Giriş Kayıt

Kate Winslet ve Saoirse Ronan'lı Ammonite Filminden İlk Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 26 Ağustos 2020 10:17

470 

resim

God’s Own Country ile adından söz ettiren Francis Lee’nin yönettiği, Kate Winslet ve Saoirse Ronan’lı Ammonite filminden ilk fragman yayınlandı.

Her ikisi de kendi döneminin en iyi oyuncuları arasında yer alan Kate Winslet ve Saoirse Ronan, bu yıl sinemaseverler ile buluşacak olan Ammonite filminde bir araya geldi. 2017 yapımı God’s Own Country ile tanınan Francis Lee‘nin yazıp yönettiği Ammonite için meraklı bekleyişimiz sürerken, filmden ilk fragman yayınlandı.

Kariyerini kısa filmlerle başlayan Francis Lee, 2017 yılında ilk uzun metrajlısı olan God’s Own Country ile adından övgüyle söz ettirmeyi başarmıştı. Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan God’s Own Country, oldukça olumlu yorumlar alırken, En İyi İngiliz Filmi kategorisinde BAFTA adaylığı da elde etmişti.

God’s Own Country’de iki erkek arasındaki aşkı anlatan Francis Lee, Ammonite’da izleyiciyi 1820’li yılların İngiltere’sine davet ediyor ve paleontolog Mary Anning ile Londralı genç bir kadın arasındaki romantik ilişkiyi ekrana taşıyor. İlk başta birbirleriyle pek anlaşamayan bu ikili arasında zamanla görmezden gelemeyecekleri derin bir bağ oluşuyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Winslet ve Ronan’a Fiona Shaw, James McArdle ve daha önce God’s Own Country’de de yönetmenle çalışan Gemma Jones ve Alec Secareanu eşlik ediyor.

İptal edilmeden önce Cannes’ın Ana Yarışma bölümünde yer alması planlanan film, dünya prömiyerini önümüzdeki ay 45. Toronto Film Festivali‘nde yapacak. ABD’de kasım ayında vizyona girmesi planlanan filmin Türkiye’de ne zaman izleyici karşısına çıkacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bu yıl ödül sezonunun nasıl şekilleneceğini kestirmek mümkün değil. Ancak geçtiğimiz yıl Parasite için yürüttüğü Oscar kampanyası ile dikkat çeken NEON‘un haklarını aldığı Ammonite’ın bu yarış içinde olacağına şüphe yok. Özellikle de oyunculuk kategorilerinde.


Ammonite
2020
Ammonite
Biyografi / Dram / Romantik120 dk

Yönetmen: Francis Lee
Ammonite‘ın öyküsü 1840’larda, bir Güney İngiltere kıyı şeridi kasabasında geçiyor. Fosil avcısı Mary Anning (Kate Winslet), önemli keşifleriyle alkışlandığı şaşaalı günleri artık geride bırakmıştır. Bulduğu alelade fosilleri zengin turistlere...
6.5 (23,693 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film