Giriş Kayıt

Netflix, Puhu TV ve BluTV, RTÜK Denetimine Girdi


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 01 Ağustos 2019 16:54

647 

resim

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun, internet yayınlarıyla ilgili aldığı bir karar bugün resmi olarak açıklandı. Karara göre, artık online streaming platformu olan Netflix, BluTV ve Puhu TV, RTÜK'ün denetimi altında yayın yapabilecek.

Yarattığı özgürlükçü ortamla kitleleri sinema ve televizyondan uzaklaştırarak bünyesinde toplayan online streaming platformlarına kısıtlama geliyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yayınlandığı yeni yönetmelik taslağına göre, Netflix, Puhu TV ve BluTV artık RTÜK tarafından kısıtlanabilecek. Birkaç maddeden oluşan yönetmeliğin birinci maddesinde internet yayıncılığı yapan platformların denetleneceği; ikinci maddesinde tün bu deneyimlerin işletmecileri de kapsayacağı; üçüncü maddesi tüm yönetmeliğin internet yoluyla işlenen suçlara karşı mücadele ve internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi hakkındaki kanunlara dayanarak düzenlendiği; dördüncü maddede ise internet üzerinden yapılan tüm yayınların erişimine müdahale etme, engelleme, yayınların içeriğini düzenleme gibi haklara RTÜK'ün sahip olduğuna dair bilgiler yer alıyor.


resim

Tüm bu yönetmelikten yalnızca Netflix, BluTV ve Puhu TV değil; henüz açılmamış olan Apple+ ve Disney+'ın da etkileneceği düşünülüyor. Artık internet üzerinden yayın yapmak isteyen içerik üreticilerinin RTÜK'ten yayın iletim yetkisi alması gerekecek. Yayın lisansı alamayanlar ise içerik yayını yapma hakkına sahip olamayacak. Bilindiği üzere RTÜK'ün böyle bir girişimde bulunacağı geçtiğimiz yıldan beri tartışılanlar arasında yer alıyordu. Ancak uzun bir bekleyişin ardından resmi bilgiler paylaşıldı. Bu yönetmelik ise resmi gazetede yayınlanarak duyurulmuş oldu.










Kaynak: Beyazperde


Yorumlar

Abaddon 01 Ağustos 2019 17:13
RTÜK üyesi Bildirici: Artık internet yayınlarında da sigara dumanı çiçeklenecek, şarap yerine fermente üzüm suyu denilmek zorunda kalınacak.

parasını verip aldığımız hizmete bile karışır oldular. Netflix'in yerinde olsam çekilirim türkiye'den zaten kimse de sansürlü içeriğe para vermez.
R3hab 01 Ağustos 2019 18:57
Kısıtlamalar ülkesine hoş geldiniz!
RagnarLothbrok 01 Ağustos 2019 20:54
Neredeyse herşeyimize karışır oldular bu kadarına da pes artık nefes almanın da vergisi gelirse hiç şaşırmamak gerek !
ha46792 01 Ağustos 2019 21:14
"Millet gider Mersine biz gideriz tersine."

Yakında pusulanın yönüne bile karışacaklar, oraya doğru gidiyoruz !
emniyt 01 Ağustos 2019 22:54
digitürk,d-smart ve tivibu'da ulusal yayın yapmayan kanallarda da bu kısıtlamalar söz konusu mu? Eğer değilse netflix vs. yayın organlarında da bunlara paralellik göstereceğini düşünüyorum. Devlet cukkasını alır çekilir kenara

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film