Giriş Kayıt
Harrison Ford

Harrison Ford (80)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Harrison Ford, 13 Temmuz 1942 Chicago, Illinois, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist.

1983 yılının Mart ayında Melissa Mathison ile evlendi. 21 yılın ardından 2004 yılının Ocak ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.2010 yılının Haziran ayında Calista Flockhart ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut (1977), Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 13 Temmuz 1942
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Diğer Bir İsmi: Jethro the Bus Driver | Harrison J. Ford
Takma İsmi: Harry
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.85 m
9.5 (117 Oy)
  • Currently 189/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (42)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Komedi Oyuncu 7.6 285

Indiana Jones ve Kader Kadranı
2023 Aksiyon Oyuncu    
2022 Dram Oyuncu 8.6 10,273
2022 Biyografi Yapımcı 7.2 18,478
2021 Müzik Oyuncu 3.5 949
2020 78 Belgesel Oyuncu 6.3 39
2020 78 Belgesel Oyuncu 7.0 483

Vahşetin Çağrısı
2020 78 Macera Oyuncu 6.7 50,944
2019 77 Belgesel Oyuncu 7.0 998

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2
2019 77 Animasyon Oyuncu 6.4 63,688
2019 77 Belgesel Oyuncu 7.0 30,046
2019 Talk-Show Oyuncu 5.5 469

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2017 75 Dram Oyuncu 8.0 582,891

Joan Didion: Merkez Dayanmayacak
2017 75 Belgesel Oyuncu 7.4 2,785
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,580
2016 Komedi Oyuncu 7.0 950

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 73 Aksiyon Oyuncu 7.8 935,861

Ölümsüz Aşk
2015 73 Dram Oyuncu 7.2 185,286
2015 Reality-TV Oyuncu 6.8 847
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.3 513
2014 72 Belgesel Oyuncu 6.7 5,958
2014 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
8.7 272

Cehennem Melekleri 3
2014 72 Aksiyon Oyuncu 6.1 185,124
2014 72 Belgesel Oyuncu 7.1 1,491
2014 Komedi Oyuncu 7.1 18,355
2014 Belgesel Oyuncu 8.5 802

Çılgın Haber Ekibi
2013 71 Komedi Oyuncu 6.3 184,464

Uzay Oyunları
2013 71 Aksiyon Oyuncu 6.6 243,352
2013 Reality-TV Oyuncu 7.7 1,510

Paranoya
2013 71 Dram Oyuncu 5.6 38,233
2013 71 Biyografi Oyuncu 7.5 96,898
2013 71 Belgesel Oyuncu 7.4 2,106
2012 Oyuncu 7.1 731
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.4 1,015

Kovboylar ve Uzaylılar
2011 69 Aksiyon Oyuncu 6.0 223,661
2011 69 Belgesel Oyuncu 6.6 268

Sabah Neşesi
2010 68 Komedi Oyuncu 6.5 79,910
2010 68 Belgesel Oyuncu 7.4 2,198
2010 Komedi Oyuncu 8.2 24,433

Sınırda Yaşayanlar
2010 68 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.4 17,196
2009 67 Komedi Oyuncu 5.9 150,192
2009 Komedi 6.6 366

Sınırı Geçmek
2009 67 Dram Oyuncu 6.7 23,892
2009 Macera 6.9 185

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
2008 66 Aksiyon Oyuncu 6.2 458,983
2008 Belgesel Oyuncu 6.9 44
2008 66 Macera Oyuncu 7.4 23
2008 Oyuncu 6.8 1,648
2008 News Oyuncu 6.2 67

Roman Polanski: Aranan Adam
2008 66 Belgesel Oyuncu 7.3 5,113

Agnès'in Plajları
2008 66 Belgesel Oyuncu 8.0 4,293
2007 65 Belgesel Oyuncu 8.8 89
2006 64 Suç Oyuncu 5.8 58,391
2006 64 Belgesel Oyuncu 6.5 419
2006 64 Dram 6.3 1,847
2005 Talk-Show Oyuncu 4.9 411
2004 62 Belgesel Oyuncu
8.2 4,986
2004 Belgesel Oyuncu 4.1 447
2003 Belgesel Oyuncu 7.8 493

Hollywood Polisleri
2003 61 Aksiyon Oyuncu 5.3 37,966
2003 Komedi Oyuncu 6.7 17,192
2003 61 Oyuncu 6.5 1,042
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,677

Tehlikeli Saatler
2002 60 Dram Oyuncu
Yapımcı
6.7 64,481
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.5 861
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.5 182

Gizli Gerçek
2000 58 Dram Oyuncu 6.6 128,678

Gerçeğin Peşinde
1999 57 Dram Oyuncu 5.3 21,788

Altı Gün Yedi Gece
1998 56 Aksiyon Oyuncu 5.9 79,583

Hava Kuvvetleri Bir
1997 55 Aksiyon Oyuncu 6.5 199,486

Sessiz Düşman
1997 55 Suç Oyuncu 6.2 67,316
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,452
1996 News Oyuncu 3.2 864
1995 53 Komedi Oyuncu 6.3 42,077
1995 53 Belgesel Oyuncu 7.4 524

101 Gece
1995 53 Komedi Oyuncu 6.4 1,654
1994 News Oyuncu 3.2 907

Açık Tehlike
1994 52 Aksiyon Oyuncu 6.9 101,942
1994 52 Suç Oyuncu 5.3 3,438
1994 52 Belgesel Oyuncu 8.3 27
1993 Komedi Oyuncu 8.2 18,384
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,916

Kaçak
1993 51 Aksiyon Oyuncu 7.8 298,961
1992 News Oyuncu 4.3 380

Tehlikeli Oyunlar
1992 50 Aksiyon Oyuncu 6.8 114,353
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,682
1991 49 Komedi Oyuncu 6.7 33,015
1991 News Oyuncu 6.9 312

Süphe Altında
1990 48 Suç Oyuncu 6.9 43,123

Indiana Jones: Son Macera
1989 47 Aksiyon Oyuncu 8.2 760,078

Çılgın
1988 46 Suç Oyuncu 6.9 54,744

Çalışan Kız
1988 46 Komedi Oyuncu 6.8 58,642

Sivrisinek Sahili
1986 44 Macera Oyuncu 6.6 29,634

Tanık
1985 43 Dram Oyuncu 7.4 97,457

Indiana Jones ve Lanetli Tapınak
1984 42 Aksiyon Oyuncu 7.5 493,662

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 41 Aksiyon Oyuncu 8.3 1,059,864
1983 41 Belgesel Oyuncu 7.7 663

Bıçak Sırtı
1982 40 Bilim-Kurgu Oyuncu 8.1 775,670

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 39 Aksiyon Oyuncu 8.4 972,044
1981 News Oyuncu 3.5 2,548

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 38 Aksiyon Oyuncu 8.7 1,298,657
1980 38 Belgesel Oyuncu 7.5 345

Kıyamet
1979 37 Dram Oyuncu 8.5 672,001
1979 37 Komedi Oyuncu 5.3 4,685
1979 37 Komedi Oyuncu 6.3 10,882

Hanover Caddesi
1979 37 Aksiyon Oyuncu 6.0 5,532
1978 36 Macera Oyuncu 2.1 15,812

Navarone’dan 10. Bölük
1978 36 Aksiyon Oyuncu 6.4 18,590

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 35 Aksiyon Oyuncu 8.6 1,371,107
1977 35 Komedi Oyuncu 6.0 1,863
1977 35 Belgesel Oyuncu 7.4 702
1977 35 Korku Oyuncu 5.3 634

Konuşma
1974 32 Dram Oyuncu 7.8 113,876

Gençlik Yılları
1973 31 Komedi Oyuncu 7.4 91,844
1970 Western Oyuncu 5.8 161

Doğru Karar
1970 28 Komedi Oyuncu 6.4 1,504

Zabriskie Noktası
1970 28 Dram Oyuncu 6.9 16,269
1968 26 Dram Oyuncu 5.6 979
1967 25 Western Oyuncu 5.4 973
1967 25 Komedi Oyuncu 5.3 628

Büyük Soygun
1966 24 Suç Oyuncu 6.0 1,214
1965 Dram Oyuncu 7.4 1,165
1962 Western Oyuncu 7.6 2,819
1955 Dram Oyuncu 8.1 7,576
1952 News Oyuncu 4.6 2,253
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023