Giriş Kayıt
Mel Gibson

Mel Gibson (67)


Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen, Senarist

Mel Columcille Gerard Gibson, 03 Ocak 1956 Peekskill, New York, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist.

İşaretler (2002), Vatansever (2000), Cehennem Silahı (1987), Çılgın Maks (1979) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Mel Columcille Gerard Gibson
Doğum Tarihi: 03 Ocak 1956
Doğum Yeri: Peekskill, New York, ABD
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.77 m
9.4 (206 Oy)
  • Currently 188/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (37)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 66 Gerilim Oyuncu 5.4 4,622
2022 66 Suç Oyuncu 6.4 5,972
2022 66 Gerilim Oyuncu 4.9 103
2022 66 Biyografi Oyuncu 6.6 4,330
2022 66 Aksiyon Oyuncu 3.8 1,410
2022 66 Aksiyon Oyuncu 3.4 2,665
2022 66 Macera Oyuncu    
2022 Aksiyon Oyuncu    
2021 65 Aksiyon Oyuncu 5.1 7,017
2021 65 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
   
2021 65 Aksiyon Oyuncu 5.8 8,351
2020 64 Aksiyon Oyuncu 6.8 69,886
2020 64 Aksiyon Oyuncu 6.0 3,161

Fırtınalı Soygun
2020 64 Aksiyon Oyuncu 4.4 3,726
2020 64 Komedi Oyuncu 4.9 2,109

Deli ve Dahi
2019 63 Biyografi Yapımcı
Oyuncu
7.2 47,207

Adaletsiz
2018 62 Aksiyon Oyuncu 6.9 47,666
2018 62 Aksiyon Sanat Yönetmeni
Yapımcı
3.2 4,519

Babalar Savaşıyor 2
2017 61 Komedi Oyuncu 6.0 76,309
2017 Komedi Oyuncu 6.8 2,002

Savaş Vadisi
2016 60 Biyografi Yönetmen 8.1 532,404

Bir Ulusun Doğuşu
2016 60 Biyografi 6.5 21,305

Kan Bağı
2016 60 Aksiyon Oyuncu 6.4 65,341

Suç/lu
2016 60 Aksiyon 6.3 67,374
2016 Komedi Oyuncu 7.0 950

Cehennem Melekleri 3
2014 58 Aksiyon Oyuncu 6.1 185,076
2014 58 Korku Yapımcı 6.8 57,697

Ustura Dönüyor
2013 57 Aksiyon Oyuncu 5.6 79,980

Oyuncu Seçimi
2012 56 Belgesel Oyuncu 7.6 1,592

Gringo'yu Yakala
2012 56 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
Senarist
6.9 109,028

Kukla
2011 55 Dram Oyuncu 6.6 49,577

İntikam Peşinde
2010 54 Suç Oyuncu 6.6 95,632
2010 Komedi Oyuncu 3.6 2,111
2008 52 Belgesel Yapımcı 6.2 114
2008 Belgesel Yapımcı 8.4 614

Apokalipto
2006 50 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.8 316,128
2006 50 Aksiyon Oyuncu 7.4 5,858
2006 50 Müzik Oyuncu 6.8 1,208

Elektirik Arabayı Kim Öldürdü ?
2006 50 Belgesel Oyuncu 7.6 12,594
2005 49 Belgesel Yapımcı 6.8 2,253
2005 Aksiyon Oyuncu 7.4 782
2005 49 Belgesel Oyuncu 6.4 867
2005 Dram Yapımcı 7.4 616
2005 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.4 1,941
2004 48 Belgesel Oyuncu 4.1 182

Paparazi
2004 48 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
5.7 15,266

Tutku: Hz.İsa'nın Çilesi
2004 48 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Müzik
7.2 233,758
2003 Komedi Oyuncu 6.7 17,185
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,670
2003 47 Komedi Yapımcı
Oyuncu
5.4 8,707

İşaretler
2002 46 Dram Oyuncu 6.8 367,006

Bir Zamanlar Askerdik
2002 46 Aksiyon Oyuncu 7.1 144,275
2002 46 Aile Oyuncu 5.9 1,180
2001 45 Aksiyon Yapımcı 6.6 3,578
2001 45 Belgesel Oyuncu 7.8 388

Kadınlar Ne İster?
2000 44 Komedi Oyuncu 6.4 210,845

Tavuklar Firarda
2000 44 Animasyon Oyuncu 7.1 195,380

Sırlar Oteli
2000 44 Dram Oyuncu 5.8 21,821

Vatansever
2000 44 Aksiyon Oyuncu 7.2 278,685
2000 44 Aile Oyuncu 6.6 713

Gününü Göreceksin
1999 43 Aksiyon Oyuncu 7.1 140,198

Cehennem Silahı 4
1998 42 Aksiyon Oyuncu 6.6 165,512

Komplo Teorisi
1997 41 Aksiyon Oyuncu 6.7 102,237

Sürpriz Babalar
1997 41 Komedi Oyuncu 5.2 15,916
1997 41 Dram Oyuncu 6.5 6,095

Fidye
1996 40 Most Popular by Genre Oyuncu 6.7 130,124
1996 News Oyuncu 3.3 4,218
1996 News Oyuncu 3.2 864
1995 39 Animasyon Oyuncu 6.7 190,514

Cesur Yürek
1995 39 Biyografi Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.4 1,042,339

Sevimli Hayalet Casper
1995 39 Komedi Oyuncu 6.1 137,468
1994 News Oyuncu 3.2 906
1994 38 Aksiyon Oyuncu 7.0 113,645
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,910

Yüzü Olmayan Adam
1993 37 Dram Oyuncu
Yönetmen
6.7 29,955

Daima Genç
1992 36 Macera Yapımcı
Oyuncu
6.3 48,236
1992 News Oyuncu 4.3 380
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,682

Cehennem Silahı 3
1992 36 Aksiyon Oyuncu 6.7 170,962
1991 News Oyuncu 6.9 312
1990 34 Aksiyon Oyuncu 5.8 29,254
1990 34 Dram Oyuncu 6.7 22,806

Teldeki Kuş
1990 34 Aksiyon Oyuncu 6.0 45,515

Cehennem Silahı 2
1989 33 Aksiyon Oyuncu 7.2 179,070

Tehlikeli Kokteyl
1988 32 Suç Oyuncu 6.0 32,264

Cehennem Silahı
1987 31 Aksiyon Oyuncu 7.6 262,324

Mad Max 3
1985 29 Aksiyon Oyuncu
Dublör
6.2 139,037
1984 28 Dram Oyuncu 6.1 3,343

Nehir
1984 28 Dram Oyuncu 6.3 7,169

Gemİde İsyan
1984 28 Macera Oyuncu 7.0 27,953
1982 26 Dram Oyuncu 7.1 21,734
1982 26 Aksiyon Oyuncu 5.4 2,501

Çılgın Maks 2: Savaşcı
1981 25 Aksiyon Oyuncu 7.6 183,165
1981 News Oyuncu 3.5 2,548

Gelibolu
1981 25 Macera Oyuncu 7.4 40,271
1980 24 Aksiyon Oyuncu 5.4 1,058
1979 23 Dram Oyuncu 6.4 3,524

Çılgın Maks
1979 23 Aksiyon Oyuncu 6.8 210,143
1978 Belgesel Oyuncu 6.7 2,440
1977 21 Dram Oyuncu 3.9 706
1952 News Oyuncu 4.6 2,252
- Aksiyon Oyuncu    
- Western Yönetmen
Senarist
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023