Giriş Kayıt

Koronavirüs Nedeniyle Türkiye’deki Sinema Salonları Yıl Sonuna Kadar Kapalı Kalacak


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 18 Kasım 2020 12:18

311 

resim

Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle alınan karar doğrultusunda Türkiye’deki sinema salonları yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Yaşamımızın bir parçası hâline gelen pandemi, günlük hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Mart ayında salgının tüm dünyaya yayılmasıyla başlayan süreçte sinema dünyası adeta ölü sezonunu yaşamış, sinemada izleyici rakamlarında ciddi ölçüde bir düşüş yaşanırken; vizyona girmesi planlanan filmler, çeşitli sinema organizasyonları ve film festivalleri ertelenmiş ya da iptal edilmiş ya da faaliyetlerini dijital dünyaya taşımışlardı.

Mart ve haziran ayları arasında kapalı kalan sinema salonları, temmuz ayının ortasında yeniden açılmış ve başta Tenet olmak üzere Nuh Tepesi, Onward gibi birçok film de vizyona girmişti. Şimdi ise sinema salonları yeni bir dönüşüm sürecine girmeye hazırlanıyor.

Son zamanlarda koronavirüs vakalarının hızla artması üzerine salgına karşı yeni önlemler alındı. Dün akşam açıklanan karara göre hafta sonları saat 10:00 ile 20:00 arası dışında sokağa çıkma yasağı uygulanırken; sinema salonları da bu durumdan nasibini aldı.Buna göre hükûmetin aldığı karar doğrultusunda koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Türkiye’deki sinema salonları yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Bilim Kurulu ile birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda sinema salonları yıl sonuna kadar hiçbir şekilde faaliyet göstermeyecek. 2021 yılında bu uygulamanın devam edip etmeyeceği de merak konusu. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi vaka sayılarının yeniden artmasıyla birlikte Avrupa’daki sinema salonlarının da yeniden kapanma durumuyla karşı karşıya kaldığını; Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelerde salonların kısa süre önce yeniden kapatıldığını sözlerimize ekleyelim.





















Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film