Giriş Kayıt

Yeni Matrix Filmi Duyuruldu: Yönetmen Koltuğunda Drew Goddard Var


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 04 Nisan 2024 19:02

587 

resim

Warner Bros. Marslı (The Martian) ve Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods) filmlerinin yönetmeni Drew Goddard'ın yazıp yöneteceği beşinci Matrix filmini duyurdu.

Lana Wachowski'nin yapımcılığını üstleneceği film, yönetmen koltuğunda Lana ya da Lilly Wachowski'nin oturmayacağı ilk Matrix filmi olacak.

WB yaptığı duyuruda Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi önemli oyuncuların geri dönüp dönmeyeceğini açıklamadı ve filmin konusuyla ilgili herhangi bir ayrıntı da vermedi.

Warner Bros. Motion Pictures Yapım Başkanı Jesse Ehrman yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Alıntı:
"Drew Warner Bros'a, hem Lana ve Lilly'nin 25 yıl önce başlattıklarını onurlandırarak hem de seriye ve karakterlere olan sevgisine dayanan benzersiz bir bakış açısı sunarak Matrix dünyasını devam ettirmenin inanılmaz bir yolu olacağına inandığımız yeni bir fikirle geldi. Warner Bros. Discovery'deki tüm ekip Drew'un bu yeni Matrix filmini çekecek olmasından ve Wachowskilerin çeyrek asırdır stüdyoda inşa ettikleri sinema canon'una kendi vizyonunu ekleyecek olmasından dolayı büyük bir heyecan duyuyor."

"Matrix filmlerinin hem sinemayı hem de benim hayatımı değiştirdiğini söylemek abartılı olmaz. Lana ve Lilly'nin mükemmel sanatçılığı bana her gün ilham veriyor ve onların dünyasında hikayeler anlatma şansına sahip olduğum için minnettarım."

Goddard yazarlık kariyerine 90'larda Buffy the Vampire Slayer dizisi ile başladı ve Angel, Alias, Lost, Daredevil ve The Good Place'in de aralarında bulunduğu çok sayıda televizyon dizisinde yazarlık yaptı. Sinemada ise Ridley Scott'ın Marslı filminin senaryosuyla Oscar adaylığı kazandı. Aynı zamanda Canavar (Cloverfield) ve Dünya Savaşı Z (World War Z) filmlerinin senaryolarında çalıştı ve Dehşet Kapanı ile El Royale'de Zor Zamanlar (Bad Times at the El Royale) filmlerinde senarist/yönetmen olarak görev aldı.

Wachowski kardeşler 1999'da ilk Matrix filmini yazıp yönetmiş, insanlığın farkında olmadan simüle edilmiş bir gerçekliğin içine hapsolduğu distopik bir gelecek sunmuş ve Reeves'in canlandırdığı hacker Neo'nun bu gerçeği ortaya çıkarma serüvenini anlatmışrı. Büyük bir hit haline gelen film, 2003 yılında Reloaded ve Revolutions adlı iki devam filminin çekilmesinin önünü açtı. Matrix serisi dünya çapında 1,8 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etti.

Ancak Wachowskiler, Warner Bros'un istekli olsa bile seri için başka bir film yapma konusunda uzun süre tereddüt yaşadı. 2021 yapımı The Matrix Resurrections, sadece Lana Wachowski tarafından yönetilen ilk Matrix filmi olarak yaklaşık 20 yıl aradan sonra geldi.

Film karışık eleştiriler aldı ve gişede hayal kırıklığına uğrayarak 190 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 159,2 milyon dolar hasılat elde etti. Yine de, COVID-19 karantinaları devam ederken gösterime girdiğini ve aynı gün hem sinemalarda hem de o zamanki adıyla HBO Max (şimdiki adıyla Max) kanalında gösterime giren filmlerden biri olduğunu da not etmek gerekiyor.

Matrix 5
Matrix 5
Bilim-Kurgu


Kaynak: IGN Türkiye


Yorumlar

divx4mc 05 Nisan 2024 12:46
Matrix evreninde dizide yaparlar yakındır. Dizi yeni film serisinden daha iyi oldu deriz. Bakınız : Mandalorian

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film