Giriş Kayıt
George Lucas

George Lucas (78)


Senarist, Oyuncu, Yapımcı

George Walton Lucas Jr., 14 Mayıs 1944 Modesto, California, ABD doğumlu senarist, oyuncu, yapımcı.

1969 yılının Şubat ayında Marcia Lucas ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.2013 yılının Haziran ayında Mellody Hobson ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut (1977), Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: George Walton Lucas Jr.
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1944
Doğum Yeri: Modesto, California, ABD
Diğer Bir İsmi: Gentle George | George L. | Lucas
Burcu: Boğa
Boyu: 1.7 m
9.1 (26 Oy)
  • Currently 181.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Aksiyon Senarist    

Indiana Jones ve Kader Kadranı
2023 Aksiyon Senarist
Yapımcı
   
2023 Aksiyon Senarist    
2022 Aksiyon Senarist 5.3 3,968
2022 Aksiyon Senarist 7.1 198,360
2022 Aksiyon Senarist 8.4 117,180
2021 77 Belgesel Oyuncu 7.5 110
2021 Animasyon Senarist 7.8 37,323
2021 Aksiyon Senarist 7.6 76,936
2020 Belgesel Oyuncu 8.4 2,999

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi
2019 75 Aksiyon Senarist 6.5 457,055
2019 Aksiyon Senarist 8.7 493,962

Dalgalar Yaratmak: Sinematik Ses Sanatı
2019 75 Belgesel Oyuncu 7.5 2,011
2019 75 Belgesel Oyuncu 7.0 30,072
2018 Animasyon Senarist 6.6 357

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi
2018 74 Aksiyon Senarist 6.9 352,690
2018 Belgesel Oyuncu 7.9 1,329
2018 Animasyon Senarist 5.2 6,381

Star Wars: Son Jedi
2017 73 Aksiyon Senarist 6.9 637,919
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,598

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
2016 72 Aksiyon Senarist 7.8 646,099
2016 Kısa Metraj 7.0 2,112
2016 Aksiyon Senarist 7.4 1,232
2016 72 Kısa Metraj Senarist 7.7 2,565
2016 72 Kısa Metraj Senarist 6.3 239
2016 Animasyon Yapımcı
Senarist
6.8 134
2016 72 Kısa Metraj Senarist 5.6 179

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 71 Aksiyon Senarist 7.8 936,618

Tuhaf Bir Sihir
2015 71 Animasyon Yapımcı
Senarist
5.7 11,512
2015 71 Kısa Metraj Senarist 5.7 137
2015 71 Komedi 5.3 553
2015 71 Kısa Metraj 6.8 812
2014 70 Belgesel Oyuncu 6.9 935
2014 70 Korku 7.2 77

Star Wars Asiler
2014 Animasyon Senarist 8.0 45,806
2014 Animasyon Senarist 8.1 858
2014 70 Kısa Metraj Senarist 7.0 49
2014 70 Belgesel Oyuncu 7.1 1,491
2013 69 Kısa Metraj 7.2 39
2013 69 Belgesel Oyuncu 7.4 2,106
2012 68 Komedi 5.3 2,889
2012 68 Aksiyon 5.4 1,134
2012 Aksiyon 4.8 242
2012 68 Belgesel Oyuncu 7.6 13,545

Kırmızı Kuyruklar
2012 68 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen Asistanı
5.9 36,078
2012 68 Animasyon Senarist    
2012 68 Belgesel Oyuncu 7.4 1,015
2011 67 Animasyon Senarist 7.1 1,933
2011 67 Belgesel Oyuncu 8.4 31
2011 67 Belgesel Oyuncu 7.5 2,583
2010 66 Belgesel Oyuncu 7.3 720
2010 Belgesel Oyuncu 7.5 503
2010 Aksiyon Senarist 7.1 3,631

Halk George Lucas'a Karşı
2010 66 Belgesel Oyuncu 6.6 4,761
2009 Belgesel Oyuncu 9.5 2,330
2009 65 Belgesel Oyuncu 7.0 743
2009 65 Aksiyon 3.2 1,160
2009 65 Macera 6.5 59,471
2009 Macera 6.8 186
2009 Aksiyon Senarist
Yapımcı
8.0 1,239
2009 65 Kısa Metraj 6.7 9
2008 64 Animasyon Senarist
8.0 4,864
2008 Animasyon Senarist 7.3 9,888

Yıldız Savaşları: Klon Savaşları
2008 Animasyon Yapımcı
Senarist
8.4 100,709
2008 64 Belgesel Oyuncu 7.5 48

Star Wars: Klon Savaşları
2008 64 Animasyon Yapımcı
Senarist
5.9 67,576
2008 Aksiyon Yapımcı
Senarist
8.0 7,593

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
2008 64 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.2 459,473
2008 64 Macera Yapımcı 7.4 23

Hasta
2007 63 Belgesel 8.0 75,872
2007 63 Belgesel Oyuncu 7.7 6,789
2007 63 Animasyon Oyuncu
8.0 8,334
2007 63 Belgesel Oyuncu 7.7 701
2007 Oyuncu 7.1 1,523
2006 62 Korku 5.1 4,665
2006 62 Belgesel Oyuncu 7.0 472
2005 Komedi Oyuncu 8.5 38,940

Su
2005 61 Dram 7.7 15,039

Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı
2005 61 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
7.6 798,716
2005 61 Belgesel Oyuncu 7.2 1,605

Robotlar
2005 61 Animasyon 6.4 150,753
2005 61 Belgesel Oyuncu 7.9 537
2004 60 Belgesel Oyuncu 7.7 3,073
2004 60 Belgesel Oyuncu
8.2 4,992
2004 60 Belgesel Oyuncu 7.0 540

Star Wars: Klon Savaşları
2003 Animasyon Senarist
Yapımcı
7.8 26,957
2003 Belgesel Oyuncu 7.8 493
2003 Aksiyon 9.5 8,786

Noqayqatsi
2002 58 Belgesel 6.4 5,993

Çılgın Çocuklar 2: Kayıp Düşler Adası
2002 58 Aksiyon 5.2 69,212
2002 Aksiyon 7.7 701
2002 Aksiyon 6.6 441

Yıldız Savaşları Bölüm II: Klonların Saldırısı
2002 58 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Editör
Yapımcı
6.6 717,930

Çılgın Çocuklar
2001 57 Aksiyon 5.6 119,854
2000 56 Macera Yapımcı
Senarist
6.8 668

Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike
1999 55 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.5 812,317
1999 55 Macera Yapımcı 6.9 657
1999 55 Macera Yapımcı
Senarist
7.1 498
1999 55 Macera Yapımcı 7.3 526
1998 54 Belgesel Oyuncu 7.7 321
1997 53 Aksiyon 5.2 69,351

Siyah Giyen Adamlar
1997 53 Komedi Oyuncu 7.3 575,293
1997 53 Kısa Metraj Senarist 7.7 2,609
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,458
1996 52 Macera Yapımcı 7.3 751
1995 51 Macera Yapımcı 7.2 687

Dolaptaki Kızılderili
1995 51 Aile 6.0 29,741
1995 51 Belgesel Oyuncu 8.5 4,969
1995 Belgesel Oyuncu 7.8 266
1995 51 Aksiyon Yapımcı 6.6 974

İstasyon Cinayetleri
1994 50 Komedi Senarist
Yapımcı
6.1 3,761
1994 News Oyuncu 3.2 907
1994 50 Aksiyon Oyuncu 5.5 83,233

Çıplak Silah 3
1994 50 Aksiyon 6.5 106,311
1993 49 Macera 8.2 996,914

Kaybolan Hazine
1993 49 Komedi 4.8 27,903
1992 48 Belgesel 7.7 3,255

Genç Indiana Jones
1992 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.2 7,955

Kanca
1991 47 Macera Oyuncu 6.8 258,827
1991 47 Belgesel Oyuncu 8.1 21,978

Baba 3
1990 46 Suç 7.6 401,810

Indiana Jones: Son Macera
1989 45 Aksiyon Editör
Yapımcı
Senarist
8.2 760,871

Tarih Öncesi Topraklarda
1988 44 Macera Yapımcı 7.4 91,386
1988 44 Biyografi Yapımcı 6.9 20,542
1988 Belgesel Oyuncu 8.8 1,098
1988 44 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.2 125,115
1988 44 Belgesel Yapımcı
Çeşitli
7.2 8,512
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 2,007
1986 42 Belgesel Yapımcı 7.5 550

Ördek Howard
1986 42 Aksiyon Yapımcı 4.7 48,163

Labirent
1986 42 Macera Yapımcı 7.3 140,448
1986 42 Müzikal Yapımcı
Senarist
6.3 4,366
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 1,063
1985 41 Macera Yapımcı
Senarist
5.4 10,152
1985 41 Dram Editör
Yapımcı
5.8 199
1985 Animasyon Senarist
Yapımcı
5.9 1,920
1985 41 Macera Oyuncu 6.7 5,360
1985 41 Biyografi Yapımcı
Çeşitli
7.9 12,020
1985 41 Macera 6.7 28,339

Indiana Jones ve Lanetli Tapınak
1984 40 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yapımcı
Editör
7.5 494,280
1984 40 Macera Senarist
Yapımcı
5.3 11,863

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 39 Aksiyon Senarist
Yönetmen Asistanı
Yapımcı
Editör
Müzik
8.3 1,060,902
1983 39 Belgesel Oyuncu 7.7 663
1983 39 Belgesel Oyuncu 7.0 279
1983 39 Animasyon Yapımcı 6.9 1,213

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 37 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Editör
8.4 972,781
1981 News Oyuncu 3.5 2,552

Vücut Ateşi
1981 37 Suç Yapımcı 7.4 36,915

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 36 Aksiyon Yapımcı
Editör
Senarist
Müzik
8.7 1,300,243
1980 36 Belgesel Oyuncu 7.5 345

Gölge Savaşçı
1980 36 Dram Yapımcı
Çeşitli
7.9 36,295
1979 35 Komedi Yapımcı
Senarist
Müzik
5.3 4,686

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 33 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Editör
Müzik
8.6 1,372,492
1977 33 Belgesel Oyuncu 7.4 702

Gençlik Yılları
1973 29 Komedi Editör
Yönetmen
Senarist
7.4 92,008
1971 27 Dram Editör
Yönetmen
Senarist
6.7 52,393
1970 26 Belgesel Kameraman 7.8 12,247
1969 25 Dram Çeşitli 6.8 3,651
1968 24 Aile Çeşitli 6.1 3,838
1967 23 Bilim-Kurgu Senarist
Yönetmen
6.2 2,575
1966 22 Dram Yönetmen
Senarist
Görüntü Yönetmeni
Editör
5.3 805

Ölümle Yarışanlar
1966 22 Dram Kameraman 7.2 9,700
1954 Aksiyon 8.4 2,084
1952 News Oyuncu 4.6 2,261
1894 Kısa Metraj 6.7 2,405
- Aksiyon Senarist
Yapımcı
8.0 54
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023