Giriş Kayıt
Alec Guinness

Alec Guinness


Oyuncu, Senarist

Alec Guinness, oyuncu, senarist.

1938 yılının Haziran ayında Merula Salaman ile evlendi. 62 yılın ardından 2000 yılının Ağustos ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Arabistanlı Lawrence (1962), Kwai Köprüsü (1957), Yumuşak Kalpler (1949), Kadın Katilleri (1955) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Alec Guiness | Sir Alec Guinness | Mystery Guest S
9.2 (10 Oy)
  • Currently 184/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 Aksiyon Oyuncu 7.8 968,858
2006 Belgesel Oyuncu 6.5 429
2004 Belgesel Oyuncu 8.2 5,235
2003 Belgesel Oyuncu 7.3 290
2001 Aile Oyuncu 6.5 906

Sessiz Tanık
1994 Korku Oyuncu 6.7 6,322
1991 Komedi Oyuncu 6.8 10,516
1991 Dram Oyuncu 6.5 87
1988 Dram Oyuncu 6.6 2,265
1988 Dram Oyuncu 7.2 1,230

Hindistana Bir Geçit
1984 Macera Oyuncu 7.3 20,460

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 Aksiyon Oyuncu 8.3 1,112,850
1983 Komedi Oyuncu 5.2 895

Köstebeğin Dönüşü
1982 Dram Oyuncu 8.5 4,695

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 Aksiyon Oyuncu 8.7 1,368,470
1980 Dram Oyuncu 7.4 5,220

Titanic Macerası
1980 Aksiyon Oyuncu 5.1 5,366

Köstebek
1979 Dram Oyuncu 8.5 9,520
1978 Macera Oyuncu 2.2 16,733

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 Aksiyon Oyuncu 8.6 1,438,991
1977 Belgesel Oyuncu 7.4 725

22 Numarada Cinayet
1976 Komedi Oyuncu 7.3 41,320

Hitler'in Son 10 Günü
1973 Biyografi Oyuncu 6.5 1,834

Ay ve Güneş Kardeşler
1972 Biyografi Oyuncu 7.2 4,894

Paragöz
1970 Dram Oyuncu 7.5 12,558

Ölmeyen Kahraman
1970 Biyografi Oyuncu 7.0 6,881

Ölüm oyunculari
1967 Dram Oyuncu 6.3 2,287
1966 Komedi Oyuncu 6.1 866
1966 Dram Oyuncu 6.3 4,305

Doktor Jivago
1965 Dram Oyuncu 7.9 81,538
1965 Komedi Oyuncu 5.9 489

Roma İmparatorluğu'nun Çöküşü
1964 Dram Oyuncu 6.7 10,067

Arabistanlı Lawrence
1962 Macera Oyuncu 8.3 311,631
1962 Macera Oyuncu 7.1 3,002
1961 Komedi Oyuncu 6.8 1,152
1960 Dram Oyuncu 7.5 4,504

Suç kimde
1959 Suç Oyuncu 6.8 2,410
1959 Dram Oyuncu 7.2 6,050
1958 Komedi Oyuncu 6.4 2,118
1958 Komedi Oyuncu
Senarist
7.0 3,827
1957 Komedi Oyuncu 6.8 1,171

Kwai Köprüsü
1957 Macera Oyuncu 8.1 231,976
1956 Komedi Oyuncu 6.4 2,836

Kadın Katilleri
1955 Komedi Oyuncu 7.6 31,160
1955 Dram Oyuncu 6.8 1,116
1954 Komedi Oyuncu 6.7 1,605
1953 Dram Oyuncu 6.5 1,938

Kaptan'ın Cenneti
1953 Komedi Oyuncu 6.8 1,794
1952 Komedi Oyuncu 7.1 1,766

Beyaz Elbiseli Adam
1951 Komedi Oyuncu 7.3 10,710

Uçurulan Altınlar
1951 Komedi Oyuncu 7.5 15,415
1950 Dram Oyuncu 6.9 929
1950 Komedi Oyuncu 7.3 2,097
1949 Komedi Oyuncu 6.4 714

Yumuşak Kalpler
1949 Komedi Oyuncu 8.0 39,490

Oliver
1948 Macera Oyuncu 7.8 13,555

Büyük Umutlar
1946 Dram Oyuncu 7.8 26,191
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024