Giriş Kayıt
Robert Altman

Robert Altman


Yönetmen, Yapımcı, Senarist, Oyuncu

Robert Altman, yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu.

1952 yılının Kasım ayında Lotus Corelli ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.1959 yılının Nisan ayında Kathryn Reed ile evlendi. 47 yılın ardından 2006 yılının Kasım ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.

Gosford Park (2001), Cephede Eğlence (1970), Oyuncu (1992), Sosyeteden İnsan Manzaraları (1993) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Robert B. Altman
Takma İsmi: Bob
9.3 (8 Oy)
  • Currently 185/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (12)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2018 Belgesel Oyuncu 7.9 9,222
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,531
2013 Belgesel Oyuncu 6.1 396
2008 Dram 7.1 2,382

Rachel Evleniyor
2008 Dram 6.7 51,439

Kan Dökülecek
2007 Dram 8.2 644,732

Görüşme
2007 Dram 6.8 13,966
2007 Oyuncu 7.1 1,541

Kır Evi Arkadaşı
2006 Komedi Yönetmen
Yapımcı
6.7 23,674
2006 Müzik Oyuncu 6.8 1,226
2004 Komedi Yönetmen
Yapımcı
6.5 343

Kanal Z
2004 Belgesel Oyuncu 7.6 1,704

Kumpanya
2003 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.2 6,853
2003 Belgesel Oyuncu 7.6 2,806
2002 Aile Oyuncu 5.9 1,204
2001 Dram Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Çeşitli
7.2 94,358

Dr. T Ve Kadınları
2000 Komedi Yapımcı
Yönetmen
4.7 20,297
2000 Komedi Yapımcı 4.9 1,638

Panik
2000 Dram 6.7 9,074
1999 Komedi Yapımcı
Yönetmen
6.8 13,848

Kaybetme Zamanı
1998 Gerilim Yönetmen 5.7 11,726

Tatlı Kaçamaklar
1997 Komedi Yapımcı 6.0 3,825
1997 Dram Yapımcı 6.5 67
1997 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.0 416

Büyük Gece
1996 Dram 7.3 22,994
1996 Suç Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.3 5,464

Hazır Giyim
1994 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.2 15,933
1994 Biyografi Yapımcı 6.4 4,905

Sosyeteden İnsan Manzaraları
1993 Komedi Yönetmen
Senarist
7.6 47,539

Oyuncu
1992 Komedi Yönetmen 7.5 66,164
1991 News Oyuncu 7.0 336
1990 Biyografi Yönetmen 6.9 4,217

Çağdaşlar
1988 Komedi 6.6 2,047
1988 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.9 748
1988 Komedi Yapımcı
Yönetmen
7.8 964
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 2,097

Arya
1987 Komedi Editör
Senarist
Yönetmen
5.7 3,117
1987 Komedi Yönetmen
Senarist
4.8 1,423

Ask delisi
1985 Dram Yönetmen 6.0 2,957
1984 Dram Yapımcı
Yönetmen
7.2 3,404
1983 Suç Yapımcı
Yönetmen
6.5 2,129
1982 Komedi Yönetmen 7.1 5,189

Sonsuz Aşk
1981 Dram Oyuncu 4.9 9,661

Temel Reis
1980 Macera Yönetmen 5.4 34,581
1980 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
5.6 940
1979 Komedi Yapımcı
Çeşitli
6.5 681

Beşli
1979 Dram Yönetmen
Yapımcı
Senarist
5.0 3,594

Bir Düğün
1978 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.0 3,760

3 Kadın
1977 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.7 17,405
1977 Suç Yapımcı 6.9 3,327

Buffalo Bill ve Kizilderililer
1976 Western Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.1 5,322
1975 Dram Yapımcı
Yönetmen
7.6 28,719
1974 Komedi Yapımcı
Yönetmen
7.1 8,474

Bizim Gibi Hırsızlar
1974 Suç Yönetmen
Senarist
6.9 5,163

Uzun Veda
1973 Suç Yönetmen 7.5 37,737

Hayal Ve Görüntü
1972 Dram Senarist
Yönetmen
7.1 7,802
1971 Biyografi Yönetmen 7.9 908

McCabe ve Bayan Miller
1971 Dram Yönetmen
Senarist
7.6 27,825

Cephede Eğlence
1970 Komedi Yönetmen 7.4 77,456

Sirkte Cinayet
1970 Komedi Yönetmen 6.9 5,638
1969 Dram Yönetmen 7.0 2,298

Feza Yarışı
1967 Bilim-Kurgu Yönetmen 5.9 2,630
1966 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
5.9 77

Bebek Jane'e Ne Oldu?
1962 Dram Çeşitli 8.0 62,350
1962 Aksiyon Yönetmen
Yapımcı
8.4 3,167
1960 Macera Yönetmen 7.8 375
1959 Aksiyon Yönetmen 7.3 11,131
1957 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.5 678
1955 Suç Yönetmen 8.5 19,432
1948 Suç Senarist 6.5 1,243
1947 Komedi Senarist 5.7 830

Rüyalar Peşinde
1947 Komedi Oyuncu 6.9 6,895
- Belgesel Oyuncu 6.8 1,427
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film