Giriş Kayıt

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige Yeni Bir Star Wars Filmi Hazırlıyor


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 27 Eylül 2019 12:43

430 

resim

Marvel Sinematik Evreni’ni şekillendiren isim olan Marvel Studios başkanı Kevin Feige Star Wars evreninde geçen yeni bir film hazırlıyor.

2008 yılında sinemaseverler ile buluşan Iron Man ile başlayan ve gitgide daha da büyüyerek sinema dünyasını domine eden bir film serisi hâline gelen Marvel Sinematik Evreni’nin mimarı olan Kevin Feige, Disney’in bir diğer önemli serisi olan Star Wars‘a da el atıyor. The Hollywood Reporter’ın haberine göre Feige, Disney için yeni bir Star Wars filmi hazırlıyor.

Star Wars hayranı olduğunu daha önce de dile getiren Feige’nin Star Wars filmi için hazırlıklara bir süre önce başladığı ve Hollywood’un önemli oyuncularından birine filmde onun için bir rol olduğunu söylediği belirtiliyor ki bu da filmin yavaş yavaş şekillenmeye başladığını gösteriyor.

Bu yıl vizyona girecek Star Wars: The Rise of Skywalker ile Star Wars evreninde bir dönem sona erecek. Yeni üçlemenin son filmiyle birlikte Skywalker efsanesini geride bırakmaya hazırlanan Disney, Kathleen Kennedy önderliğinde Star Wars evreninin geleceğini şekillendirmeye çalışıyor. Bu bağlamda Star Wars: The Last Jedi’ın yönetmeni olan Rian Johnson’ın ve Game of Thrones’un yaratıcıları olarak tanınan David Benioff ve D.B. Weiss’ın yeni Star Wars filmleri hazırladığı biliniyor.

Ancak Feige’nin Star Wars ekibine dâhil olmasının bu projeler için ne anlam ifade ettiği merak konusu olmaya devam ediyor. Disney CEO’su Bob Iger bir süre önce yaptığı açıklamada Star Wars filmleriyle ilgili yaptıkları hatalardan birinin üst üste çok fazla film çıkarmak olduğunu söylemişti. Bu yüzden önümüzdeki dönemde Star Wars filmleri arasında daha uzun sürü bırakılması bekleniyor. Bu da yakın gelecekte çıkacak Star Wars filmlerinin sayısının kısıtlı olduğunu gösteriyor. Bu durum da Rian Johnson’ın hazırlayacağı üçleme, Weiss ve Benioff’un üçlemesi ve Feige’nin yeni ortaya çıkan bu filminin vizyon takvimine nasıl sıkıştırılacağı sorusunu akıllara getiriyor. Henüz bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, ortaya çıkan bu haberler Rian Johnson ve Weiss-Benioff ikilisi tarafından hazırlanan üçlemelerden birinin rafa kaldırılabileceğini düşündürüyor. Buna en uygun aday ise Rian Johnson’ın üçlemesi gibi görünüyor. Zira Johnson’ın yönettiği Star Wars: The Last Jedi bugüne kadarki en tartışmalı Star Wars filmi olurken, serinin hayranlarını adeta ikiye böldü. Bu yüzden serinin geleceğini şekillendirirken Johnson’a yeni bir üçlemenin teslim edilmesi Star Wars hayranlarının seriden daha da uzaklaşmasına neden olabilir. Öte yandan Johnson’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar da Johnson’ın hazırlayacağı üçleme planının rafa kaldırılmış olabileceğini düşündürüyor. Yeni bir Star Wars filmi hazırladığını söyleyen yönetmen, bu filmin daha önce duyurulan üçlemeden farklı bir proje olduğunun sinyallerini vermişti. Bu noktada Johnson’ın yeni bir üçleme hazırlamak yerine tek bir Star Wars filmi hazırlama ihtimali daha yüksek görünüyor.

Öte yandan Kevin Feige’nin Star Wars evrenine girmesi sadece Rian Johnson’ın değil Kathleen Kennedy’nin serideki geleceği hakkında da soru işaretleri doğuruyor. The Last Jedi’ın aldığı kötü yorumların ardından Rian Johnson ile birlikte tepkilerin odağında yer alan Kennedy, Solo: A Star Wars Story’nin gişede adeta çakılmasıyla kendisini daha da zor bir durumda bulmuştu. Hatta o dönemde çıkan haberlerde Disney’in Kennedy’i görevden alıp Star Wars evreninin başına Kevin Feige’yi getirebileceği konuşuluyordu. Kathleen Kennedy şimdilik Star Wars serisinin başında yer almaya devam ediyor olsa da, Feige’nin seriye dâhil olması başarılı yapımcının önümüzdeki yıllarda serinin başına geçmesi için atılmış ilk adım olabilir.












Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film