Giriş Kayıt

Luca Guadagnino, Yeni Lord of the Flies Uyarlamasını Yönetebilir


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 31 Temmuz 2019 15:01

475 

resim

Call Me by Your Name ve Suspiria filmleriyle tanınan Luca Guadagnino, William Golding’in daha önce iki kez sinemaya uyarlanan unutulmaz eseri Sineklerin Tanrısı – Lord of the Flies’ın yeni uyarlamasını yönetebilir.

2017 yılında Warner Bros., William Golding‘in unutulmaz eseri Lord of the Flies‘ı, nam-ı diğer Sineklerin Tanrısı’nı, yeniden sinemaya uyarlamak için çalışmalara başlamıştı. Daha önce Peter Brook ve Harry Hook tarafından 1963 ve 1990 yılları arasında sinemaya uyarlanan roman; bir grup erkek çocuğunun, ıssız bir adada yetişkinlerin kuralları olmadan kendi dünyalarını yaratmaya başlamasını ve zaman içerisinde aralarındaki fikir ayrılıklarının doğurduğu yıkıcı sonuçları konu alıyordu. Gücün ve iktidarın, çocukların masum dünyasını nasıl kararttığını gözler önüne seren Lord of the Flies, sinemaya uyarlamak açısından kıymetli bir eser.

Bu durumun farkında olan Warner Bros., yeni Lord of the Flies uyarlamasının daha dikkat çekmesi için filmin merkezine kız çocuklarını koymayı düşünüyordu. Ancak şirketin bu girişimi, sosyal medyada çok farklı tepkiler aldı. Bir grup, erkek çocuklarla işleyen bir hikâyenin kızlarla işlenmesinde herhangi bir sakınca olmadığını söylerken; diğer bir grup da kızlardan oluşacak çocuk oyuncuların Lord of the Flies’ın temel meselesinin gözden kaçırılmasına neden olabileceğini belirtiyordu. Bu tartışmalar sürerken, projeyle ilgili yeni bir gelişme kaydedilemedi.

Tam bu süreçte projenin rafa kalktığını düşünüyorduk ancak kısa bir süre önce aldığımız bir haber, bu yeni uyarlamayla ilgili yeni bilgileri gün yüzüne çıkardı. Öncelikle Warner Bros., filmin karakterlerini kız çocuklardan değil erkek çocuklardan oluşturacak. Planından vazgeçen şirket, karakter bazında romana sadık kalan bir uyarlama çekmek istiyor gibi görünüyor.


resim

Bununla beraber projeyi yönetmesi için düşünülen isimler arasında What Maisie Knew filminin yönetmenleri Scott McGehee ve David Siegel yer alıyordu. Fakat Warner Bros., yeni Lord of the Flies uyarlamasının yönetmen koltuğuna oturması için gözünü bambaşka bir isme çevirdi. Bu kişi ise son yıllarda Call Me by Your Name ve Suspiria filmleriyle kariyerinde büyük çıkış yakalayan Luca Guadagnino‘dan başkası değil.

Variety’nin haberine göre Luca Guadagnino, yeni Lord of the Flies uyarlamasını yönetebilir. Warner Bros., yönetmene filmi yönetmesi ve aynı zamanda yapımcılığını üstlenmesi için teklifte bulundu ve Guadagnino ile görüşmeler sürüyor. Yönetmenin romanın genel hatlarına sadık kalarak hikâyeye modern bir yorum katmayı planladığı söyleniyor.

Bu filmi yönetmeyi kabul etmesi hâlinde Luca Guadagnino’nun, projeyi ne zaman hayata geçireceği belirsizliğini koruyor. Yönetmenin hâlihazırda bir sürü projesi var. Luca Guadagnino, bir yandan hepimizin merakla beklediği Call Me by Your Name’in devam filminin hazırlıklarıyla uğraşırken; diğer bir yandan da Bob Dylan’ın Blood on the Tracks albümünü sinemaya uyarlayacak. Televizyon dünyasına adım atan yönetmen, şu sıralar çekimleri devam eden HBO yapımı We Are Who We Are dizisinin yönetmen koltuğuna da oturuyor. Ayrıca yönetmenin, Salvatore Ferragamo’yu konu edinen bir belgesel ve Valentino markasını merkezine alan The Staggering Girl isimli bir kısa film çektiğini sözlerimize ekleyelim.











Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film