Giriş Kayıt

Karayip Korsanları Serisinin Yeni Filmle Birlikte Sıfırlanacağı Resmiyet Kazandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 27 Mart 2024 16:39

401 

resim

Karayip Korsanları yapımcısı Jerry Bruckheimer, uzun süredir geliştirme aşamasında olan altıncı filmin seri için bir "sıfırlama" olacağını doğruladı.

ComicBook.com'a verdiği röportajda Top Gun ve Karayip Korsanları hakkında sorulara yanıt veren Bruckheimer, korsan macerasının daha erken beyaz perdeye dönebileceğini, çünkü seriyi sıfırlamayı planladıkları için daha tekdüze bir takvim üzerinden çalışabileceklerini belirtti.

Bruckheimer, "Bu konu hiç de düşünüldüğü gibi değil" diyor. "Çünkü Top Gun'da ikonik ve muhteşem bir aktörünüz var. Top Gun'dan önce kaç film çektiğini bile bilmiyorum. Ama Karayip Korsanları'nı sıfırdan çekiyoruz, belirli aktörleri beklemek zorunda olmadığınız için prodüksiyon süreci çok daha kolay."

Öte yandan Bruckheimer, önceki beş Karayip Korsanları filminde başrol olan Johnny Depp'in altıncı macerada yer almayacağını 2022 yılında açıklamıştı. Bununla birlikte iki yeni senaryo üzerinde çalışıldığı, bunların bir tanesinin başrolünde kadın karakter olduğu ve Margot Robbie tarafından canlandırılacağı da benzer dönemlerde ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz yıl uzun süren bir sessizliğin ardından konuşan Walt Disney Studios Motion Picture Production başkanı Sean Bailey, açıklamalarında Siyah İnci'nin hâlâ aşılacak denizlerinin olduğunu belirtmişti. Seriyi sıfırlamanın birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Bailey, animasyon klasiklerin canlı çekim uyarlamaları için de çalışıldığını söylemişti.

Haziran ayında The New York Times'a verdiği demeçte ise, "Bence hem eski filmleri onurlandıran hem de söyleyecek yeni sözleri olan gayet güzel, heyecan verici bir hikâyemiz var" sözlerini kullanmıştı.

Diğer yandan serinin altıncı yapımı için başlangıçta Deadpool senaristleri Rhett Reese ile Paul Wernick ön plana çıkmış, fakat ikili 2019 yılında projeden ayrılmıştı. Daha sonra The Last of Us'ın yaratıcısı Craig Mazin ile senarist Ted Elliot görevi devraldı.

Mazin konuyla ilgili olarak LA Times'a yaptığı açıklamada sunumlarının "fazla tuhaf olduğunu" fakat Disney'in beğendiğini söylemiş, senarist grevi nedeniyle kalemleri bırakmadan önce de "fantastik bir senaryo" yazdığını ifade etmişti. Fakat geçtiğimiz Eylül ayında senaristler görevine döndükten sonra filmle ilgili hangi gelişmelerin yaşandığını bilmiyoruz.









Kaynak: IGN Türkiye


Yorumlar

StevieAJ 27 Mart 2024 21:13
Para hırsıyla güzelim bir serinin daha içine edilecek.

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film