Giriş Kayıt
Luis Buñuel

Luis Buñuel


Senarist, Yönetmen, Oyuncu, Editör

Luis Buñuel Portolés, 22 Şubat 1900 Calanda, Aragon, İspanya doğumlu senarist, yönetmen, oyuncu, editör.

Jeanne Buñuel ile evlendi. 13 yılın ardından 1983 yılının Temmuz ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.

Bir Endülüs Köpeği (1929), Gündüz Güzeli (1967), Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (1972), Yokedici Melek (1962) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Luis Buñuel Portolés
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1900
Doğum Yeri: Calanda, Aragon, İspanya
Diğer Bir İsmi: Louis Bunuel | Luis Bunuel | Bunuel
Takma İsmi: The Scourge of the Bourgeoisie
Burcu: Balık
Boyu: 1.71 m
9.4 (34 Oy)
  • Currently 187/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (18)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2017 Dram 7.5 24
2008 Kısa Metraj Senarist 6.9 17
2006 Müzikal Senarist 8.9 168
2006 Belgesel 7.0 79,317

Daima Güzel
2006 Dram 6.3 1,100
2005 Belgesel Oyuncu 7.0 124

Speaking Of Bunuel
2000 Belgesel Oyuncu 7.3 362
1997 97 Dram Senarist 5.7 53
1996 96 Animasyon Çeşitli 7.3 3,627
1984 84 Dram Senarist 6.6 12

Arzunun Şu Karanlık Nesnesi
1977 77 Komedi Yönetmen
Senarist
7.8 24,287

Özgürlük Hayaleti
1974 74 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Sesler
7.8 16,914

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği
1972 72 Komedi Senarist
Yönetmen
Sesler
7.8 45,765

Johnny Askere Gitti
1971 71 Dram Senarist 7.8 17,968
1971 71 Komedi Senarist 7.2 17

Seni Sevmeyeceğim
1970 70 Dram Yönetmen
Yapımcı
Senarist
7.4 12,598

Samanyolu
1969 69 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Müzik
7.4 7,988

Gündüz Güzeli
1967 67 Dram Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.7 47,849

Çöl Adamı Simon
1965 65 Komedi Yönetmen
Senarist
7.9 10,663
1965 65 Oyuncu 7.3 103

Bir Oda Hizmetçisinin Güncesi
1964 64 Suç Senarist
Yönetmen
Editör
7.4 9,648

Bir Hayduta Ağıt
1964 64 Dram Oyuncu 5.9 195

Yokedici Melek
1962 62 Komedi Yönetmen
Senarist
8.0 34,955
1961 61 Dram Senarist
Yönetmen
8.1 25,740

Genç Kız
1960 60 Dram Senarist
Yönetmen
7.4 3,004

Günah Cumhuriyeti
1959 59 Dram Yönetmen
Senarist
6.8 1,350
1959 59 Dram Yönetmen
Senarist
7.8 6,320

Ölüm Bahçesi
1956 56 Macera Yönetmen
Senarist
Editör
6.7 2,540
1956 56 Dram Senarist
Yönetmen
6.9 927
1955 55 Dram Senarist
Yönetmen
6.8 925

Archibaldo De La Cruz'un Suçlu Yaşamı
1955 55 Komedi Yönetmen
Senarist
7.6 5,731

Tramvaylarda Yanılsama Yolculukları
1954 54 Komedi Yönetmen
Editör
7.0 1,612

Robenson Krüzo'nun Maceraları
1954 54 Macera Yönetmen
Senarist
6.7 4,412

Rüzgarlı Bayır
1954 54 Dram Senarist
Yönetmen
6.7 1,351

İhtiras Kadını
1953 53 Dram Oyuncu 7.2 896

Garip İhtiras
1953 53 Dram Senarist
Yönetmen
7.9 6,455

Zorba
1953 53 Dram Yönetmen
Senarist
7.2 2,210
1952 52 Dram Senarist
Yönetmen
6.5 868

Gökyüzüne Çıkış
1952 52 Komedi Senarist
Yönetmen
6.9 1,422
1951 51 Dram Yönetmen 6.6 736
1951 51 Dram Editör
Senarist
Yönetmen
7.2 2,237
1951 51 Komedi Senarist 7.4 59

Unutulmuşlar
1950 50 Suç Senarist
Yönetmen
8.3 21,639

Büyük Kafatası
1949 49 Komedi Yönetmen 7.1 1,383
1947 47 Dram Yönetmen 5.9 867
1937 37 Belgesel Senarist
Yapımcı
Çeşitli
7.2 72
1937 37 Müzikal Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.3 219
1936 36 Senarist
Yönetmen
Yapımcı
5.2 142
1935 35 Oyuncu
Yapımcı
Çeşitli
5.8 56

Ekmeksiz Toprak
1933 33 Belgesel Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.3 6,150

Altın Çağ
1930 30 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Müzik
Editör
7.2 14,609

Bir Endülüs Köpeği
1929 29 Kısa Metraj Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
Müzik
7.6 52,930

Esrarengiz Konak
1928 28 Korku Senarist
Yönetmen Asistanı
7.3 4,377
1926 26 Dram Oyuncu
Yönetmen Asistanı
6.8 104
1926 26 Dram Oyuncu
Çeşitli
6.5 169
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023