Giriş Kayıt

Oscar Ödülleri Töreni Bu Yıl Sunucusuz Gerçekleşecek


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 10 Ocak 2019 17:53

389 

resim

Kevin Hart’ın ayrılışının ardından sunucusuz kalan 2019 Oscar Ödülleri töreni, 30 yıldır süren bir geleneği bozarak bu yıl sunucusu olmadan gerçekleşecek.

Şubat ayında düzenlenecek Oscar ödül töreni, oldukça önemli bir değişikliğe sahne olacak. Kevin Hart‘ın ayrılık kararının ardından sunucusuz kalan Oscar töreni için çözüm arayışında olan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, çareyi bu yılki töreni sunucusuz gerçekleştirmekte buldu. Son 30 yıldır töreni bir sunucuya emanet eden Akademi, bu kararıyla Oscar töreninde son yıllarda pek görmediğimiz büyüklükte bir değişikliğe imza attı.

Variety’e göre Oscar töreninin yapımcıları, bu yıl sunucusuz gerçekleşecek seremoni için yıldız isimlerden oluşan bir liste oluşturacak ve belli bölümlerin sunumu için bu isimlerden destek alacak. Uzun açılış monoloğuyla geceyi başlatan sunucunun boşluğunu çeşitli performans ve şovlarla geceye renk katacak bu yıldız isimlerin doldurması bekleniyor. Bu yılki Oscar yarışında ön plana çıkan A Star Is Born ve Bohemian Rhapsody gibi filmlerden ilham alan Oscar yapımcıları, seremonide, filmlerde kullanılan müzikler teması üzerinden ilerleyecek.

Akademi yönetimine yakın kaynakların Variety ile paylaştığı bilgilere göre, kısa süre öncesine kadar Hart’ın sunucu olarak geri dönmesi fikrine sıcak bakan Akademi, komedyenin Ellen DeGeneres’e konuk olduğu programdaki tutumunun ardından bu fikirden tamamen vazgeçti. Hart da bugün çıktığı bir sabah programında Oscar’ı sunmayacağını kesin bir dille belirtmiş ve artık o sayfayı kapattığını söylemişti.

Öte yandan bu yılki Oscar törenindeki tek değişiklik bu olmayacak. Seremoninin süresini kısaltmak isteyen yapımcılar, bazı teknik dallarda ödülleri önceden hazırlanmış klipleri gecenin sonuna doğru yayınlayarak verecek. Törenin akışında yapılan bu değişikliklerin sunucuya ayrılan süreyi zaten önemli ölçüde kısalttığı ve bu durumun Akademi’nin sunucusuz devam etme kararını kolaylaştırdığı söyleniyor.

Akademi’nin geceyi renklendirmesi için hangi yıldızlara teklif götüreceği şimdilik bilinmiyor. Ancak akla gelen ilk isim 2009 yılında Oscar sunucusu olarak son derece başarılı bir iş çıkaran Hugh Jackman oluyor. Jackman’ın yanı sıra, ödül sunmak için sahneye çıktıkları kısa sürede Oscar gecesini renklendirmeyi başaran Amy Poehler, Tina Fey, Emily Blunt ve Steve Martin gibi oyuncular da Akademi’nin listesindeki isimler arasında yer alabilir.


The Oscars
2019
The Oscars
Müzik156 dk

Yönetmen: Glenn Weiss, Jonathan X


Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

antas 12 Ocak 2019 00:24
Ellen sunsaydı keşke. Gayet başarılıydı.

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film