Giriş Kayıt
Donald Sutherland

Donald Sutherland (87)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Donald McNichol Sutherland, 17 Temmuz 1935 Saint John, New Brunswick, Kanada doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist.

Shirley Douglas ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.Francine Racette ile evlendi. Çiftin 3 çocukları olmuştur.Lois Hardwick ile evlendi.

İtalyan İşi (2003), Yıldızlara Doğru (2019), Mekanik (2011), En İyi Teklif (2013) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Donald McNichol Sutherland
Doğum Tarihi: 17 Temmuz 1935
Doğum Yeri: Saint John, New Brunswick, Kanada
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.93 m
8.2 (22 Oy)
  • Currently 163.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (12)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Bay Harrigan’ın Telefonu
2022 87 Korku Oyuncu 6.0 5,215
2022 Dram Oyuncu 7.4 10
2022 87 Aksiyon Oyuncu 5.2 52,974
2021 86 Belgesel Oyuncu 7.5 2,807
2020 Suç Oyuncu 7.4 95,117
2020 85 Korku Oyuncu 5.0 202

Yanık Portakal
2019 84 Aksiyon Oyuncu 6.1 5,348

Yıldızlara Doğru
2019 84 Macera Oyuncu 6.5 240,170
2019 84 Animasyon Oyuncu 7.8 67
2019 Aksiyon Oyuncu 4.9 2,274
2019 84 Gerilim Oyuncu 5.9 3,599
2018 83 Komedi Oyuncu 6.4 1,571
2018 Biyografi Oyuncu 7.5 7,347
2018 Komedi Oyuncu 5.8 1,599

Karavan
2017 82 Macera Oyuncu 6.7 9,127
2017 82 Komedi Oyuncu 3.8 2,048
2016 Suç Oyuncu 6.6 1,095
2016 81 Dram Oyuncu 5.9 699

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2
2015 80 Macera Oyuncu 6.5 333,236
2015 80 Dram Oyuncu 6.4 12,760
2015 80 Animasyon Yapımcı
Oyuncu
Senarist
6.6 412

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 1
2014 79 Macera Oyuncu 6.6 461,816
2014 79 Gerilim Oyuncu 5.8 8,728
2014 Komedi Oyuncu 5.6 314

Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak
2013 78 Macera Oyuncu 7.5 671,527
2013 Aksiyon Oyuncu 7.3 13,312

En İyi Teklif
2013 78 Suç Oyuncu 7.8 121,456
2013 78 Oyuncu 6.6 1,739

Soğuk İntikam
2012 77 Western Oyuncu 4.9 2,157
2012 77 Aksiyon Oyuncu 3.6 3,357

Açlık Oyunları
2012 77 Macera Oyuncu 7.2 926,402

Hazine Adası 1
2012 77 Macera Oyuncu 6.2 6,182

Kahraman Köpek Jock
2011 76 Animasyon Oyuncu 4.4 619

Trendeki Adam
2011 76 Suç Oyuncu 5.4 728

Patrondan Kurtulma Sanatı
2011 76 Komedi Oyuncu 6.9 453,470

Kartal
2011 76 Macera Oyuncu 6.2 71,393

Mekanik
2011 76 Aksiyon Oyuncu 6.5 163,094

Bir Katedralin Öyküsü
2010 Dram Oyuncu 8.0 31,737
2010 Aile Oyuncu 8.0 269

Heykeltraş
2010 75 Komedi Oyuncu 4.7 976
2010 Macera Oyuncu 6.2 2,082

Astroboy
2009 74 Animasyon Oyuncu 6.2 37,661

Altın Şans
2008 73 Macera Oyuncu 5.7 81,204
2008 73 Belgesel Oyuncu 6.3 266

Dünyanın Sonundaki Kıta
2007 72 Belgesel Oyuncu 6.8 262

Karanlığın Gölgesinde
2007 72 Komedi Oyuncu 6.8 3,129
2007 72 Belgesel Oyuncu 7.4 1,191

Dinozorlar: Patagonya Devleri
2007 72 Belgesel Oyuncu 6.2 445

Hayatı Yakala
2007 72 Dram Oyuncu 7.4 97,598
2007 72 Dram 6.3 1,375

Şeytanın Gözü
2007 72 Dram Oyuncu 4.3 1,119
2007 Dram Oyuncu 7.2 12,003
2006 71 Komedi Oyuncu 6.2 69,394

Aşka Sor
2006 71 Dram Oyuncu 5.7 9,827

Kör Topraklar
2006 71 Dram Oyuncu 6.4 3,787
2005 70 Belgesel Oyuncu 7.6 800

Amerikan Büyüsü
2005 70 Korku Oyuncu 5.0 26,194

Aşk ve Gurur
2005 70 Dram Oyuncu 7.8 301,561

İnsan Tacirleri
2005 Suç Oyuncu 7.5 6,933

Savaş Tanrısı
2005 70 Suç Oyuncu 7.6 322,175
2005 Dram Oyuncu 6.8 3,468
2005 70 Dram Oyuncu 6.1 3,151

Acımasız Hayatlar
2005 70 Dram Oyuncu 6.4 7,126

Aşkın Işıkları
2005 70 Dram Oyuncu 6.7 1,768
2004 Dram Oyuncu 6.2 1,477

Lanetli Ev
2004 69 Korku Oyuncu 6.1 10,669

Soğuk Dağ
2003 68 Dram Oyuncu 7.2 150,732
2003 68 Dram Oyuncu 4.0 1,113

İtalyan İşi
2003 68 Aksiyon Oyuncu 7.0 372,995
2003 Belgesel Oyuncu 6.1 540

Five Moons Plaza
2003 68 Dram Oyuncu 6.1 796
2002 67 Dram Oyuncu 7.3 3,782
2002 67 Aile Oyuncu 5.9 1,180

Big Shots Funeral
2001 66 Komedi Oyuncu 6.7 2,309

Ayaklanma
2001 66 Dram Oyuncu 7.2 4,940

Final Fantasy
2001 66 Animasyon Oyuncu 6.4 82,677
2001 Belgesel Oyuncu 7.6 93

Savaş Sanatı
2000 65 Aksiyon Oyuncu 5.7 30,231

Uzay Kovboyları
2000 65 Aksiyon Oyuncu 6.5 82,744
2000 Belgesel Oyuncu
7.1 444

Panik
2000 65 Dram Oyuncu 6.7 8,726

İçgüdü
1999 64 Dram Oyuncu 6.5 33,579
1999 64 Aksiyon Oyuncu 5.0 28,673
1999 64 Aksiyon Oyuncu 6.6 1,251
1999 64 Dram Oyuncu 6.3 444
1998 63 Komedi Oyuncu 5.0 3,042
1998 63 Biyografi Oyuncu 7.2 7,232

Cani Ruh
1998 63 Suç Oyuncu 7.0 85,322

Son Görev
1997 62 Aksiyon Oyuncu 6.8 9,588
1997 62 Aksiyon Oyuncu 4.9 5,026

Öldürme Zamanı
1996 61 Suç Oyuncu 7.5 164,256

Tehdit
1995 60 Aksiyon Oyuncu 6.6 131,658
1995 60 Biyografi Oyuncu 7.5 20,616

Taciz
1994 59 Dram Oyuncu 6.1 51,505

Kukla Efendileri
1994 59 Korku Oyuncu 5.9 9,317
1994 59 Dram Oyuncu 7.1 559
1993 58 Komedi Oyuncu 6.8 21,633
1993 Belgesel Oyuncu 8.6 74

Kurdun Gölgesi
1992 57 Macera Oyuncu 5.8 974

Vampir Avcısı Buffy
1992 57 Komedi Oyuncu 5.6 46,156

JFK: Kapanmayan Dosya
1991 56 Dram Oyuncu 8.0 159,261
1991 56 Dram Oyuncu 6.2 1,410

Alev Kapanı
1991 56 Aksiyon Oyuncu 6.7 82,398
1991 56 Komedi Oyuncu 5.3 144
1991 News Oyuncu 6.9 312
1990 55 Dram Oyuncu 5.9 464
1990 55 Biyografi Oyuncu 6.4 392

Kuru Beyaz Bir Mevsim
1989 54 Dram Oyuncu 7.0 5,806

Hür Kan
1989 54 Aksiyon Oyuncu 6.4 44,108
1988 53 Dram Oyuncu 4.9 678
1987 52 Suç Oyuncu 5.8 1,528
1986 51 Biyografi Oyuncu 5.9 431

Devrim
1985 50 Macera Oyuncu 5.3 7,156
1985 50 Komedi Oyuncu 6.9 4,598
1984 49 Gizem Oyuncu 5.1 983
1983 48 Komedi Oyuncu 6.7 3,747
1981 46 Dram Oyuncu 6.0 500
1981 News Oyuncu 3.5 2,553

İğne Deliği
1981 46 Romantik Oyuncu 7.1 11,078

Sıradan İnsanlar
1980 45 Dram Oyuncu 7.7 53,405
1980 45 Komedi Oyuncu 4.6 335

Vahşetin Ötesi
1979 44 Macera Oyuncu 5.8 2,524
1979 44 Suç Oyuncu 6.8 5,979
1978 43 Komedi Oyuncu 7.4 123,128

Ceset Yiyicilerin İstilası
1978 43 Korku Oyuncu 7.4 62,595

Büyük Tren Soygunu
1978 43 Macera Oyuncu 6.9 18,404
1978 43 Suç Oyuncu 6.2 1,050
1977 42 Dram Oyuncu 5.7 624
1977 42 Komedi Oyuncu 6.4 19,207

1900
1976 41 Dram Oyuncu 7.7 26,002

Kazanova
1976 41 Biyografi Oyuncu 7.0 8,194

Kartal Kondu
1976 41 Macera Oyuncu 6.9 22,811

Çekirgenin Günü
1975 40 Dram Oyuncu 6.9 5,982
1974 39 Aksiyon Oyuncu 4.5 1,003

Karanlığın Gölgesi
1973 38 Dram Oyuncu 7.2 57,678
1973 38 Komedi Yapımcı
Oyuncu
5.3 923

Fahişe
1971 36 Gizem Oyuncu 7.1 27,106

Johnny Askere Gitti
1971 36 Dram Oyuncu 7.8 17,316
1971 36 Komedi Oyuncu 6.9 3,196

Cephede Eğlence
1970 35 Komedi Oyuncu 7.4 74,182

Çılgın Savaşcılar
1970 35 Aksiyon Oyuncu 7.6 50,716
1970 35 Komedi Oyuncu 5.4 918
1970 35 Dram Oyuncu 6.0 234
1970 35 Komedi Oyuncu 6.4 2,917
1968 33 Komedi Oyuncu 5.7 456
1968 33 Aksiyon Oyuncu 6.0 1,287
1968 33 Dram Oyuncu 6.4 339
1968 33 Dram Oyuncu 6.1 661

Kapali Oda
1967 32 Korku Oyuncu 5.8 1,801

Milyonluk beyin
1967 32 Macera Oyuncu 5.9 5,542

12 Kahraman Haydut
1967 32 Aksiyon Oyuncu 7.7 75,079
1966 31 Dram Oyuncu    
1966 31 Komedi Oyuncu 5.2 597
1965 30 Dram Oyuncu 7.3 5,533
1965 30 Korku Oyuncu 6.3 2,710

Korkunç Evler
1965 30 Komedi Oyuncu 6.6 6,686
1964 29 Korku Oyuncu 5.7 1,004
1964 Dram Oyuncu 8.0 41
1963 28 Oyuncu 6.4 102
1962 Aksiyon Oyuncu 7.5 5,683
1952 News Oyuncu 4.6 2,261
- Belgesel Oyuncu 6.8 1,367
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023