Giriş Kayıt
Bette Davis

Bette Davis


Oyuncu, Makyaj, Yapımcı

Bette Davis, oyuncu, makyaj, yapımcı.

1932 yılının Ağustos ayında Harmon Nelson ile evlendi. 6 yılın ardından 1938 yılının Aralık ayında boşandılar. 1950 yılının Temmuz ayında Gary Merrill ile evlendi. 10 yılın ardından 1960 yılının Temmuz ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.

Perde Açılıyor (1950), Bebek Jane'e Ne Oldu? (1962), Nil'de Ölüm (1978), Aşk Yolcuları (1942) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Betty Davis | Miss Bette Davis
Takma İsmi: The First Lady of Film
9.2 (18 Oy)
  • Currently 184.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (26)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 8.1 7,945
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,531
2011 Belgesel Oyuncu 8.1 776
2011 Belgesel Oyuncu 7.3 714
2010 Dram 6.2 244
2009 Belgesel Oyuncu 7.8 416
2008 Belgesel Oyuncu 7.7 302

Not: Seni Seviyorum
2007 Dram Oyuncu 7.0 218,852
2007 Belgesel Oyuncu 7.4 274
2003 Belgesel Oyuncu 6.1 556
2001 Belgesel Oyuncu 7.9 262

Annem Hakkında Her Şey
1999 Dram Oyuncu
7.8 103,337
1994 Dram Oyuncu 7.1 1,063
1993 Komedi Oyuncu 7.5 5,005
1989 Komedi Oyuncu 4.0 2,398

Ağustos Balinaları
1987 Dram Oyuncu 7.1 5,328
1982 Biyografi Oyuncu 7.4 878

Ölü Adamlar Ekose Giymez
1982 Komedi Oyuncu 6.8 23,894
1982 Dram Oyuncu 7.7 784

Ormandaki Göz
1980 Korku Oyuncu 6.1 7,121
1980 Dram Oyuncu 4.8 956

Korkunun Gösterisi
1979 Belgesel Oyuncu 8.8 165

Nil'de Ölüm
1978 Suç Oyuncu 7.2 40,097
1978 Aile Oyuncu 5.7 5,699
1978 Dram Oyuncu 7.1 1,393

Gazap Tohumu
1976 Korku Oyuncu 6.4 13,684
1973 Dram Oyuncu 6.1 1,199
1972 Komedi Oyuncu 7.6 2,614
1971 Komedi Oyuncu 5.6 1,200
1970 Dram Oyuncu 6.4 920
1968 Komedi Oyuncu 6.9 2,855
1965 Gerilim Oyuncu 7.1 6,823
1965 Belgesel Oyuncu 6.9 730
1964 Dram Oyuncu 6.1 1,719

Sus, Sevgilim
1964 Dram Oyuncu 7.5 16,130
1964 Suç Oyuncu 7.3 6,473

Boş Tuval
1963 Dram Oyuncu 6.8 1,033
1963 Oyuncu 4.8 239
1962 Western Oyuncu 7.6 3,190

Bebek Jane'e Ne Oldu?
1962 Dram Makyaj
Oyuncu
8.0 62,335
1962 Komedi Oyuncu 8.5 4,268
1962 Müzik Oyuncu 7.4 274
1962 Komedi Oyuncu 8.3 325

Elmacı Kadın
1961 Komedi Oyuncu 7.1 8,021

Hürriyet Fedaisi
1959 Aksiyon Oyuncu 6.3 1,448

Suç kimde
1959 Suç Oyuncu 6.8 2,481
1957 Western Oyuncu 7.5 3,781
1956 Dram Oyuncu 6.6 1,684
1955 Dram Oyuncu 6.6 3,079
1953 Komedi Oyuncu 6.9 434
1952 Dram Oyuncu 7.0 4,163
1952 Dram Oyuncu 7.0 3,032
1952 News Oyuncu 4.6 2,478
1951 Dram Oyuncu 6.9 1,837
1951 Suç Oyuncu 6.8 3,409

Perde Açılıyor
1950 Dram Oyuncu 8.2 139,390

Öldüren Aşk
1949 Dram Oyuncu 6.8 2,788
1948 Komedi Oyuncu 6.8 2,097
1948 Dram Oyuncu 6.2 1,527

Zehirli Yalan
1946 Suç Oyuncu 7.0 4,149
1946 Dram Yapımcı
Oyuncu
7.2 4,110
1945 Dram Oyuncu 7.3 3,233
1944 Dram Oyuncu 7.6 6,726
1944 Komedi Oyuncu 7.0 2,540
1943 Dram Oyuncu 7.4 3,874
1943 Komedi Oyuncu 6.8 2,173

Ren Bekçileri
1943 Dram Oyuncu 7.1 4,999
1942 Komedi Oyuncu 7.5 9,004
1942 Dram Oyuncu 7.3 5,284

Aşk Yolcuları
1942 Dram Oyuncu 7.9 19,122
1941 Dram Oyuncu 7.9 13,174
1941 Komedi Oyuncu 6.9 3,749
1941 Dram Oyuncu 6.5 817

Büyük Yalan
1941 Dram Oyuncu 7.1 4,367

Mektup
1940 Suç Oyuncu 7.5 14,669
1940 Dram Oyuncu 7.4 5,427
1939 Biyografi Oyuncu 7.0 6,191
1939 Dram Oyuncu 7.4 4,077
1939 Biyografi Oyuncu 6.9 2,560

Karanlık Zafer
1939 Dram Oyuncu 7.4 12,468
1938 Dram Oyuncu 6.7 2,139
1938 Belgesel Oyuncu 8.7 187
1938 Dram Oyuncu 7.4 15,122
1937 Komedi Oyuncu 7.4 2,665
1937 Dram Oyuncu 6.5 1,677
1937 Suç Oyuncu 7.2 3,948
1937 Suç Oyuncu 7.1 4,861
1936 Komedi Oyuncu 5.9 2,467

Altın Ok
1936 Komedi Oyuncu 6.2 1,159

Lanetli Orman
1936 Suç Oyuncu 7.5 15,018
1935 Komedi Oyuncu 6.5 1,731
1935 Dram Oyuncu 6.8 3,713
1935 Suç Oyuncu 6.4 1,210
1935 Dram Oyuncu 6.7 1,435
1935 Suç Oyuncu 6.6 2,012
1934 Komedi Oyuncu 6.6 2,027
1934 Dram Oyuncu 6.1 1,141
1934 Dram Oyuncu 7.0 8,427
1934 Suç Oyuncu 6.5 1,754
1934 Komedi Oyuncu 6.6 2,041
1934 Suç Oyuncu 6.2 1,066
1933 Kısa Metraj Oyuncu 6.8 375

Kayıp İnsanlar Bürosu
1933 Komedi Oyuncu 6.5 1,385

Eski Bayan
1933 Komedi Oyuncu 6.3 1,699
1933 Komedi Oyuncu 7.3 1,287
1933 Dram Oyuncu 6.4 1,313
1932 Suç Oyuncu 6.8 2,967

Bir Dalda Üç Kişi
1932 Suç Oyuncu 7.1 4,416
1932 Dram Oyuncu 6.6 1,888
1932 Dram Oyuncu 6.8 1,830
1932 Dram Oyuncu 5.8 1,466
1931 Dram Oyuncu 7.4 3,181
1931 Dram Oyuncu 6.1 1,513
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film