Giriş Kayıt

Rexx Sineması’nın Yıkımına Başlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 07 Aralık 2020 16:41

260 

resim

1961 yılında açılan, İstanbul’un köklü sinemalarından Rexx’in yıkımına başlandı. Mart ayında kapanması gündeme gelen sinemanın kapanmaması için kampanya başlatılmış, Kadıköy Belediye Başkanı da konuyla ilgili mülk sahipleriyle görüşeceğini belirtmişti.

Mart ayı sonlarında, Türkiye’de de koronavirüs vakalarının görüldüğünün açıklanmasıyla birlikte sinema salonları kapatılmış, bu durum sinema salonlarının içinde olduğu krizi daha da derinleştirmişti. Salonların akıbetinin ne olacağının merak edildiği bu günlerde gelen, Rexx Sineması‘nın kapanacağı haberi ise sinema dünyasında üzüntüyle karşılanmıştı.

1961 yılında Reks adıyla açılan, 1996 yılında bugünkü adını alan Kadıköy’ün köklü sinemasının tüm faaliyetlerini durduğu ve tahliyesine başlanacağı haberinin ortaya çıkmasının ardından sinemanın kapanmaması için bir kampanya başlatılmış, nitekim bu kampanya Kadıköy Belediyesi’nde de karşılık bulmuştu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, o dönemde yaptığı açıklamada “Salgın tehdidinin aşılmasının ardından mülk sahipleriyle bu değerli kültür mirasını geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz değerlendireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kadıköy Belediye Başkanı’nın yaptığı bu açıklama Türkiye’nin en köklü sinemalarından Rexx’in muhafaza edilmesi adına umut aşılamış olsa da, bugün geldiğimiz nokta sinemanın muhafaza edilmesinin söz konusu olmadığını gösteriyor.

Sinemanın bulunduğu binanın mülk sahibi olan Rum Ortodoks Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kostandin Kiracopulu, mart ayında Kadıköy Gazetesi’ne verdiği demeçte binaya dair planlarıyla ilgili “Sinemadan çok kültür merkezine benzeyen bir kompleks yapmayı düşünüyoruz. İçinde otopark ve çok amaçlı salonlar olacak. Böyle bir projemiz var” demişti. Binanın depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp tekrar inşa edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Tüm bu yaşananlar, Emek Sineması’nda olduğu gibi Rexx Sineması’nın da muhafaza edilemeyeceğini gösteriyor.


















Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

motion112233 07 Aralık 2020 17:56
Yazık oldu, bu tarz tarihî yapılar İstanbul'u güzelleştiriyordu. AVM sinemalarına mecbur bırakıldık yine.

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film