Giriş Kayıt
Martin Scorsese

Martin Scorsese (80)


Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Martin Charles Scorsese, 17 Kasım 1942 Queens, New York City, New York, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, yönetmen.

1975 yılının Aralık ayında Julia Cameron ile evlendi. 2 yılın ardından 1977 yılının Ocak ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.1979 yılının Eylül ayında Isabella Rossellini ile evlendi. 3 yılın ardından 1982 yılının Kasım ayında boşandılar. 1985 yılının Şubat ayında Barbara De Fina ile evlendi. 6 yılın ardından 1991 yılının Ekim ayında boşandılar. 1999 yılının Temmuz ayında Helen Morris Scorsese ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Hayatın Kendisi (2014), Spielberg (2017), A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies (1995), Il mio viaggio in Italia (1999) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Martin Charles Scorsese
Doğum Tarihi: 17 Kasım 1942
Doğum Yeri: Queens, New York City, New York, ABD
Diğer Bir İsmi: Marty Scorsese
Takma İsmi: Marty
Burcu: Akrep
Boyu: 1.6 m
9.6 (150 Oy)
  • Currently 191.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (101)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Biyografi Yapımcı    
2023 Suç Yönetmen
Yapımcı
   
2022 80 Dram Yapımcı 6.8 389
2021 79 Dram Yapımcı 6.8 2,267

Hatıra: 2. Bölüm
2021 79 Dram Yapımcı 7.2 3,365

Kumarbaz
2021 79 Aksiyon Yapımcı 6.2 8,628

Evrim
2021 79 Dram Yapımcı 5.2 51

Fran Lebowitz: Bir Yazarın Portresi
2021 Belgesel Yönetmen
Oyuncu
5.8 5
2020 78 Belgesel Oyuncu 7.6 23
2020 78 Belgesel Oyuncu 6.4 143
2020 78 Biyografi Yapımcı 6.1 12,025
2020 Müzik Oyuncu 7.0 343

77. Altın Küre Ödülleri
2020 Komedi Oyuncu 7.0 218

Bir Kadının Parçaları
2020 78 Dram Yapımcı 7.1 36,501
2019 77 Suç Yapımcı 7.4 288,194
2019 77 Biyografi Yönetmen
Yapımcı
7.8 394,391

The Irishman: Söyleşi
2019 77 Belgesel Yönetmen
Oyuncu
7.5 746
2019 77 Suç Yapımcı 8.4 1,306,096
2019 77 Dram Yapımcı 6.4 924
2019 77 Belgesel Yapımcı
Oyuncu
6.6 50

Hatıra
2019 77 Dram Yapımcı 6.4 13,325
2019 Belgesel Oyuncu 7.9 398
2019 77 Belgesel Yönetmen 7.6 7,026
2018 76 Dram Yapımcı 7.9 381
2018 76 Dram Yapımcı 6.8 1,580

Mutlu Lazzaro
2018 76 Dram Yapımcı 7.5 18,810
2018 76 Belgesel Oyuncu 7.9 8,478

Elektrik Savaşları
2017 75 Biyografi Yapımcı 6.5 28,424
2017 75 Dram Yapımcı 6.9 2,731

Kardan Adam
2017 75 Suç Yapımcı 5.1 66,417
2017 75 Yapımcı 6.9 391

Soygun
2017 75 Suç 7.3 127,810
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,605
2017 75 Belgesel 6.6 638

78/52: Hitchcock'un Duş Perdesi
2017 75 Belgesel Oyuncu 7.3 3,707

Amerikan Yerlileri Dünyayı Sarsar
2017 75 Belgesel Oyuncu 7.8 932
2017 75 Dram Yapımcı 5.9 296
2017 75 Belgesel Yapımcı 8.2 1,756
2016 74 Belgesel Oyuncu 6.7 53

Sükût
2016 74 Macera Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.1 114,992
2016 74 Belgesel Oyuncu 8.1 1,497
2016 74 Biyografi Yapımcı 6.8 28,172
2016 74 Belgesel Yapımcı 8.2 28,150
2016 News Oyuncu 6.3 125

Ateş Serbest
2016 74 Aksiyon Yapımcı 6.3 47,692
2016 Dram Yapımcı
Senarist
7.7 24,032
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.2 1,273
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.3 6,714
2015 73 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
6.6 3,736
2015 73 Dram 6.1 60,750
2015 73 Belgesel 7.4 5,774
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.2 437
2015 73 Suç Yapımcı 5.1 1,741
2015 73 Dram 7.7 21

Ben, Earl ve Ölen Kız
2015 73 Komedi 7.7 133,508
2015 73 Suç 5.2 1,677
2015 73 Aksiyon Oyuncu 2.8 506
2015 73 Belgesel Oyuncu 8.0 13

Hayatın Kendisi
2014 72 Belgesel Yapımcı
Oyuncu
7.8 15,866
2014 72 Belgesel Oyuncu 6.9 936
2014 72 Korku 5.6 15,401
2014 72 Aksiyon Yapımcı 5.3 4,144
2014 72 Belgesel Yapımcı
Yönetmen
6.6 708
2014 Komedi Oyuncu 5.6 314
2014 72 Belgesel Oyuncu 7.1 1,492
2014 Komedi Oyuncu 7.1 18,385
2014 72 Dram Yapımcı 6.1 247
2014 72 Suç 3.2 837
2013 71 Dram 7.0 622

Para Avcısı
2013 71 Biyografi Yapımcı
Yönetmen
8.2 1,427,313
2013 71 Belgesel Çeşitli 7.2 251

Belalı Tanık
2013 71 Komedi Yapımcı 6.3 118,337
2013 71 Belgesel Oyuncu 4.2 24,555

Bergman'ın Evinde
2013 71 Belgesel Oyuncu 7.2 920

Baştan Çıkarılmış ve Terk Edilmiş
2013 71 Belgesel Oyuncu 6.6 1,909
2013 71 Belgesel Oyuncu 6.8 289
2013 71 Belgesel Oyuncu 7.4 2,106
2012 70 Belgesel 7.4 2,660
2012 70 Aksiyon 5.4 1,134

Oyuncu Seçimi
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.6 1,595
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.9 2,247

Woody Allen: Bir Belgesel
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.7 3,962
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.6 13,545

84. Oscar Ödül Töreni
2012 Komedi Oyuncu 7.1 1,936
2012 Oyuncu 7.1 732
2011 69 Macera Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
7.5 326,089
2011 Belgesel Oyuncu 7.7 5,233
2011 69 Belgesel Yapımcı 7.4 1,858

George Harrison: Fani Dünyaya Karşı
2011 69 Belgesel Yapımcı
Yönetmen
8.1 11,940
2011 69 Belgesel Oyuncu 7.0 141
2011 69 Belgesel Çeşitli 7.6 893
2011 69 Belgesel Oyuncu 6.4 323
2011 69 Belgesel Oyuncu 7.5 2,583
2010 68 Belgesel Yapımcı
Yönetmen
7.7 2,151
2010 Belgesel Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
7.5 1,031

Rolling Stones Sürgünde
2010 68 Belgesel Oyuncu 7.1 988
2010 68 Belgesel Oyuncu 7.7 1,290

Zindan Adası
2010 68 Gizem Yapımcı
Yönetmen
8.2 1,329,021
2010 Suç Yapımcı
Yönetmen
8.6 191,831

Genç Victoria
2009 67 Biyografi Yapımcı 7.2 63,186

Özgür Woodstock
2009 67 Komedi 6.7 29,466
2008 66 Suç Çeşitli 7.0 49,650
2008 66 Komedi Yapımcı 6.8 14,363
2008 Belgesel Oyuncu 7.8 295
2008 66 Belgesel Yönetmen
Oyuncu
7.1 11,924

On ölü Adam
2008 66 Aksiyon 3.4 676
2008 Oyuncu 6.8 1,648
2007 65 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
7.9 3,089
2007 65 Belgesel Yapımcı
Oyuncu
7.4 665
2007 Oyuncu 7.1 1,523

Rehine
2006 64 Biyografi 6.9 104,608

Köstebek
2006 64 Suç Yönetmen 8.5 1,334,114
2006 64 Belgesel Oyuncu 7.7 39
2005 63 Komedi Çeşitli 6.4 481
2005 63 Müzik Oyuncu 6.1 1,183

Eve Dönüş Yok
2005 Belgesel Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
8.4 11,900

Gelinler
2004 62 Dram Yapımcı 7.6 4,839

Göklerin Hakimi
2004 62 Biyografi Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.5 366,234
2004 62 Belgesel Oyuncu
7.8 363

Köpekbalığı Hikayesi
2004 62 Animasyon Oyuncu 6.0 186,566
2004 Belgesel Oyuncu 8.5 1,087
2004 62 Belgesel Oyuncu 7.7 3,074
2004 62 Korku Yapımcı 4.5 1,950
2004 Animasyon Oyuncu 4.7 243
2004 62 Belgesel Oyuncu 7.1 41

Charlie Chaplin'in Yaşamı Ve Sanatı
2003 61 Belgesel Oyuncu 7.9 1,392
2003 Belgesel Oyuncu 7.1 62
2003 61 Belgesel Yapımcı 7.4 908
2003 61 Oyuncu 6.5 1,044
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,699
2003 61 Belgesel Oyuncu 7.6 2,739
2003 Belgesel Yapımcı
Yönetmen
8.1 1,172

Rus Hazine Sandığı
2002 60 Dram 7.3 20,891

New York Çeteleri
2002 60 Suç Yönetmen
Oyuncu
7.5 447,731

Çılgın İkili
2002 60 Aksiyon Yapımcı 5.6 7,593
2001 59 Belgesel Yönetmen 6.5 862
2001 59 Belgesel Oyuncu 8.0 11,899
2000 Komedi Oyuncu 8.8 131,159
2000 Belgesel Oyuncu
7.1 444
2000 58 Romantik Çeşitli 5.9 4,729
2000 58 Dram Yapımcı 7.5 30,408
2000 58 Belgesel Oyuncu 6.9 84

Yaşamın Kıyısında
1999 57 Komedi Yönetmen
Oyuncu
6.8 71,543
1999 57 Belgesel Kameraman
Senarist
Oyuncu
Yönetmen
8.2 3,352
1999 57 Macera 7.3 220,576

Seksi Peri
1999 57 Komedi Oyuncu 5.7 11,080

Ihtiras tomurcuklari
1998 56 Dram Yapımcı 6.1 4,444
1997 55 Biyografi Yönetmen 7.0 28,906
1996 54 Komedi Yapımcı 6.7 3,937
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,463
1996 News Oyuncu 3.2 866
1995 53 Biyografi Yönetmen
Senarist
8.2 525,727

Köşe Başındakiler
1995 53 Dram Yapımcı 6.9 22,651

Sihirli İksirin Peşinde
1995 53 Komedi Çeşitli 5.5 1,953
1995 Belgesel Yönetmen 8.6 2,300
1995 53 Belgesel Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
8.5 4,972
1995 Belgesel Oyuncu 7.8 266

Şike
1994 52 Dram Oyuncu 7.5 70,726
1994 52 Dram Yapımcı 5.7 152
1994 News Oyuncu 3.2 907
1993 51 Komedi Yapımcı 5.5 1,694
1993 51 Belgesel 7.4 4,274
1993 Komedi Oyuncu 8.2 18,395

Masumiyet Yaşı
1993 51 Dram Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.2 61,776
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,929

Hediyelik Kız
1993 51 Komedi Yapımcı 6.2 22,065
1993 Komedi Oyuncu 7.5 4,746
1992 Belgesel Oyuncu 8.0 13
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,688

Korku Burnu
1991 49 Suç Yönetmen 7.3 199,808

Şüphe Ve Ceza
1991 49 Dram Oyuncu 6.5 8,871
1991 News Oyuncu 6.9 312

Dolandırıcılar
1990 48 Suç Yapımcı
Oyuncu
6.9 28,723

Düşler
1990 48 Dram Oyuncu 7.7 27,126

Sıkı Dostlar
1990 48 Biyografi Yönetmen
Senarist
8.7 1,170,206

New York Üçlemesi
1989 47 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.4 18,771
1988 Belgesel Oyuncu 8.6 2,011

Günaha Son Çağrı
1988 46 Dram Yönetmen 7.5 58,708
1987 45 Kısa Metraj Yönetmen 7.9 5,745
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 2,007
1987 45 Belgesel Oyuncu 5.8 174

Paranın Rengi
1986 44 Dram Oyuncu
Yönetmen
7.0 86,973
1986 44 Dram Oyuncu 7.4 5,490
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 1,063

Saatler Sonra
1985 43 Komedi Oyuncu
Yönetmen
7.6 71,561
1983 41 Biyografi Oyuncu 6.8 238

Kahkahalar Kralı
1982 40 Komedi Yönetmen
Oyuncu
7.8 106,636
1981 News Oyuncu 3.5 2,553

Kızgın Boğa
1980 38 Biyografi Oyuncu
Yönetmen
8.2 357,860

Son Vals
1978 36 Belgesel Oyuncu
Yönetmen
8.1 18,523
1977 35 Dram Yönetmen 6.6 20,465

Yüzde yüz ölüm
1976 34 Aksiyon Oyuncu 5.5 4,825

Taksi Şoförü
1976 34 Suç Oyuncu
Yönetmen
8.2 842,138
1975 Belgesel Oyuncu 7.8 279
1975 Komedi Oyuncu 8.0 49,787
1974 32 Belgesel Oyuncu
Yönetmen
7.6 3,055

Alice Artık Burada Oturmuyor
1974 32 Dram Yönetmen 7.3 24,522

Arka Sokaklar
1973 31 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.2 111,511
1972 30 Aksiyon Editorial Department 5.4 697
1972 30 Belgesel Çeşitli 7.5 1,707

Soygun ve Aşk
1972 30 Suç Yönetmen
Oyuncu
6.0 9,900
1971 Biyografi Oyuncu 8.0 801
1970 28 Belgesel Yönetmen Asistanı
Editör
8.1 17,668
1969 27 Senarist 5.6 258
1968 26 Kısa Metraj Yönetmen
Editör
Yapımcı
Senarist
7.0 7,499
1967 25 Dram Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.6 9,360
1966 24 Belgesel Yönetmen
Senarist
6.7 74
1964 22 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.5 1,847
1963 21 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.4 2,282

Arabistanlı Lawrence
1962 20 Macera 8.3 296,955
1952 News Oyuncu 4.6 2,261
- Dram Yönetmen
Yapımcı
   
- Biyografi Yönetmen
Yapımcı
   
- Biyografi Yönetmen
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023