Giriş Kayıt

Woody Allen’ın Son Filmi A Rainy Day in New York'tan Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 20 Mayıs 2019 12:25

639 

resim

Woody Allen’a yöneltilen cinsel taciz suçlamalarının yeniden gündeme gelmesinin ardından Amerika’da dağıtımcı bulamayan A Rainy Day in New York’tan ilk fragman yayınlandı. Film bu yıl birçok Avrupa ülkesinde vizyona girecek.

“Woody Allen’ın Son Filmi A Rainy Day in New York’tan Fragman Yayınlandı.” Haberin başlığını gördüğünüzde kafanızda bir sürü soru işaretinin oluştuğuna eminim. Son birkaç yıldır, kendisine yöneltilen cinsel istismar suçlamalarının yeniden gündeme gelmesi sonucunda yeni filmi A Rainy Day in New York‘u vizyona sokamayan Woody Allen, sinema gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Tam da 72. Cannes Film Festivali’nin yapıldığı şu dönemde -filmin oyuncularından Elle Fanning‘in Cannes jürisinde yer aldığı şu zamanda- Facebook hesabı üzerinden filmin fragmanını yayınlayarak gündemde kalmak için elinden geleni yapıyor.

Geçmişe dönecek olursak #MeToo ve Time’s Up hareketleri, Woody Allen’ın 1992’de üvey kızı Dylan Farrow‘u henüz 7 yaşında iken istismar ettiği yönündeki suçlamaların yeniden konuşulmasına vesile olmuştu. Gelen tepkiler sonucunda yapımcı şirket Amazon, Allen ile yaptığı dört filmlik anlaşmayı feshetti ve filmi vizyona sokmama kararı aldı. Bunun üzerine Woody Allen, A Rainy Day in New York’u vizyona sokmayan Amazon’a aralarındaki anlaşmayı ihlâl ettiği gerekçesiyle 68 milyon dolarlık dava açtı. Ek olarak filmde rol alan Selena Gomez, Rebecca Hall ve Timothée Chalamet, Woody Allen ile çalıştıkları için pişman olduklarını ve filmden kazandıkları parayı Time’s Up hareketine bağışlayacaklarını açıkladılar. Kısa bir süre önce filmin Amerika’daki hakları FilmNation Entertainment şirketine geçti.

Bütün bu olayların yanında filmin 3 Ekim‘de İtalya’da, 4 Ekim‘de İspanya’da vizyona gireceği açıklandı. Dahası film sadece bu iki Avrupa ülkesinde değil Fransa, Almanya, Avusturya, Çin, Japonya, Rusya, Güney Amerika, Güney Kore, Belçika, Hollanda gibi dünyanın birçok noktasında vizyona girecek. Ayrıca filmin prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapabileceğine dair iddialar da mevcut.

Filmin bu ülkelerde elde edeceği gişe hasılatını merakla bekliyoruz. Adından anlaşıldığı üzere A Rainy Day in New York, bir hafta sonu için New York’a gelen çiftin hikâyesini anlatıyor. Filmden yayınlanan ilk fragmanı buradan izleyebilirsiniz.



A Rainy Day in New York
2019
A Rainy Day in New York
Komedi / Romantik92 dk

Yönetmen: Woody Allen
Genç bir kadın olan Ashleigh’in röpotaj yapması için New York’a gitmesi gerekmektedir. Ashleigh ve sevgilisi Gatsby, iş için gerçekleşecek olan bu seyahati romantik bir hafta sonu kaçamağına dönüştürmeyi planlar. Uzun zamandır böyle bir kaçamak yapmanın...
6.5 (52,542 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film