Giriş Kayıt
William Shakespeare

William Shakespeare


Senarist

William Shakespeare, 23 Nisan 1564 Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Kingdom of İngiltere [bugünkü İngiltere, Birleşik Krallık] doğumlu senarist.

Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999), Romeo ve Juliet (1996), Ran (1985), Batı Yakası Hikayesi (1961) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 23 Nisan 1564
Doğum Yeri: Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Kingdom of İngiltere [bugünkü İngiltere, Birleşik Krallık]
Diğer Bir İsmi: William Shakespare | W. Shakespeare | William 'Bud
Takma İsmi: The Bard
Burcu: Boğa
Boyu: 1.72 m
8.7 (7 Oy)
  • Currently 174.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (12)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 Komedi Senarist 6.4 7,062
2022 Gerilim Senarist 2.4 21
2021 Dram Senarist 7.5 8,585

Batı Yakası'nın Hikayesi
2021 Suç Senarist 7.2 85,181
2021 Dram Senarist 7.5 490
2019 Dram Senarist 5.6 345
2019 Komedi Senarist 8.7 163
2019 Kısa Metraj Senarist    
2019 Dram Senarist 4.1 159
2019 Komedi Senarist 5.4 49
2018 Dram Senarist 7.3 464
2018 Dram Senarist 6.1 3,912
2018 Aksiyon Senarist 6.1 16
2018 Dram Senarist 6.2 40
2018 Dram Senarist 6.6 94
2018 Dram Senarist 4.6 1,001
2018 Dram Senarist 7.6 21
2017 Komedi Senarist 5.5 220
2017 Dram Senarist    
2017 Dram Senarist 6.1 686
2017 Komedi Senarist 6.1 67
2017 Dram Senarist 4.7 62
2017 Dram Senarist 7.9 28
2016 Dram Senarist 7.5 68
2016 Dram Senarist 7.4 44
2016 Dram Senarist 5.8 87
2016 Romantik Senarist 8.2 400
2016 Komedi Senarist 6.4 762
2016 Komedi Senarist 7.8 58
2016 Dram Senarist 8.1 37
2015 Dram Senarist 4.4 237
2015 Dram Senarist 6.6 57,619
2015 Dram Senarist 7.8 280
2015 Dram Senarist 8.5 2,236
2015 Komedi Senarist 6.6 21
2015 Dram Senarist 6.3 123
2015 Dram Senarist 7.5 90
2015 Komedi Senarist 8.1 45
2014 Macera Senarist 5.4 17
2014 Suç Senarist 8.0 55,539
2014 Animasyon Senarist 6.1 114
2014 Romantik Senarist 5.4 472

Anarşi
2014 Dram Senarist 3.7 4,071
2014 Komedi Senarist 7.5 321

Ram ile Leela
2013 Dram Senarist 6.4 21,148
2013 Kısa Metraj Senarist 6.2 22
2013 Dram Senarist 5.8 12,121
2013 Aksiyon Çeşitli 7.8 4,300
2013 Dram Senarist    
2013 Müzikal Senarist 5.6 77
2012 Belgesel Senarist 3.8 9
2012 Komedi Senarist 7.4 53

Kuru Gürültü
2012 Komedi Senarist 7.1 16,810
2012 Dram Senarist 8.2 6,788
2012 Dram Senarist 5.9 209

Sezar Ölmeli
2012 Dram Senarist 7.3 6,626
2011 Dram Senarist 6.0 2,332

Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet
2011 Animasyon Senarist 5.9 56,835

Koryalanus Faciası
2011 Dram Senarist 6.1 32,560
2011 Dram Senarist 4.8 39
2011 Komedi Senarist 8.6 856
2010 Komedi Senarist 7.8 65

Fırtına
2010 Komedi Senarist 5.3 7,966
2009 Dram Senarist 8.1 3,541
2009 Senarist 6.0 680
2009 Dram Senarist 4.0 7

Bir Yaz Rüyası
2009 Dram Senarist 5.6 23
2009 Senarist    
2008 Dram Senarist 7.5 608
2008 Dram Senarist 8.2 284
2008 Macera Senarist 6.8 5,741
2008 Aksiyon Senarist 6.7 177
2007 Dram Senarist 6.8 58
2007 Animasyon Senarist 7.1 547
2006 Müzikal Senarist 8.8 162
2006 Dram Senarist 6.8 105
2006 Suç Senarist 4.6 2,241

Size Nasıl Geliyorsa
2006 Dram Senarist 6.1 3,509

Şölen
2006 Aksiyon Senarist 6.4 7,020
2006 Aksiyon Senarist 8.1 21,073

Seksi Futbolcu
2006 Komedi Çeşitli 6.3 162,513
2005 Komedi Senarist 7.8 1,403

Romeo Ve Juliet Evleniyor
2005 Komedi Senarist 6.2 1,080
2005 Dram Senarist    

Venedik Taciri
2004 Dram Senarist 7.0 37,066
2003 Suç Senarist 8.0 11,127
2003 Dram Senarist 6.6 129
2003 Dram Senarist 8.1 241
2002 Müzikal Senarist 4.7 494
2002 Müzikal Senarist 8.8 335
2002 Dram Senarist 6.4 707

O Bir Dev Adam
2001 Dram Senarist 6.1 21,460
2001 Dram Senarist 7.5 26
2001 Komedi Senarist 6.6 4,598
2001 Komedi Senarist 6.9 1,809
2000 Dram Senarist 6.3 232
2000 Dram Senarist 7.1 115

Kral Yaşıyor
2000 Dram Senarist 6.3 1,957
2000 Dram Senarist 4.6 1,390
2000 Romantik Senarist 5.9 4,727
2000 Dram Senarist 5.9 9,707
2000 Dram Senarist 7.2 102
1999 Dram Senarist 7.1 20,884

Bir Yaz Gecesi Rüyası
1999 Komedi Senarist 6.4 25,962
1999 Komedi Senarist 6.5 21,450

Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi
1999 Komedi Senarist 7.3 349,130
1999 Dram Senarist 5.2 146

12. Gece
1996 Komedi Senarist 7.1 6,155
1996 Dram Senarist 7.8 38,664

Richard'ı Ararken
1996 Belgesel Senarist 7.3 8,401

Romeo ve Juliet
1996 Dram Senarist 6.7 232,436
1996 Aksiyon Senarist 6.0 6,504
1996 Komedi Senarist 6.3 376
1996 Komedi Senarist 5.1 1,412
1995 Dram Senarist 7.3 14,973
1995 Dram Senarist 6.9 9,818
1994 Most Popular by Genre Senarist 7.9 334

Yok Yere Yaygara
1993 Komedi Senarist 7.3 49,260
1992 Belgesel Senarist 6.9 38

Benim Güzel Idahom
1991 Dram Senarist 7.0 57,953
1991 Fantastik Senarist 6.8 6,471

Kirli ve Güçlü
1990 Dram Senarist 5.5 891
1990 Dram Senarist 6.7 22,815
1990 Animasyon Senarist 7.4 271
1990 Komedi Senarist 7.3 22,942
1990 Dram Senarist 7.9 68
1989 Animasyon Senarist 7.3 1,384
1989 Aksiyon Senarist 7.5 30,353
1988 Belgesel Senarist 6.3 23
1988 Komedi Senarist 5.8 783

Hamlet İş Dünyasında
1987 Komedi Senarist 6.9 2,074
1987 Komedi Senarist 5.4 1,403
1987 Belgesel Senarist 7.7 2,005
1986 Dram Senarist 6.9 590
1985 Aksiyon Senarist 8.2 127,317
1985 Komedi Senarist 6.7 120
1984 Senarist 7.1 133
1984 Dram Senarist 7.4 129
1983 Komedi Senarist 6.5 123
1983 Dram Senarist 6.9 362
1983 Dram Senarist 7.2 157
1982 Dram Senarist 6.5 352
1982 Komedi Senarist 8.0 39,005
1982 Komedi Senarist 6.4 2,538
1982 Komedi Senarist 8.3 5,508
1982 Dram Senarist 6.5 25
1981 Dram Senarist 7.2 465
1981 Dram Senarist 6.5 144
1981 Komedi Senarist 6.9 152

The Taming of the Scoundrel
1980 Komedi Senarist 7.6 8,677
1980 Dram Senarist 8.0 627
1980 Komedi Senarist 7.9 273
1979 Biyografi Senarist 7.5 149
1979 Dram Senarist 7.8 146
1979 Dram Senarist 7.9 211
1979 Dram Senarist 6.4 1,101
1979 Dram Senarist 7.4 247
1979 Dram Senarist 6.8 109
1978 Komedi Senarist 7.1 340
1978 Biyografi Senarist 8.0 306
1976 Dram Senarist 6.6 298

Kanli oyun
1973 Komedi Senarist 7.1 11,381
1973 Dram Senarist 7.2 172
1972 Western Senarist 6.2 29

Kanlı Saltanat
1971 Dram Senarist 7.4 14,200
1971 Biyografi Senarist 8.0 801
1971 Dram Senarist 8.1 1,592

Kral Lear
1971 Dram Senarist 7.2 883
1971 Dram Senarist 8.6 553
1970 Dram Senarist 6.1 1,831
1969 Dram Senarist 7.0 819

Romeo ve Juliet
1968 Dram Senarist 7.6 32,942
1968 Korku Senarist 4.6 314
1968 Dram Senarist 6.5 582

Hirçin kiz
1967 Komedi Senarist
7.1 8,202

Casus Kim
1966 Dram Senarist 6.7 3,791
1965 Dram Senarist 7.9 60

Falstaff (Gece Yarısı Çanları)
1965 Komedi Senarist 7.7 9,342
1965 Dram Senarist 7.1 1,536
1964 Komedi Senarist 6.7 4,665
1964 Dram Senarist 8.2 2,807
1963 Komedi Senarist 5.7 46

Sibiryalı Lady Macbeth
1962 Dram Senarist 6.9 358
1962 Dram Senarist 7.0 1,345

Batı Yakası Hikayesi
1961 Suç Senarist 7.6 115,619
1961 Komedi Senarist 6.3 503
1960 Dram Senarist 8.5 65
1960 Dram Senarist 8.8 14
1958 Dram Senarist 8.2 195

Kanlı Taht
1957 Dram Senarist 8.1 53,024

Yasak Gezegen
1956 Aksiyon Senarist 7.5 50,350
1955 Dram Senarist 7.1 333
1955 Komedi Senarist 7.3 273

III. Richard
1955 Dram Senarist 7.4 4,760
1955 Dram Senarist 8.1 117
1954 Dram Senarist 6.0 583
1954 Dram Senarist 7.2 22
1953 Dram Senarist 8.3 74
1953 Dram Senarist 7.2 11,876

Öp Beni Kate
1953 Komedi Senarist 7.0 6,448
1951 Dram Senarist 7.6 8,921
1950 Dram Senarist 8.1 164

Verona Âşıkları
1949 Dram Senarist 6.9 277
1948 Dram Senarist 7.4 7,364
1948 Dram Senarist 7.6 17,313
1948 Dram Senarist 7.7 291
1948 Dram Senarist 7.9 116

Çifte Hayat
1947 Suç Senarist 7.0 3,604

V. Henry
1944 Biyografi Senarist 7.0 6,633
1942 Komedi Senarist 6.1 41

Benim Olacaksın
1936 Dram Senarist 5.8 804
1936 Dram Senarist 6.5 2,065

Bir Yaz Gecesi Rüyası
1935 Komedi Senarist 6.8 3,616
1921 Dram Senarist 7.0 485
1914 Kısa Metraj Senarist 6.2 62
1912 Romantik Senarist 5.7 98
1912 Dram Senarist 5.7 291
1912 Kısa Metraj Senarist 5.0 46

Bir Yaz Gecesi Rüyası
1909 Dram Senarist 5.6 346
1908 Kısa Metraj Senarist 3.0 6
1908 Kısa Metraj Senarist 5.4 61
- Dram Senarist    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023