Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

Klaus Jager

 
Kayıt : 17 Ağustos 2020
Son Yorumları
Don't Look Up (2021)
19 Ağustos 2022
Bir saatimi boşu boşuna çalan bir film olmuş. Daha oyuncular ve senarist konuyu ciddiye almamış, neden uzun uzun yazıp da kendimi yorayım? Bir film hem nasıl komedi hem bilim kurgu olabilir? Neyin kafasını yaşıyorsunuz? Kesinlikle hazzetmediğim bir tür(!). Ayrıca sözde komedi repliklerinize mimiklerim bile kıpırdamadı. 1/10 (:
Squid Game (2021)
29 Ekim 2021
Öncelikle bu diziyi bu kadar popüler olmadan izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum. Aksi durumda izleyebileceğimi hiç zannetmiyorum ki dizi popüler olduğunda daha öncesinde sosyal medya hesaplarımda diziyle alakalı yaptığım paylaşımları bile silmek zorunda kaldım.
Gelelim diziye... Konu her ne kadar klişe olsa da fena olmayan bir senaryosu var, belli ki bir emek verilmiş. Dizinin izleyiciye verdiği sosyal hayata dair güzel mesajları var. Lee Jung-jae'yi her ne kadar tanımasam da rolünün hakkını vermiş, izleyiciye verilen mesajların, izleyiciye tam olarak geçmesindeki etkisi gayet büyük diye düşünüyorum. Yan karakterler bir köşeye atılmamış, onlarında derinlerine inilmiş, bunu yaparken senaristler izleyiciyi de çok sıkmamışlar, tadında bırakılmış. Bu arada yan karakterlerin oyuncu performansları ve hikayeleri çok iyiydi. Özellikle beğendiklerimden birkaç tanesini örnek vermek isterim:

Ju-Ryoung Kim (Han Minyeo)

HoYeon Jung (Kang Sae-byeok)

Lee Yoo-Mi (Ji-yeong)

Yeong-su Oh (Oh- il-nam)

Heo Sung-tae (Jang- Deok-su)

Şimdi gelelim diziyi eleştirme kısmına...

Sürprizbozan: Göster


Dizinin müzikleri iyi seçilmiş ve yerinde kullanılmış. Kamera açıları ve çekimleri iyi seviyede. Kesinlikle dizide her insanın kendisine çıkarabileceği dersler var. Son birkaç şey daha.. Bu dizinin 2. sezonunu çekmeyin. Zaten fazlasıyla anlatabileceklerinizi anlatmışsınız zaten. Biliyorum bu dizinin ekmeğini daha fazla yemek isteyeceksiniz ama 2. sezonu çekmek kesinlikle hayal kırıklığı olur. Bu durumu birçok dizide tecrübe edenler olmuştur diye düşünüyorum. Son olarak, alakalı alakasız birçok kesim tarafından bu diziye atıf yapılması, affedersiniz *okunu çıkarmaları, başta ben dahil, benim gibi düşünen yani popülerlikten çok fazla hazzetmeyen kesimin diziyi izlemesine engel olursunuz. Yapmayın! Bu komedi dizisi değil, üstüne geyik yapabileceğiz bir dizi de değil. Saçma sapan esprilerinizi başka taraflara yönlendirin ve bu diziyi rahat bırakın. Ayrıca onca toplum algısına rağmen reklamın kötüsü de olur vesselam. Notum 9/10. (:
Apartment 413 (2019)
26 Eylül 2021
Hiç yorum yapılmamış. O halde ilk yorumu ben yapayım. Bu filmde amaçlanan nedir? Ne anlatmaya çalıştınız? İzleyiciye ne kattınız? Gerilim unsuruna dair ne vardı? Finalde ne demek istediniz? Sürekli bir gerilim, bir sır vadeden film; büyük bir hayal kırıklığı, o yüzden senaryoda içler acısı bir halde. Oyunculuktan zaten bahsetmeme gerek yok. Yinede ben, benim filmden anladıklarımı aşağıya yazayım:

* Pencere önüne klima -kurutucu da olabilir- falan koymayın kafa yapabilir.
* Evde sürekli gözünüz kapıda olsun, çünkü her an görünmeyen bir varlık kapıya bir not bırakabilir.
* İş beğenmemezlik etmeyin, hele de eşiniz size iş bulduysa hemen başvurun, yoksa evde kalırsanız kafayı yiyebilirsiniz.
* Ev kira borcunuzu kaynananıza ödettirmeyin, çünkü ayıp.
* Arada pencere önünde takılı olan klimayı temizlemeyi unutmayın. Çünkü içerisinde benimde anlamadığım bir şeyler çıkabilir -büyük ihtimal toz-.

Yukarıdaki filmle ilgili çıkarımlar ilginizi çektiyse buyurun efendim izleyebilirsiniz. Her filme mutlaka 1 puan da olsa not vermeye çalışırım, ama filme.. (:
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film