Giriş Kayıt

Sijipeuseu: The Myth (2021)


Tv Dizisi


70 dk
7.2
  • 144/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.2/10 puan 29 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Rating:
7.2
Vizyon Tarihi:
17 Şubat 2021 (Güney Kore)
Dil:
Korece
Nam-ı Diğer:
Sisyphus: The Myth
39 kişi izledi 23 kişi izleyecek 7 kişinin favorisi 13 takip
Özet
Han Tae Sul (Cho Seung Woo) dahi bir mühendis ve Kuantum&Zaman şirketinin kurucusudur. Elde ettiği yenilikçi sonuçlar sayesinde dünya çapında kendisinden söz ettiren bir şirket haline gelmiştir. Tüm Kore’de mucize mühendis ve kahraman olarak görülse de aslında ağabeyinin ölümünden sonra eksantirik davranışlar göstermeye başladığından şirket hisseleri etkilenip büyümüştür. Bir gün, ağabeyinin ölümünün arkasındaki gerçeği öğrenen Han Tae Sul bu gerçeğin peşine düşerek bir yolculuğa başlar.Kang Seo Hae (Park Shin Hye), seçkin bir savaşçıdır. Çıplak elleriyle dövüşebilen, keskin nişancılık yapabilen, bomba imha konusunda oldukça yetenekli biridir. Gangsterlerin ve askeri komitelerin hakim olduğu bir dünyada hayatta kalmaya çalışan Seo Hae, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Han Tae Sul'u kurtarmaya gelir. - Gönderen: blue_prince16
Yorumlar
3 yıl önce
avatar
Yani bu diziye kötü demek bir yana mantıksız demek için gerçekten bu türde hiç dizi film izlememiş olmak gerek sanırım. Adının hakkını sonuna kadar veren bir dizi. Nedir adı? ''Sisyphus Efsanesi'' Sisyphus Efsanesi nedir? Dizinin içinde de anlatıldığı gibi; -sonsuza kadar büyük bir kayayı bir tepenin en yüksek noktasına dek yuvarlamaya mahkûm edilmiş Kral Sisyphus mitine dayanıyor. Senaristler bu miti kendince kanımca çok iyi yorumlamışlar. Albert Camus ''Sisifos Söyleni'' kitabında Sisifos'u bir kahraman olarak adlediyor. Kayayı yeniden yuvarlamak için tepeden aşağı inen Sisifos’u, umutsuzluğa düşmek yerine kaderine meydan okuyan biri olarak görür. Dizide de bu duruma kendince bir yorum getirilmiş. Dizi boyunca Sisyphus'u kim temsil ediyor sorguluyorsunuz. Ayrıca güzel ayrıntılarla farklı mücadelelere de atıfta bulunmuşlar. Ana karakterin adı Tae-sul yani Tesla ve en iyi arkadaşı(!) Eddy ile de Tesla-Edison mücadelesine bi nevi atıfta bulunulmuş. Ve ayrıca zaman yolculuğu içeren bir dizi izliyorsanız
''zamansal paradokslar'' hakkında da azcık merakınız olmalı sanırım. Dizi içerisinde de her zaman yolculuğu hikayesinde kullanılan zamansal paradokslar kullanılmış. Eğer amacınız sadece bilim kurgu izlemekse bu diziden çok şey beklemeyin. Yukarıda bahsettiğim gibi adının hakkını gerçekten veren bir kurguda ilerliyor. ''Gönüllü mantıksızlığın'' kaynağı da dizinin göbeğine yerleştirilen '' Aşk Hikayesi''nden kaynaklı. Dizinin özü bilim kurgu içine yerleştirilmiş güçlü bir aşk hikayesini içeriyor. Baş rol oyuncusu CSW'nun diziyi seçmesinde ki en büyük etken bir çok konunun bir arada ilk defa işlenmiş olması ve ana karakterler Seo-hae ve Han Tae-sul arasında ki bağı çok beğenmiş olması. Aksiyon, komedi, dram, bilim kurgu hepsi bir arada.
Sürprizbozan: Göster
3 yıl önce
avatar
İzlerken büyük keyif aldığım her hafta merakla beklediğim hiç bitmesini istediğim biricik dizim. Adının hakkını sonuna kadar verdi! Bizi de bir döngüye hapsedip gitti! (: Biraz duygusal bir yorum olacak benim yorumum ama gerek oyunculuk gerek oyuncu kadrosu senaryosu kurgusu her şeyi ile 10 numara diziydi. Çocukluğumun zaman yolculuğu hikayelerinde ki gibi bir tad ile bıraktı beni. ''Terminatör'' film serisini mi hatırlamadık yoksa ''Geleceğe Dönüş'' serisini mi hatta Matrix'i bile anımsatan şeyler oldu. (: Zamansal paradokslarla başımız dönmedi değil! Onlar kadar artık hafızamda yeri olacak net. Gerçekten senaristler çok iyi iş çıkarmış. Baş rol çiftinden kötü karakterine kadar her şey mükemmel uyum içerisindeydi. Ayrıca CSW'yu böyle bir rolde daha çok izlemek isterdim. Han Tae-sul karakteri ile daha çok kişiyi yakalayacak net. PSH ile CSW uyumu kesinlikle es geçilesi değildi. Bizi alıp götürdüler. Feci de bıraktılar. (: Aynı şekilde PSH de aksiyona çok yakışıyor. 2.sezonu bir umutla bekleyeceğim ve seri olmasını isteyeceğim yegane bir iş oldu.Umarım bu güzel dizinin hikayenin kıymeti bilinir ve bize de ikinci sezonu izlemek düşer. Bu hikaye devam etmeyi hak ediyor.
3 yıl önce
avatar
Oyunculuk, karakterler, karakterlerin bağlantısı, karakterlerin birbirleriyle kesişen hikayesi, senaryo ne dersen de bana göre mükemmele yakın izlerken hiç sıkılmadığım aksine büyük keyif aldığım bir dizi.
Sijipeuseu: The Myth Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
Dizi
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
S01 Paket
NETRip
23.976
161
IMAGINE
3 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film