Giriş Kayıt
Harrison Ford

Harrison Ford (77)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Harrison Ford, 13 Temmuz 1942 Chicago, Illinois, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist.

1983 yılının Mart ayında Melissa Mathison ile evlendi. 21 yılın ardından 2004 yılının Ocak ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.2010 yılının Haziran ayında Calista Flockhart ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut (1977), Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 13 Temmuz 1942
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Diğer Bir İsmi: Jethro the Bus Driver | Harrison J. Ford
Takma İsmi: Harry
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.85 m
9.4 (93 Oy)
  • Currently 188.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (40)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2021 Aksiyon Oyuncu    
2019 77 Animasyon Oyuncu    
2019 77 Belgesel Oyuncu 6.9 319

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2
2019 77 Animasyon Oyuncu 6.5 16,562
2019 77 Belgesel Oyuncu 7.1 21,050

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2017 75 Dram Oyuncu 8.0 386,885

Joan Didion: Merkez Dayanmayacak
2017 75 Belgesel Oyuncu 7.4 1,219
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 5,117
2016 74 Oyuncu 7.0 760

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 73 Aksiyon Oyuncu 8.0 791,531

Ölümsüz Aşk
2015 73 Dram Oyuncu 7.2 140,836
2015 Reality-TV Oyuncu 6.7 763
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.3 424
2014 72 Belgesel Oyuncu 6.7 5,351
2014 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
8.5 151

Cehennem Melekleri 3
2014 72 Aksiyon Oyuncu 6.1 158,012
2014 Komedi Oyuncu 7.4 14,431
2014 Belgesel Oyuncu 8.5 736

Çılgın Haber Ekibi
2013 71 Komedi Oyuncu 6.3 157,688

Uzay Oyunları
2013 71 Aksiyon Oyuncu 6.6 213,039
2013 Reality-TV Oyuncu 7.6 1,303

Paranoya
2013 71 Dram Oyuncu 5.7 33,330
2013 71 Biyografi Oyuncu 7.5 78,449
2013 71 Belgesel Oyuncu 7.5 1,704
2012 Oyuncu 7.2 614
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.5 854

Kovboylar ve Uzaylılar
2011 69 Aksiyon Oyuncu 6.0 197,180
2011 69 Belgesel Oyuncu 6.3 227

Sabah Neşesi
2010 68 Komedi Oyuncu 6.5 68,151
2010 68 Belgesel Oyuncu 7.6 1,581
2010 Komedi Oyuncu 8.1 21,035

Sınırda Yaşayanlar
2010 68 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.4 15,739
2009 67 Komedi Oyuncu 5.8 134,943
2009 Komedi 6.8 340

Sınırı Geçmek
2009 67 Dram Oyuncu 6.7 21,949
2009 Macera 7.6 117

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
2008 66 Aksiyon Oyuncu 6.1 396,844
2008 Belgesel Oyuncu 7.0 36
2008 66 Macera Oyuncu 7.4 23
2008 Oyuncu 6.8 1,419
2008 News Oyuncu 6.2 33

Roman Polanski: Aranan Adam
2008 66 Belgesel Oyuncu 7.2 4,631

Agnès'in Plajları
2008 66 Belgesel Oyuncu 8.0 2,697
2007 65 Belgesel Oyuncu 8.8 74
2006 64 Suç Oyuncu 5.8 54,033
2006 64 Belgesel Oyuncu 6.4 352
2006 64 Dram 6.3 1,650
2005 Talk-Show Oyuncu 4.5 256
2004 62 Belgesel Oyuncu
8.3 3,189
2003 Belgesel Oyuncu 7.6 412

Hollywood Polisleri
2003 61 Aksiyon Oyuncu 5.3 34,465
2003 Komedi Oyuncu 7.1 13,882
2003 61 Oyuncu 6.3 937
2003 Komedi Oyuncu 6.7 12,593

Tehlikeli Saatler
2002 60 Dram Oyuncu
Yapımcı
6.7 56,076
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.1 692
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.7 150

Gizli Gerçek
2000 58 Dram Oyuncu 6.6 111,143

Gerçeğin Peşinde
1999 57 Dram Oyuncu 5.2 18,903

Altı Gün Yedi Gece
1998 56 Aksiyon Oyuncu 5.8 68,951

Hava Kuvvetleri Bir
1997 55 Aksiyon Oyuncu 6.5 168,733

Sessiz Düşman
1997 55 Suç Oyuncu 6.2 54,222
1996 Komedi Oyuncu 8.4 42,674
1995 53 Komedi Oyuncu 6.3 34,242
1995 53 Belgesel Oyuncu 7.4 315

101 Gece
1995 53 Komedi Oyuncu 6.1 952

Açık Tehlike
1994 52 Aksiyon Oyuncu 6.9 82,587
1994 52 Suç Oyuncu 5.3 2,882
1994 52 Belgesel Oyuncu 8.5 23
1993 Komedi Oyuncu 8.1 16,223
1993 Komedi Oyuncu 6.8 12,103

Kaçak
1993 51 Aksiyon Oyuncu 7.8 247,626
1992 News Oyuncu 4.2 281

Tehlikeli Oyunlar
1992 50 Aksiyon Oyuncu 6.9 94,947
1992 Komedi Oyuncu 5.2 9,708
1991 49 Komedi Oyuncu 6.7 27,581
1991 News Oyuncu 6.5 204

Süphe Altında
1990 48 Suç Oyuncu 6.9 34,823

Indiana Jones: Son Macera
1989 47 Aksiyon Oyuncu 8.2 641,569

Çılgın
1988 46 Suç Oyuncu 6.9 45,678

Çalışan Kız
1988 46 Komedi Oyuncu 6.8 48,183

Sivrisinek Sahili
1986 44 Macera Oyuncu 6.6 24,898

Tanık
1985 43 Dram Oyuncu 7.4 79,237

Indiana Jones ve Lanetli Tapınak
1984 42 Aksiyon Oyuncu 7.6 410,865

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 41 Aksiyon Oyuncu 8.3 871,641
1983 41 Belgesel Oyuncu 7.7 557

Bıçak Sırtı
1982 40 Bilim-Kurgu Oyuncu 8.1 636,070

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 39 Aksiyon Oyuncu 8.4 822,288

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 38 Aksiyon Oyuncu 8.7 1,064,678
1980 38 Belgesel Oyuncu 7.6 261

Kıyamet
1979 37 Dram Oyuncu 8.4 556,133
1979 37 Komedi Oyuncu 5.3 3,773
1979 37 Komedi Oyuncu 6.4 8,042

Hanover Caddesi
1979 37 Aksiyon Oyuncu 6.0 4,266
1978 36 Macera Oyuncu 2.1 11,581

Navarone’dan 10. Bölük
1978 36 Aksiyon Oyuncu 6.4 15,541

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 35 Aksiyon Oyuncu 8.6 1,133,648
1977 35 Komedi Oyuncu 6.1 1,523
1977 35 Belgesel Oyuncu 7.5 549
1977 35 Korku Oyuncu 5.3 427

Konuşma
1974 32 Dram Oyuncu 7.8 88,402

Gençlik Yılları
1973 31 Komedi Oyuncu 7.4 75,571

Doğru Karar
1970 28 Komedi Oyuncu 6.3 938

Zabriskie Noktası
1970 28 Dram Oyuncu 7.0 13,496
1968 26 Dram Oyuncu 5.6 744
1967 25 Western Oyuncu 5.3 698
1967 25 Komedi Oyuncu 5.4 436

Büyük Soygun
1966 24 Suç Oyuncu 6.1 1,000
1965 Dram Oyuncu 7.5 778
1955 Dram Oyuncu 7.9 4,520
Dizi Altyazıları
Game of Thrones (2,030) The 100 (1,844) Fear the Walking Dead (1,441) Euphoria (1,409) La casa de papel (1,229) Yellowstone (1,160) Chernobyl (1,152) 13 Reasons Why (1,136) The Big Bang Theory (1,134) Legion (1,091)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019