Giriş Kayıt
Akira Kurosawa

Akira Kurosawa


Senarist, Yönetmen, Yönetmen Asistanı, Editör

Akira Kurosawa, senarist, yönetmen, yönetmen asistanı, editör.

1945 yılının Mayıs ayında Yôko Yaguchi ile evlendi. 40 yılın ardından 1985 yılının Şubat ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.

Yedi Samuray (1954), Muhteşem Yedili (2016), Rasomon: Sarı Irkın Şehveti (1950), Ran (1985) gibi yapımlarla biliniyor.

Takma İsmi: Wind Man
9.8 (103 Oy)
  • Currently 196.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (28)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 Dram Senarist 7.2 33,327
2017 Aksiyon Senarist 7.8 1,276

Muhteşem Yedili
2016 Aksiyon Senarist 6.9 229,439
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,531
2013 Belgesel Oyuncu 6.1 396
2013 Gerilim Senarist 7.4 45
2012 Komedi 5.3 2,996

Öfke
2011 Dram Senarist
6.1 412
2008 Aksiyon Senarist 5.9 463
2007 Aksiyon Senarist 5.8 227
2007 Kısa Metraj 5.4 122

Kurbağa Yağı Satıcısı
2006 Biyografi Yönetmen
Oyuncu
   
2004 Dram 6.9 2,525
2004 Animasyon Senarist 7.6 4,470

Denizin Gözleri
2002 Romantik Senarist 7.0 1,611
2002 Belgesel Oyuncu 6.9 143
2000 Belgesel Oyuncu 7.4 166
2000 Aksiyon Senarist 6.7 566

Yağmurdan Sonra
1999 Dram Senarist
7.6 4,513

Hayalet Köpek: Samuray Tarzı
1999 Aksiyon 7.5 97,422
1998 Çeşitli 6.5 1,839

Son Adam
1996 Aksiyon Senarist 6.4 61,181
1993 Dram Senarist
Editör
Yönetmen
7.3 6,198
1993 Belgesel Oyuncu 7.7 84
1992 Belgesel 7.7 3,340

Ağustos'ta Rapsodi
1991 Dram Editör
Senarist
Yönetmen
7.2 7,615

Düşler
1990 Dram Yönetmen
Senarist
7.7 29,385
1985 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Editör
8.2 137,036

Firar Treni
1985 Aksiyon Senarist 7.2 33,329
1980 Belgesel Oyuncu 6.9 25

Gölge Savaşçı
1980 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.9 38,376
1975 Macera Senarist
Yönetmen
8.2 33,714
1973 Suç Senarist 7.5 257
1970 Dram Senarist 7.5 37,449
1970 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 7,667

Atın Şarkısı
1970 Belgesel Yönetmen 5.9 142
1968 Aksiyon Senarist 6.7 37

Kızıl Sakal
1965 Dram Senarist
Yönetmen
8.3 21,261
1965 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.4 445

Haydut
1964 Dram Senarist 6.2 2,535
1964 Dram Senarist 7.3 80

Yüksek Ve Alçak
1963 Suç Yapımcı
Yönetmen
Senarist
8.4 53,874
1962 Aksiyon Senarist 7.0 108
1962 Aksiyon Senarist
Yönetmen
8.0 41,362

Koruma
1961 Dram Editör
Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.2 132,042

Yedi Silahşörler
1960 Aksiyon Senarist 7.7 103,000

Ahmaklar Barış İçinde Uyuyor
1960 Suç Editör
Yönetmen
Yapımcı
Senarist
8.0 14,126
1959 Aksiyon Senarist 7.4 92

Saklı Kale
1958 Macera Editör
Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.1 42,519
1957 Aksiyon Senarist 6.9 66
1957 Dram Editör
Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.2 5,984

Kanlı Taht
1957 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.0 56,268
1955 Aksiyon Senarist 8.0 108

Korku İçinde Yaşıyorum
1955 Dram Yönetmen
Senarist
7.3 5,590
1955 Senarist
Editör
8.4 35
1955 Senarist 7.5 27

Yedi Samuray
1954 Dram Senarist
Yönetmen
Editör
8.6 368,603
1953 Dram Senarist 7.8 50
1952 Aksiyon Senarist 7.0 200

Yaşamak
1952 Dram Senarist
Yönetmen
8.3 88,255
1952 Aksiyon Senarist 6.5 284
1951 Dram Senarist 7.9 24

Budala
1951 Dram Senarist
Yönetmen
Editör
7.2 5,703
1951 Dram Senarist 7.4 47

Rasomon: Sarı Irkın Şehveti
1950 Suç Editör
Yönetmen
Senarist
8.2 181,483
1950 Aksiyon Senarist 6.7 70
1950 Senarist 8.6 23

Skandal
1950 Dram Yönetmen
Senarist
7.2 4,714
1950 Dram Senarist 7.7 59

Kuduz Köpek
1949 Suç Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.8 19,069
1949 Dram Senarist 8.1 57
1949 Yapımcı 8.1 23
1949 Dram Yönetmen
Senarist
7.4 3,934
1949 Senarist 8.6 29
1948 Senarist 6.7 184

Sarhoş Melek
1948 Suç Yönetmen
Senarist
7.6 13,450
1947 Aksiyon Editör
Senarist
7.2 757

Harika Bir Pazar
1947 Dram Senarist
Yönetmen
7.2 3,718

Dört Aşk Öyküsü
1947 Dram Senarist 7.3 46

Gençliğime Hayıflanmıyorum
1946 Dram Editör
Yönetmen
Senarist
7.1 4,000
1946 Dram Yönetmen 6.5 203

Kaplanın Kuyruğuna Basanlar
1945 Macera Senarist
Yönetmen
6.7 4,410
1945 Aksiyon Editör
Senarist
Yönetmen
6.0 2,730
1945 Komedi Senarist 6.5 35

En Güzel
1944 Dram Yönetmen
Senarist
5.6 2,430
1944 Senarist 6.1 42
1943 Aksiyon Editör
Yönetmen
Senarist
6.7 5,666
1942 Dram Senarist 7.0 61
1942 Dram Senarist 7.5 35

Atlar
1941 Dram Senarist
Yönetmen
Editör
Yönetmen Asistanı
6.2 239
1940 Komedi Yönetmen Asistanı 8.1 39
1940 Komedi Yönetmen Asistanı 7.8 18
1940 Komedi Yönetmen Asistanı 7.2 24
1939 Yönetmen Asistanı 9.4 16
1939 Dram Yönetmen Asistanı 6.7 29
1939 Komedi Yönetmen Asistanı 6.0 16

Hayat Bir Sürprizdir
1938 Komedi Yönetmen Asistanı 6.5 29

Kompozisyon Sınıfı
1938 Dram Yönetmen Asistanı 6.9 106

Tocuro'nun Aşkı
1938 Yönetmen Asistanı
Sesler
7.6 26
1938 Yönetmen Asistanı 7.8 19
1937 Dram Yönetmen Asistanı 7.7 17
1937 Komedi Yönetmen Asistanı 6.8 16
1937 Komedi Yönetmen Asistanı 7.4 34
1937 Dram Yönetmen Asistanı 6.7 249
1937 Dram Yönetmen Asistanı 6.9 17
1937 Dram Yönetmen Asistanı 7.7 14

Kocanın İffeti
1937 Dram Yönetmen Asistanı 7.7 24
1937 Aksiyon Yönetmen Asistanı 5.0 26
1937 Aksiyon Yönetmen Asistanı 6.6 42
1936 Yönetmen Asistanı 7.1 22
1936 Komedi Yönetmen Asistanı 6.6 15

Milyoner
1936 Komedi Yönetmen Asistanı 6.7 20
1936 Dram Yönetmen Asistanı 6.6 22
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film