Giriş Kayıt
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock


Oyuncu, Yönetmen, Yapımcı, Senarist

Alfred Hitchcock, oyuncu, yönetmen, yapımcı, senarist.

1926 yılının Aralık ayında Alma Reville ile evlendi. 54 yılın ardından 1980 yılının Nisan ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Alfred Hitchcock Presents (1955), The Alfred Hitchcock Hour (1962), Memory of the Camps (2014), "The Alfred Hitchcock Hour" A Home Away from Home (1963) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Sir Alfred Hitchcock
Takma İsmi: Hitch
9.8 (136 Oy)
  • Currently 195.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (65)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

78/52: Hitchcock'un Duş Perdesi
2017 Belgesel Oyuncu 7.3 3,877
2015 Belgesel Oyuncu 7.3 7,213
2015 Belgesel Oyuncu 7.9 942
2015 Gerilim 4.6 2,566
2014 Suç 2.3 1,893
2014 Belgesel Yönetmen
Senarist
Oyuncu
8.5 708
2014 Belgesel Oyuncu 8.0 3,470
2012 Aksiyon 5.4 1,203
2012 Kısa Metraj 7.1 444
2009 Belgesel Oyuncu 7.4 58
2008 Belgesel Oyuncu 7.7 302
2006 Belgesel Oyuncu 7.2 3,627
2006 Belgesel Oyuncu 7.6 458
2006 Kısa Metraj Senarist 6.9 49
2005 Belgesel Oyuncu 7.0 127
2004 Belgesel Oyuncu 4.0 449
2000 Belgesel Oyuncu 7.1 323
1997 Belgesel Oyuncu 7.3 469
1995 Belgesel Oyuncu 6.7 59
1993 Gizem Senarist 5.5 1,236
1984 Korku Oyuncu 6.3 2,335

Sapık 2
1983 Korku 6.6 31,284

Yükseklik Korkusu
1977 Komedi 6.6 24,008

Aile Komplosu
1976 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.8 24,966

Cinnet
1972 Suç Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.4 49,637
1969 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.2 19,633

Esrar Perdesi
1966 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
6.6 29,384

Hırsız Kız
1964 Dram Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.1 54,113

Kuşlar
1963 Korku Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.6 205,727
1963 Suç Oyuncu 8.2 562
1963 Suç Oyuncu 7.3 369
1962 Suç Oyuncu 8.5 5,187

Sapık
1960 Korku Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.5 722,221

Gizli Teşkilat
1959 Macera Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
8.3 347,687
1959 Komedi Oyuncu 7.6 155

Ölüm Korkusu
1958 Gizem Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
8.3 429,401

Lekeli Adam
1956 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.4 31,538

Çok Şey Bilen Adam
1956 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.4 70,146

Hırsızlar Kralı
1955 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.4 80,233
1955 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.5 19,425

Harry'nin Derdi
1955 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.0 41,479

Arka Pencere
1954 Gizem Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.5 525,045

Cinayet Var
1954 Suç Yapımcı
Yönetmen
8.2 189,852

İtiraf Ediyorum
1953 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.2 23,529
1952 News Oyuncu 4.6 2,478

Trendeki Yabancı
1951 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.9 141,575

Sahne Korkusu
1950 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.0 16,288

Kapri Aşıkları
1949 Suç Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
6.2 8,166

Ölüm Kararı
1948 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.9 154,976

Celse Açılıyor
1947 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.5 12,456

Aşktan da Üstün
1946 Dram Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.9 107,709

Öldüren Hatıralar
1945 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.5 52,469
1944 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 2,000
1944 Kısa Metraj Yönetmen 5.4 1,736

Yaşamak İstiyoruz
1944 Gerilim Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.6 31,312

Şüphenin Gölgesi
1943 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
7.8 70,834

Sabotajcı
1942 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.1 28,104

Şüphe
1941 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.3 42,709

Bay ve Bayan Smith
1941 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.3 11,365

Yabancı Muhabir
1940 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.4 23,890
1940 Dram Oyuncu
Yönetmen
8.1 147,461

Jamaica Hanı
1939 Macera Yönetmen 6.3 11,244

Kaybolan Kadın
1938 Komedi Yönetmen
Oyuncu
7.7 57,451

Genç Ve Masum
1937 Suç Yönetmen
Oyuncu
6.8 10,932

Sabotaj
1936 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.0 18,866
1936 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.4 9,074
1935 Macera Çeşitli 5.4 732

39 Basamak
1935 Gizem Yönetmen
Oyuncu
7.6 61,824

Çok Şey Bilen Adam
1934 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.7 21,286

Viyana'dan Valsler
1934 Biyografi Yönetmen 5.8 1,723
1932 Suç Senarist
Yönetmen
5.7 5,469
1931 Gizem Yönetmen 5.7 1,003

Zengin Ve Garip
1931 Komedi Yönetmen
Senarist
5.7 4,955

Düzenbaz
1931 Dram Senarist
Yönetmen
5.7 3,582
1930 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.3 7,009

Şantaj
1929 Suç Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.9 12,069

Aşk Üçgeni
1929 Dram Yönetmen 6.2 3,294

Hafif Meşrep
1928 Romantik Oyuncu
Yönetmen
5.5 3,079

Şampanya
1928 Komedi Senarist
Yönetmen
5.4 2,699

Çiftçinin Karısı
1928 Komedi Senarist
Yönetmen
5.8 3,144

Yokuş Aşağı
1927 Macera Yönetmen 6.0 3,088

Ring
1927 Dram Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.1 3,962

Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi
1927 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.3 13,479
1926 Romantik Yönetmen    

Zevk Bahçesi
1925 Komedi Yönetmen 5.8 2,902
1924 Dram Senarist
Editör
Yapım Tasarımcısı
Sanat Yönetmeni
Set Dekoratörü
Yönetmen Asistanı
6.0 265
1923 Dram Senarist
Sanat Yönetmeni
Yönetmen Asistanı
7.0 89
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film