Giriş Kayıt

Sıcak Kafa (2022)


Mini Dizi

7.1
  • 142/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.1/10 puan 130 kullanıcı oyladı
Ülke:
Sezon:
1.Sezon
Rating:
7.2
Dil:
Türkçe
Nam-ı Diğer:
Hot Skull
177 kişi izledi 14 kişi izleyecek 4 kişinin favorisi 1 takip
Özet
Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur (Osman Sonant). Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul'un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır. - Gönderen: Quaresmania
Fragmanlar Görseller
  • Sıcak Kafa
  • Sıcak Kafa
  • Sıcak Kafa
Yorumlar
2 yıl önce
avatar
Diziyi bitirdim. İlk 2-3 bölümü biraz zor aktı ama sonrasında akıcılık konusunda bir problemi yoktu. Ama dizinin akıcılık dışında çok fazla problemi vardı.

Öncelikle dizi vermek istediği hiç bir duyguyu yoğun olarak seyirciye aktarmayı başaramıyor. Dizinin barındırdığı türler olarak bakacak olursak, gerilim, dram, gizem ve bilim kurgu diyebiliriz. Ben kendi adıma gerilimi vermek istedikleri yerde bir gerilim hissetmedim, duygusal anlarda duygulanmadım, gizemli yerlerde meraklanmadım. Çünkü maalesef yönetmenimiz başından sonuna kadar bunların hepsini gözümüze soka soka yapmaya çalışmış ve duyguların çoğu samimi olmamış.

İstanbul'un dizideki distopik atmosferini çok beğenen yorumlar da okudum, çok çakma diyen yorumlar da... Genel olarak sanki Last of us ambiyansına benzetiliyor. Ben sadece Last of us'a benzetemeyeceğim, benzeri ortamlar, renk skalası vs bir sürü dizi ve filmde kullanıldı. Özentilikle suçlamak bence doğru değil ama yeni ve yaratıcı bir ortam yaratıldığını söylemek de doğru olmaz.

Osman Sonant'ı izlerken ise, dizinin yaratıcılarının belirledikleri karakter tiplemesine bakınca aklımdan şu geçti. Sanırım bu rolde ilk Mehmet Günsur'u düşünmüşler, o olmayınca Osman Sonant'ı ona benzetmeye çalışmışlar. Saç, sakal, gözlük tarz vs, çok benzemiş.

Haluk Bilginer ise bu rolü neden kabul etti anlamış değilim. Kendisini aşırı beğenirim ama onun da deli rollerine zaafı var sanırım. Deliyi canlandıracaksın diyince senaryoyu görmeden kabul mü etti gerçekten anlamadım. Dizide neredeyse figüran olmuş, açıkçası çok daha etkin bir rol bekliyordum.

Şule maalesef olmamış bence. İyi bir oyunculuk sergilemiyor. Çok inişli çıkışlı. Onun dışında dizide yan rollerde çok fazla usta oyuncu vardı, hepsi de rollerinin hakkını fazlasıyla vermiş. Özellikle Murat'ın annesi rolündeki kadının sahneleri geldiğinde dizinin gerçekçiliği ve inandırıcılığı artıyordu. Özgür ve Yasemin karakterleri de keyifliydi. Onların olduğu sahneler daha güzel aktı dizi...

Bir de nasıl mini dizi onu anlamadım gerçekten. Sonunda her şey ilk sezonun merak ettiren finali gibi bitti. Hiç bir şey açıklığa kavuşmadı. Yani bazı dizi/filmlerde olduğu gibi "sonunu seyirciye bıraktık" tarzı bi bitiş değil bu. Hatta merak unsuru da eklediler son 2-3 dkda. Devamı gelecekse de Netflix neden mini dizi olarak lanse etti, bu mevzuyu hiç anlamadım.

Uzun lafın kısası yapımcılar ve yönetmenimiz çok iddialılar ama ama dizi bu iddianın altını dolduramıyor. Oturup düşündürmüyor, empati kurdurmuyor. Ben kendi adıma çok istesem de başından sonuna hiç tamamen içine giremedim dizinin. Ama mutlaka beğenen de çok kişi olacaktır. Herkesin beklentisi farklı. Sonuçta çok kötü denilebilecek bir yapım değil ve oldukça emek olduğun belli.

İyi seyirler.
2 yıl önce
default avatar
Türkiye standartları için kabul edilebilir seviyede bence. Sıkıldık artık Türklerin dram ve komedi üzerine yoğunlaşmalarından. Farklı bir tat iyi geldi.
2 yıl önce
avatar
Uzun zaman sonra bir Türk dizisi izledim. Konu ilginç ama işleniş çok sıradan. Bütün karakterleri yabancı yapımlardaki stereotiplerden seçmişler sanki. Özellikle Özgür isimli eleman Hollywood'un bağrından kopup gelmiş. Bazı diyaloglar bile sanki İngilizce yazılıp Türkçeye çevrilmiş gibi hissettiriyor. Türk dizisi diye torpil geçmeyi de doğru bulmuyorum. İzlediğime pişman olmak ile olmamak arasındayım. Bu konu çok daha iyi işlenmeliydi.
Sıcak Kafa Altyazıları
Henüz bu filme ait altyazı bulunmuyor.
1 takip
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film