Giriş Kayıt

Köstebek (2011)


Himizu

129 dk
3 ödül ve 2 adaylık
6.0
  • 120/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
6.0/10 puan 23 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Tür:
Rating:
7.0
94
66
Vizyon Tarihi:
06 Eylül 2011 (İtalya)
Dil:
Japonca
Müzik:
Web Sitesi:
42 kişi izledi 21 kişi izleyecek 5 kişinin favorisi 12 takip
Özet
Genç lise öğrencisi Yuichi Sumida'nın yaşamdan tek dileği; sıradan ve normal bir adam olmaktır. Büyük hayalleri olmayan ve etliye sütlüye karışmadan sade bir yaşam dileyen Yuichi; ailesine ait olan tekne kiralama dükkânında, umursamaz annesi ile birlikte sakin bir yaşam sürmektedir. Sınıf arkadaşı Keiko Chazawa'nın hayattan tek beklentisi ise; kendisini seven bir adamla mutlu bir yaşam sürebilmektir. Keiko; Yuichi ile tanışarak mutluluğu yakalasa da Yuichi için bu durum baş ağrısından başka bir şey değildir.

Yuichi'nin babası ise eve sadece para koparabilmek için sarhoşken gelmekte, her gelişinde; fiziksel ve sözlü olarak oğluna şiddet uygulamaktadır. Annesi ise durumu daha da kötüleştirerek zaten sıkıntıları ile boğuşan Yuichi'yi beş parasız ve yapayalnız bırakarak sevgilisi ile buluşmaktadır. Sarhoş babasının eve geldiği bir gece yaşanan bir hadise ise sade bir hayat dileyen Yuichi'nin tüm yaşamını ve geleceğini sonsuza değin değiştirecektir... (alıntıdır) | Gönderen: poormf
Yorumlar
12 yıl önce
avatar
Bana göre 130 dakikalık gereksiz uzunlukta bir süreye sahip, karakterlerin neredeyse hepsinin anlayamadığım bir sebeple ve beni oldukça rahatsız eden bir şekilde bağırarak konuştuğu ve yine bana göre anlatmak istediğini tam olarak toparlayamamış bir film. Karakterlerin bağırarak konuşması dışındaki sebepleri, poormf'nin yorumundan öğrendiğim üzere, filmin senaryosunun sonradan değiştirilmesine bağlıyorum. Yönetmenin filmde, ülkesinin başına gelen büyük deprem ve tsunami felaketine de yer vermek istemesi ana hikaye ile değinmek istediği felaket hakkında söylemek istediklerinin birbirine karışmasına, her iki konunun da çok yüzeysel kalmasına sebep olmuş. Kanımca senaryo değiştirilmeden çekilseydi daha etkili olabilirdi. Fazla şey anlatmak isterken karakterlere yoğunlaşılamamış maalesef. İzleyip izlememek size kalmış. Ama bence izlemezseniz, bir şey kaçırmış sayılmazsınız.

Sürprizbozan: Göster
12 yıl önce
avatar
En az dört insan öldürdüğü bilinen, evcil hayvan dükkanı işleten Sekine Gen ve Hiroko Kazama isimli bir çiftin gerçek hayat hikayesinden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan, 1-11 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenen 67. Venedik Film Festivali'nde prömiyerini yaptıktan sonra bir çok uluslararası film festivalinin gösterim listesine giren ve Austin, Texas'da düzenlenen Fantastik Festivali'ndeki fantastik filmler bölümünde En İyi Senaryo ödülü kazanan Tsumetai nettaigyo (Soğuk Balık, 2010) isimli film dışında Jisatsu sâkuru (İntihar Kulübü, 2001) - Noriko no shokutaku (Noriko'nun Yemek Masası, 2005) - Kimyô Na Sâkasu (Tuhaf Sirk) filmleri ile de hatırlayacağımız gerilim filmlerinin ustası Sion Sono; 2009 Berlin Film Festivali'nde Ai no mukidashi (Love Exposure,2008) isimli filmi ile FIPRESCI ve Caligari ödüllerini de kazanmıştır.

Filmle ilgili bir ayrıntı ise; Sion Sono'nun, kendi yazdığı ve önceden bitirdiği film senaryosunu; 11 Mart 2011'de Japonya'da meydana gelen büyük depremden sonra tekrar değiştirmeye karar vermiş olması ve meydana gelen bu felaketi senaryoya ekleyerek yeniden bir senaryo yazması.

1993-1996 yılları arasında yayınlanan Ike! Inachū takkyū-bu (Haydi Gidelim! Inahō Ortaokulu Ping Pong Kulübü) mangası ile hatırlayacağımız Minoru Furuya'nın 2001-2002 yılları arasında yayımlanan Himizu isimli mangasından uyarlanan, Fumi Nikaidô, Shôta Sometani, Asuka Kurosawa ve Makiko Watanabe'nin başrollerinde olduğu filmin konusu; Genç lise öğrencisi Yuichi Sumida'nın yaşamdan tek dileği; sıradan ve normal bir adam olmaktır. Büyük hayalleri olmayan ve etliye sütlüye karışmadan sade bir yaşam dileyen Yuichi; ailesine ait olan tekne kiralama dükkânında, umursamaz annesi ile birlikte sakin bir yaşam sürmektedir. Sınıf arkadaşı Keiko Chazawa'nın hayattan tek beklentisi ise; kendisini seven bir adamla mutlu bir yaşam sürebilmektir. Keiko; Yuichi ile tanışarak mutluluğu yakalasa da Yuichi için bu durum baş ağrısından başka bir şey değildir.

Yuichi'nin babası ise eve sadece para koparabilmek için sarhoşken gelmekte, her gelişinde; fiziksel ve sözlü olarak oğluna şiddet uygulamaktadır. Annesi ise durumu daha da kötüleştirerek zaten sıkıntıları ile boğuşan Yuichi'yi beş parasız ve yapayalnız bırakarak sevgilisi ile buluşmaktadır. Sarhoş babasının eve geldiği bir gece yaşanan bir hadise ise sade bir hayat dileyen Yuichi'nin tüm yaşamını ve geleceğini sonsuza değin değiştirecektir... alıntıdır...
10 yıl önce
avatar
Denizde o kadar çok gel-gitlerin içinde bir fındık kabuğunun kendisi ile amansız mücadelesi sonucu zafere ulaştığını görüyoruz, tabii ki bu zaferde okul arkadaşının da yardımı yadsınamaz. Farklı bir filim, herkes hoşlanmayabilir...
Himizu Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
635
AhLongG / SONiDO
12 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
13
ASSASSiNS
12 yıl önce
1
23.976
28
AhLongG
12 yıl önce
1
23.976
54
zdzdz / 1.56 GB
12 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film