Giriş Kayıt
Billy Wilder

Billy Wilder


Senarist, Yönetmen, Yapımcı, Oyuncu

Samuel Wilder, 22 Haziran 1906 Sucha, Galicia, Avusturya-Macaristan [bugünkü Sucha Beskidzka, Malopolskie, Polonya] doğumlu senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu.

1949 yılının Haziran ayında Audrey Young ile evlendi. 53 yılın ardından 2002 yılının Mart ayında boşandılar.

Bazıları Sıcak Sever (1959), Sunset Bulvarı (1950), Garsoniyer (1960), Çifte Tazminat (1944) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Samuel Wilder
Doğum Tarihi: 22 Haziran 1906
Doğum Yeri: Sucha, Galicia, Avusturya-Macaristan [bugünkü Sucha Beskidzka, Malopolskie, Polonya]
Diğer Bir İsmi: Billie Wilder
Takma İsmi: The Viennese Pixie
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.8 m
9.7 (23 Oy)
  • Currently 194/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (26)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2014 Belgesel Oyuncu 8.0 3,444
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,523
2014 Belgesel Oyuncu 7.3 896
2012 Komedi 5.3 2,985

Sevgiler, Marilyn
2012 Belgesel Oyuncu
Senarist
7.2 1,988
2009 Belgesel Oyuncu 7.8 189
2007 Belgesel Oyuncu 7.0 76
2006 Belgesel Oyuncu 7.6 456

Bir Balkan Komedisi
2005 99 Aksiyon 7.6 2,772
2003 97 Oyuncu 6.5 1,056
1995 89 Komedi Senarist
Çeşitli
6.3 44,380
1995 89 Belgesel Oyuncu 8.5 5,135
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 1,167
1982 76 Dram Senarist 7.1 1,114
1981 75 Komedi Yönetmen
Senarist
6.5 5,173
1978 72 Dram Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.8 5,174
1976 70 Belgesel 7.3 2,432

Baş Sayfa
1974 68 Komedi Senarist
Yönetmen
7.3 15,272
1973 67 Suç Senarist 4.6 614

Dokunma, gidiklanirim
1972 66 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.2 11,651
1971 Komedi Oyuncu 7.9 1,558

Sherlock Holmes'un Özel Hayatı
1970 64 Macera Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.0 13,285

Gazino Royal 007
1967 61 Aksiyon Senarist 5.0 32,434

Şans Kurabiyesi
1966 60 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.2 15,556
1965 59 Romantik Senarist 7.2 28

Öpsene Budala
1964 58 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.9 8,602

Sokak Kızı İrma
1963 57 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 21,308

Gemide İsyan
1962 56 Macera Senarist 7.2 17,852
1962 Komedi Oyuncu 8.5 4,235

Bir, İki, Üç
1961 55 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.9 22,940

Soyguncular
1960 54 Komedi Senarist 6.5 25,158

Garsoniyer
1960 54 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.3 196,494

Bazıları Sıcak Sever
1959 53 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
8.2 283,169
1959 Komedi Senarist 7.6 152

Beklenmeyen Şahit
1957 51 Suç Yönetmen
Senarist
8.4 137,641

Öğleden Sonra Aşk
1957 51 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.1 17,025

Atlantik Fatihi
1957 51 Macera Yönetmen
Senarist
7.1 8,597

Yaz Bekarı
1955 49 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.1 42,396
1954 48 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.6 70,252

Casuslar Kampı
1953 47 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.0 58,744
1952 News Oyuncu 4.6 2,452

Büyük Karnaval
1951 45 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.1 39,068

Sunset Bulvarı
1950 44 Dram Yönetmen
Senarist
8.4 236,158

Bir Şarkı Doğuyor
1948 42 Komedi Senarist 6.9 2,799

Günahsız Melek
1948 42 Komedi Yönetmen
Senarist
7.3 8,541
1948 42 Komedi Yönetmen
Senarist
6.1 1,913

Bishop'un Karısı
1947 41 Komedi Senarist 7.6 20,883

Yaratılan Adam
1945 39 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 40,151
1945 39 Belgesel Yönetmen 7.6 298

Çifte Tazminat
1944 38 Suç Senarist
Yönetmen
8.3 167,244
1943 37 Gerilim Senarist
Yönetmen
7.3 6,808
1942 36 Komedi Senarist
Yönetmen
7.4 7,623
1942 36 Komedi Senarist 7.3 2,505

Ateş Topu
1941 35 Komedi Senarist 7.7 14,028
1941 35 Dram Senarist 7.3 2,798

Dalgalar Senfonisi
1940 34 Müzikal Senarist 6.8 416
1940 34 Komedi Senarist 6.8 1,032
1940 34 Komedi Senarist 6.7 119

Gece Yarısı Kontesi
1939 33 Komedi Senarist 7.8 5,600

Gülmeyen Kadın
1939 33 Komedi Senarist 7.8 22,865

Mavi Sakalın Sekizinci Karısı
1938 32 Komedi Senarist 7.2 4,537
1937 31 Komedi Senarist 6.2 77
1935 29 Macera Senarist 6.3 135
1933 27 Komedi Senarist 6.7 107
1932 26 Müzikal Senarist 6.9 42
1931 25 Macera Senarist 7.2 715
1931 25 Komedi Senarist 7.3 57
1931 25 Komedi Senarist 6.6 243

Bir Pazar Günü
1930 24 Komedi Senarist 7.3 3,537
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024