Giriş Kayıt

Levan Akin, İstanbul'da Geçen Yeni Filmi Passage Hakkında İlk Detayları Paylaştı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 09 Temmuz 2020 11:51

570 

resim

And Then We Danced ile adından övgüyle söz ettiren Levan Akin, İstanbul’da geçen yeni filmi Passage hakkında ilk detayları paylaştı.

Dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nde beğeniyle karşılandıktan sonra yıl boyu adından söz ettiren Ve Sonra Dans Ettik – And Then We Danced ile geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinden birine imza atan Gürcistan asıllı İsveçli yönetmen Levan Akin, yeni filmi Passage için hazırlıklarını sürdürüyor. Bir kısmı İstanbul’da geçen filmin prodüksiyonuna önümüzdeki yılın eylül ayında başlamayı planlayan Akin, ScreenDaily’e verdiği demeçte, merakla beklenen yeni filmi hakkında ilk detayları paylaştı.

Çekimleri İstanbul ve Gürcistan’da gerçekleşecek filmin senaryosu üzerinde çalışmaya devam eden Akin, senaryosunu şekillendirmek için Türkiye’de zaman geçirerek araştırma yapmaya devam edecek.

Passage, sevgi ve ait hissedilen bir yer bulma arzusu hakkında bir hikâye anlatacak. Bu, biyolojik aileleri içinde yerleri olmayanların kurduğu seçilen aileler hakkında bir hikâye olacak. Akin bu filmin ortaya çıkma sürecini şöyle anlatıyor: “And Then We Danced için araştırma yaparken bende yer eden pek çok hikâye duydum. Biraz daha derine inince bana hitap eden temalar buldum, özellikle de bir türlü unutamadığım bir hikâyede. Beni Tiblis’ten İstanbul’a uzanan bir yolculuğa itti”.

Çocukken yaz aylarında İsveç’ten Gürcistan’a giderken Türkiye’den geçtiklerini söyleyen Akin, bunun kendisi için oldukça kişisel bir film olduğunu ve hazırlık aşamasında tanıştığı hayranlık uyandıran insanların da hikâyede yer alacağını ifade etti. Akin ayrıca Türkiye müziklerinin de filmin ilk ilham kaynaklarından biri olduğunu belirtiyor.

Filmin yapımcıları arasında Liman Film’den Nadir Öperli ve Bir Film’den Ersan Çongar da yer alıyor.

Levan Akin, heyecanla beklediğimiz Passage’ın prodüksiyonuna başlamadan önce İsveç’in SVT kanalında yayınlanacak Dough için kamera arkasına geçecek. Dough’un çekimleri bu yıl içinde gerçekleşecek.

resim

Passage
2022
Passage
Dram / Romantik

Yönetmen: Levan Akin
Passage’ın adından da anlaşılacağı gibi bir göçmen hikayesi olması bekleniyor. İnsanların kendilerini ait hissettikleri bir yer bulup yerleşme çabalarını anlatacak film, çocukluk anılarından da etkilenmiş. İsveç-Gürcistan arasında mekik dokurken...

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film