Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

tuggeneral85

 
Kayıt : 11 Kasım 2017
Son Yorumları
Gegen die Wand (2004)
05 Şubat 2024
Üstad Metin Erksan derdi ki: " Sinema hayatı anlatmaz, insanı anlatır. Hayatın insan üzerindeki yansımalarını anlatır. " Tıpkı bu film gibi.. Hayatın beklenmezliklerini, savurmalarını ve kaçamayacağımız nihai sonları, hem ihtişamlı hem de sapsade şekilde işlemişler.. Ayrıca; lütfen hanımlar alınmasın ancak erkekler için de ayrı bir hayat dersi var bu filmde, diyor ki: " Belli bir yaştan sonra hayatına giren kadınlara güvenmek için iyi düşün.. " Şunu da eklemek isterim, vitrinde hak ettiği değeri görmemiş her filmin altında aynı yorumları okumaktan sıkıldım.. Tutturmuşuz Oscar Oscar!.. Sanat ödül almak için yapılmaz ki, insan için yapılır.. Oscar ve G.Globe gibi ödüllerin, özellikle son yıllarda tümden açığa çıkan bir yığın pislik ve ayak oyunları içerisinde, hazır ayarlamalarla kimlere, nelerin karşılığında dağıtıldığı bu kadar öğrenilmişken, hala Oscar'ı çok lazım ve matah bir şeymiş gibi anmak, bence bu film gibi şaheserlere hakarettir!.. Gerçek sanatın değeri hiçbir zaman vaktinde ve yeterince anlaşılmaz.. Tek mühim olansa insanların aklında ve kalbinde ne kadar yer ettiğidir, bundan büyük ödül de yoktur..
Judy (2019)
17 Mart 2023
"İZLEMEYİN.." Tıpkı Liza Minnelli'nin de yaptığı gibi.. Hollywood, üç yaşından itibaren hayatına ipotek koyup aldığı nefesi cehenneme çevirdiği bir kadının hatırasına bile saygı göstermeyi unutmuş artık.. Ben çocuklarının yerinde olsam, bu filmin yasaklanma kararı için mahkemeye giderdim.. Sinema tarihinin en büyük aktrislerinden biri; tesadüfen ve üç günlüğüne meşhur olmuş, sonra da kendi hatalarıyla sıçıp batırmış zavallı bir alkolik, madde bağımlısı gibi lanse edilmiş.. Yani Judy Garland Türk olsa, filmi de bizimkiler yapsa diyeceğim ki normal; bizim sanatçıya saygımız bundan ibarettir zaten.. Hollywood'un son yıllarda ne denli sefil hale düştüğünün bir başka ispatıdır bu rezil film!.. Eskiye şiddetle muhtaç olunan, Spielberg gibi dahi çocukların bile (!) eski müzikalleri cover'ladığı bir döneme atılabilecek en kepaze imzanın altında "JUDY" yazması tam bir felaket.. Renee'nin performansı ise başka bir ayıp abidesi.. Oynadığı şeye kendi bile inanmamış.. Bariz belli ki Garland'ın hayatına dair hiçbir kesiti incelememiş, soruşturmamış, ihtimaldir ki çocuklarıyla bile konuşmamış.. Daniel Day Lewis'in Lincoln rolüne nasıl hazırlandığından biraz ders çıkarsaymış keşke.. Şimdi birileri der ki: "Ee sonuçta Oscar aldı ama kardeşim!" Evet, gayet normal.. Akademi'nin politik ve ajite bir kurum olmadığına hala inanan varsa onlar Marslıdır, ne diyebilirim ki?.. Kendi kızının dahi reddettiği bir komediye ömrünüzün iki saatini harcamayın.. Bu ve benzeri sözde filmleri yapanların asla anlamayacağı gerçekse şu: Siz ve sizin gibilerin adı bile anımsanmayacak on yıl sonra.. Lakin Judy Garland gibilerin ismi sonsuza dek ışıklı göklerin altında yazacak!..
West Side Story (2021)
14 Ocak 2023
Bu yorum yüzünden bana kafa göz girişenler olacaktır ama elimde değil.. Natalie Wood bir günlüğüne dünyaya geri gönderilse yapacağı ilk iş Spielberg'ü yolmak olurdu herhalde! Hollywood'un içine düştüğü "hikayesizlik" sarmalının son örneği.. En sonunda müzikalleri re-make etmeye kadar düşüldü.. Hem de Spielberg gibiler tarafından.. Arkadaş, her film türünün ustaları vardır.. Müzikal film çekebilmek senin ustalık alanın değil bir kere.. Ayrıca insanlar şunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor.. Muhteşem bir senaryo, olağanüstü bir melodi, durduğu yerde içi boş birer çuvaldır.. Onlara ruh olan, can veren sanatçılardır.. 60'ların o spontane isyankar, deli dolu ruhunun onda biri bile olamaz ki bu yapay çağda çekilecek bir tekrarda.. Şekersiz helva pişireceksiniz, sonra da eskisinden tatlı oldu diyeceksiniz! Beş yaşında çocuk yutmaz bunu.. Kaldı ki artık o kadınlar yok.. Audrey Hepburn'ler, Liz Taylor'lar, Vivien Leigh'ler yok artık.. Yeni nesil aktrisler dijital medya çocuğu; ne asalet, ne kadınlık ne de o taşıdıkları sihir tarafından o kadınların kesip attığı tırnak bile olamazlar.. Sanatçılık her şeyden önce "haddini ve yerini bilebilme" işidir.. Hele ki Natalie Wood.. Wood'un bu filmi bitirebilmek için günde 17 saat çalıştığını, uğrunda evliliğinden olduğunu kaç kişi bilir bugünlerde?.. Kadıncağız mezarında ters dönmüştür şu re-make basitliği yüzünden.. Ya şu kullan-at mangal dizi platformlarının elinden alın şu senaryo ambargosunu, ya da bırakın gidin artık film yapmayın.. Yaptığınız büyük işler kalsın aklımızda, böyle çocukça zırva denemelerle hatırlanmayın..
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film