Giriş Kayıt

Günaydın Gece (2003)


Buongiorno, notte

106 dk
9 ödül ve 18 adaylık
7.0
  • 140/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.0/10 puan 21 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Tür:
Rating:
7.1
67
69
Vizyon Tarihi:
23 Nisan 2004
Dil:
İtalyanca
Müzik:
Web Sitesi:
Nam-ı Diğer:
Good Morning, Night | Good Morning, Night
34 kişi izledi 24 kişi izleyecek 3 takip
Özet
1978'de Roma'dayız. Genç ve güzel Chiara, görünüşte evi, işi ve arkadaşları arasında gidip gelen sıradan bir hayatın oyuncusu gibi görünse de, o aslında İtalyan siyasal tarihine damgasını vuracak olan Aldo Moro cinayetinin göbeğinde yer alan bir teröristtir.

Chiara'nın dahil olduğu sosyalist gizli örgüt, politik olarak karşı kutupta yer alan politikacı Aldo Moro'yu kaçırır. Amaçları Moro'yu sözde yargılamak ve neticesinde infaz etmektir. Hayat dolu Chiara, devrimci hayallerin büyüsü ile ilk başta gönüllü dahil olduğu bu süreç boyunca, yoldaşlarından ve tuttukları yoldan soğuyup yabancılaşacaktır...

2003 FIPRESCI ve Venedik'te de Küçük Altın Aslan almış bulunan Günaydın Gece, yönetmen Marco Bellocchio tarafından, İtalyan yakın siyasi tarihinin kanayan yaralarından birine tutulmuş hümanist bir fener ışığı. Maya Sansa'nın çizdiği nefes alıp veren, üç boyutlu Chiara karakteri ve öykü boyunca geçirdiği süreç, unutulacak gibi değil. | Gönderen: ismetc
Yorumlar
11 yıl önce
default avatar
Buongiorno, notte'yi izledim ve duygularım karmakarışık oldu. O derece etkilendim ki ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Muhteşem bir film. Politik dram tam da bu olsa gerek. Ayrıca biyografik de kabul edilebilir. İşleniş tarzı, biçimi, oyunculukların mükemmelliği… Ne söylenir nasıl ifade edilir bilemiyorum. Tam kalbimden vurdu beni. Hele hele de müzikleri…!!! İnanılmazdılar…!!!!

Tek eksiğini söylemeliyim. Bu filmi izlemeden önce İtalya'nın 70-90 arası tarihini bilmeniz gerektiği gibi üstüne Aldo Moro'nun kaçırılması, Kızıl Tugaylar'ın geçmişi gibi konularda bilgi sahibi olmak için araştırma yapmanız gerekiyor. Yoksa film size hiçbir şey anlatamaz. Yani lokal biraz. Özellikle de tarih bilgisi olmayan genel sinema izleyicisi için anlam ifade etmesi zor. Onlara göre sıradan bir kaçırılma hikayesi gibi gelebilir. Ama diğer taraftan da kaçırılan bir insanın ve kaçıran insanların duygularını ifadesi ve ihtimalleri ancak bu kadar güzel aktarılabilir perdeye.

Kesinlikle arşivlik. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.

Gelelim incelemesine…

Yönetmen Marco Bellocchio. İlk defa bir filmini izledim ama bundan sonra izlemediğim filminin kalmayacağına yeminliyim. İfade gücü inanılmaz. Onun elinden çıkan son film 2012 yapımı Bella addormentata yani Dormant Beauty. Toni Servillo, Isabelle Huppert, Abba Rochwacher ve bu filmin yıldızı Maya Sansa gibi mükemmel isimler barındırıyor kadrosunda. Kesinlikle izlemelisiniz diyebilirim daha görmeden. Nadiren yaptığım bir şey yapıp müzikleri ayarlayan Riccardo Giagni'nin ismini zikretmek istiyorum. Pink Floyd destekli o muhteşem müzikler bu filmi inanılmaz güzel bir noktaya yükseltiyor. Ciddi anlamda tebrikler. Bellocchio onu boşuna yanında götürmüyor her yere. Başrolde Maya Sansa'nın her yüz haline ayrı bir hayranlıkla baktım. Hiç konuşmadan bu kadar çok şey nasıl anlatılabilir ben bilemiyorum. Mükemmel ötesi bir oyunculuk. O da bu yıl Bella addormentata'da. Ama onu ayrıca Alceste à bicyclette'de de izleyebileceksiniz. Aldo Moro'yu oynayan ve oyunculuğuyla beni ağlama sınırına getiren Roberto Herlitzka'yı ise ayakta alkışlamak istiyorum. O da bu yıl Bella addormentata'da. Yani anlamalısınız ki bu film kaçmaz. Aynı zamanda Il rosso e il blu'da da var ki bu film de kesinlikle izlenmeli derim. Yardımcı oyunculuklarda oynayan diğer isimlere de kısaca göz atarsak Luigi Lo Cascio bildiğiniz birçok başarılı İtalyan sinema yapımında yer almış bir isim. Bunlar arasında Baaria, Sanguepazzo, Miracle at St.Anna ve Romanzo di una strage de var. Bu yıl ise Il sogno del maratoneta'da yer alacak. Zaten çok önemli bir politik film olan Romanzo di una strage'de başarıyla rol almıştı. Ama kesinlikle kaçırmamanız gereken filmi Salvo olsa gerek kanımca. Paolo Briguglia da İtalyan siyasi sinemasının önemli aktörlerinden. Son yıllarda sinemadan uzak. Son ismimiz ise Pier Giorgio Bellocchio ve o da Bella addormentata'da.

Bu film tam manasıyla arşivlik. İzlenmesini ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM…!!!
11 yıl önce
avatar
Kızıl Tugayların Aldo Moro'yu kaçırıp bir evde rehin tutması üzerinde gelişen bir siyasal film. Ben pek tutmadım, anlatım sıkıcı geldi, hiçbir aksiyon yok! Müzikler iyi olsa bile bu bir filmi çok iyi yapmıyor. 6.
1 yıl önce
avatar
1978 yılında Aldo Moro'nun kaçırılmasını merkeze alan film, Cannes Film Festivali Onur Ödüllü Marco Bellocchio'nun elinde politik filmlerin de konuya uzak ya da türü sevmeyenlerin ilgisini çekebileceği bir sinema diline evriliyor.

Bir not da filmin müzikleri için, Verdi'nin Aida'sından Rus Katyusha'ya, Raffaella Carra'nın söylediği Tango'dan Pink Floyd'un (özellikle finaldeki tekrarı ve uzun versiyonu) Shine On You Crazy Diamond parçasına kadar, değişik türleri harmanlayarak film müziklerinin nasıl etkili olduğunu da gösteriyor.
Buongiorno, notte Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
25
426
GENEL
16 yıl önce
1
25
112
PROMiSE
16 yıl önce
1
25
109
GENEL
17 yıl önce
1
25
77
GENEL
17 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
Anonim
25
68
writer
17 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film