Giriş Kayıt

Martin Scorsese, The Irishman'de Başka Çaresi Olmadığı İçin Netflix'le Çalıştığını Söyledi


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 25 Aralık 2019 11:29

358 

resim

Hollywood’un geleneksel stüdyolarının The Irishman’in yüksek bütçesini karşılamayı göze almadığını söyleyen Martin Scorsese, filmi başka çaresi olmadığı için Netflix’e götürdüğünü ifade etti.

Daha önce verdiği bir demeçte The Irishman‘in peşinde olan tek şirketin Netflix olduğunu söyleyen Martin Scorsese, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir söyleşide bu konuya açıklık getirdi. Noah Baumbach, Todd Phillips, Greta Gerwig, Lulu Wang gibi ödül sezonunda adından söz ettiren yönetmenlerle birlikte The Hollywood Reporter’ın düzenlediği Directors Roundtable‘a katılan Scorsese, The Irishman’de başka çaresi olmadığı için Netflix ile çalıştığını ifade etti.

Filmde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi isimleri gençleştirmek için kullanılan CGI teknolojisi The Irishman’in bütçesinin kabarmasına neden olmuş, bütçesi 150 milyon doların üzerinde olduğu söylenen The Irishman, Scorsese’nin bugüne kadarki en maliyetli filmi hâline gelmişti. Usta yönetmene göre Hollywood’un geleneksel stüdyolarının filmi çekmeye yanaşmamasının asıl nedeni de bu yüksek bütçeydi:

“Stüdyolar The Irishman ile ilgilenmedi. Özellikle de CGI kullanacağım için bu filmden elde edecekleri hasılatın yeterli olmayacağını düşündüler.”

resim

Scorsese, filmin hazırlık sürecinin nasıl geliştiğini ve Netflix’in projeye nasıl dâhil olduğunu şu sözlerle anlatıyor:

“1995 yapımı Casino’dan beri De Niro ile birlikte film çekmemiştik ve aradan geçen yıllarda birlikte bir film daha yapmak istemiştik. Sonra Eric Roth (Oscar ödüllü senarist)’in ona verdiği bir kitapla (I Heard You Paint Houses) çıkageldi. Bu kitapla ilgili çok tutkulu ve duygusal bir hâldeydi. Kitabı okudum ve ‘Bunu yapacağız’ dedim. Bu 2009 yılındaydı. Steve Zaillian’ı işe dâhil ettik. Filmin yapısını belirledik. Her şeyi hazırladık. Ama finansman bulamadık.”

“Sonra bir gün Rick Yorn (menajer-yapımcı) aradı ve ‘Netflix’le ilgilenir misin?’ dedi. Benim için asıl olay kreatif özgürlüktü. Bunun bedeli ise bir dijital platformda olmasıydı. ‘Ama sinemalarda da gösterilecek değil mi?’ dedim.”

The Irishman
2019
The Irishman
Biyografi / Suç / Dram209 dk

Yönetmen: Martin Scorsese
Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'nin rol aldığı Martin Scorsese imzalı The Irishman'de, 2. Dünya Savaşı sonrası Amerika'daki organize suç dünyası, gazi, dolandırıcı ve 20. yüzyılın en azılı isimlerinin yanında çalışmış bir mafya tetikçisi...
7.8 (434,287 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film