Giriş Kayıt

Yıldız Avcısı (1995)


L'uomo delle stelle

113 dk
Adaylık; Oscar, 10 ödül ve 10 adaylık
7.9
  • 158/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.9/10 puan 27 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Rating:
7.4
75
Vizyon Tarihi:
01 Eylül 1995 (İtalya)
Dil:
İtalyanca, Sicilian, İspanyolca
Müzik:
Çekim Yeri:
Matera, Basilicata, İtalya
Nam-ı Diğer:
The Star Maker
49 kişi izledi 42 kişi izleyecek 7 kişinin favorisi 3 takip
Özet
Akademi ödüllü Cinema Paradiso'nun yaratıcısından, dünyanın her yerinde eleştirmenlerce bir başyapıt olarak coşkuyla karşılanan muhteşem bir film.

Joe Morelli bir "yıldız avcısı"dır. Bir küçük kasabadan diğerine sürekli seyahat eden bu üçkağıtçı adam, gittiği yerlerde en iyi film stüdyoları için çalışan bir yetenek avcısı olduğunu iddia etmektedir. Ve Joe nereye giderse gitsin, içlerinde büyük ekranın yeni sansasyonu olma isteği duymaya başlayan insanlarla karşılaşması hiç de zor olmaz. Filmlerin büyüsü ve sıradan insanların sıradışı hayalleri üzerine hayat dolu ve eğlenceli bir hikaye. | Gönderen: Chaotic Cinema
Fragmanlar Görseller
  • L'uomo delle stelle
  • L'uomo delle stelle
  • L'uomo delle stelle
Yorumlar
7 yıl önce
avatar
1995 İtalya yapımı Yıldız Avcısı, Oscar adaylığı olan , Sicilya'yı bize sokak sokak gezdiren değişik konulu duygusal bir film.
Romalı Joe Morelli bir film stüdyosundan geldiğini ve sinema için yeni yüzler aradığını söyleyerek ücretli olarak insanların kısa filmlerini çeker.
Ünlü ve zengin olabilmek için fakiri zengini birçok değişik insan test çekimine katılır. Bu çekimlerde kimsenin bilmediği duygu , düşünce ve anılarını kamera ile paylaşırlar.
Psikolojik ve sosyolojik anlamda etkileyici anlatımı ve mesajları olan kaliteli bir yapım. Finali de çok güzel düşünülmüş. İzlemenizi tavsiye ederim. Çok başarılı bir drama.

Yönetmen: Cinema Paradiso'nun yönetmeni Giuseppe Tornatere
11 yıl önce
default avatar
İlginç bir şekilde hayran kaldığım bir film oldu Yıldız Avcısı. Tatmin de olamadım tam anlamıyla ama yine de ilgiyle izledim, duygulandım. Hatta arşivledim her nedense. Ama siz bana aldırmayın. Özel ilgi alanlarıma çok paralel seyreden bir filmdi bu film. Öyle herkese hitap edecek bir film değil. Kesinlikle Sicilya, İtalya ve İspanya İç Savaşı tarihine hakim olmak gerekiyor. Yani çok spesifik bir konuyu işliyor. Bir şey bilmeden izlenince hiçbir anlam ifade etmez. Kara komedide üst bir sınıfta. Sinemadan ve tarihten anlayanlar için vazgeçilmez bir yapım. Eminim çok etkileneceksiniz.

Gelelim incelemesinde. Büyük İtalyan üstad ve yönetmen Giuseppe Tornatore adeta kamerasını son gaz çalıştırmış bu filmde. Malena ve Baaria'yı bilmeyeniniz yoktur zaten. Sicilya'yı en güzel anlatan yönetmen tartışmasız Giuseppe Tornatore'dir. İlk filmlerinden birisi olan Profesör'de de Sicilya mafyasını incelemiş ve etkileyici bir yapım ortaya koymuştu. Tartışmasız özel bir yönetmen Tornatore. Ele aldığı konuları ele almak büyük cesaret ister ki üzerine mükemmel işler çıkarmak onu çok ama çok daha özel kılıyor. La migliore offerta'yı büyük bir merakla ve ilgiyle bekliyorum. Filmin iki büyük yıldızı var zaten. Filmi baştan sona inanılmaz bir başarıyla götüren Sergio Castellito. Onu izlemek büyük keyif. Çünkü komediyi de dramı da bomba gibi hazırlayıp içinize yerleştirebiliyor. Uzun ve başarılı sinema geçmişi olan Castellito, Penelope Cruz ile çektiği başarılı filmlerinden de tanınıyor. Yanında cici kızımız ve bu filmdeki başarılı oyunuyla beni çok etkileyen Tiziana Lodato yer alıyor. Lodato'nun Sicilyalı olması da büyük avantaj olmuş bu film için. Bu filmle başlayan kariyerini Solino'da son kısımda oynadığı rolüyle perçinlemişti sanatçı ama devamını getiremedi maalesef.

Ve tabi ki Ennio Morricone'nin muhteşem müziklerini atlamak mümkün olmazdı. Kariyerinde kaç film var ben bilmiyorum. Ama efsane dediniz mi işte o gerçek bir efsane. Hala yaşıyor olması büyük şanstır ve birisinin heykeli dikilmeliyse İtalya'da Enricone birinci sırada olmalıdır. Bir Avuç Dolar ile başladı onun hikayesi. Spagetti western diye bir şey varsa literatürde Morricone yaratmıştır. Arkasından Birkaç Dolar İçin geldi. İyi Kötü Çirkin ile tavana vurdu. La migliore offerta'da da onun müziklerini dinleyeceğiz. Bu filmi sabırsızlıkla beklemek farz oldu.

Ben arşivledim filmi. Siz bildiğiniz gibi yapın. Saygılarımla...
10 yıl önce
default avatar
Savaş sonrası perişan durumda bulunan Sicilya’ya insanları şöhrete ve paraya ulaştırma vaadiyle gelen dolandırıcı Joe Morelli’nin trajikomik öyküsünün anlatıldığı film insanı içine alıp sarmalamayı başarıyor. Bunda mutlaka yönetmen Tornatore ve müzikleri yapan Morricone’nin etkisini de unutmamak lazım. İtalyanlar gerçekten de bizim kültürümüze yakın insanlar. Filmlerindeki sıcaklığı hemen hissedebiliyorsunuz. Filmin kahramanı Morelli sanki bizim içimizden biri gibi duruyor. İnsanları ünlü ve zengin yapmaya çalışan şarlatanlar hala aramızda mevcut ve bu film de konusu itibariyle hiç eskimeyecek bir film. İtalyan filmlerini sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım…
L'uomo delle stelle Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
25
34
GENEL
3 yıl önce
1
25
75
GENEL
4 yıl önce
1
25
417
NoGrp
14 yıl önce
1
23.976
344
FRAGMENT
15 yıl önce
1
25
309
1 / 37 GB
16 yıl önce
1
25
530
GENEL
17 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
25
69
HiV
16 yıl önce
1
23.976
82
FRAGMENT
17 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film