Giriş Kayıt

Joker, Vizyondaki İlk Hafta Sonunda 234 Milyon Dolar Gişe Hasılatına Ulaştı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 07 Ekim 2019 12:43

297 

resim

Tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan Joker, vizyondaki ilk hafta sonunda 234 milyon dolar hasılata ulaşarak gişede büyük bir başarıya imza attı.

Bu yılın en heyecan beklenen filmleri arasında yer alan Joker, dünya prömiyerini 31 Ağustos’ta Venedik Film Festivali’nde yaptıktan sonra; Toronto ve New York gibi önemli festivalleri ziyaret etti. Özellikle Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’a layık görülmesiyle sinemaseverlerin merakını biraz daha kabartan Joker filmi, nihayet bu hafta dünya genelinde vizyona girdi. Sadece ABD’de değil, tüm dünyada ilgiyle karşılanan film, vizyondaki ilk hafta sonunda 234 milyon dolar hasılata ulaşarak tüm beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.

Joker’ın ilk hafta sonundaki 234 milyon dolarlık hasılatının 93.5 milyon doları ABD’den gelirken, geri kalan 140.5 milyon doları ABD dışından elde edildi. Bu durum, daha önce beyazberdede oldukça başarılı yorumlarını gördüğümüz karakterin tüm dünyada sinemaseverlerin ilgisini çekmeyi başardığını gösterdi.

Joker gişede yakaladığı bu büyük başarıyla ekim ayı hasılat rekorlarını da ele geçirmeyi başardı. Hem ABD’de hem de ABD dışında bugüne kadar gişede en iyi açılış yapan film Venom’dı. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Venom, gişedeki ilk hafta sonunda ABD’de 80.2 milyon dolar, ABD dışında ise 127.1 milyon dolar gişe hasılatına ulaşmıştı.

Warner Bros.’un bu yılki en kazançlı projesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Joker’ın 60 milyon dolar gibi -bu tür bir film için- mütevazı bir bütçeyle çekildiği göz önüne alındığında, vizyondaki yolculuğunu tamamlandığında tüm zamanların en kârlı projelerinden biri olması mümkün. Böylesine bir başarının sinema dünyasında nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu. Stüdyoların Joker’ın bu başarısından ilham alıp büyük aksiyon sahnelerinden ziyade karakter incelemelerine öncelik veren çizgiroman uyarlamalarına yönelme ihtimali bile bizleri heyecanlandırmaya yetiyor.

Öte yandan Joker’ın gişede yakaladığı bu başarı film vizyona girmeden önce gündemi meşgul eden endişelerin izleyiciye pek yansımadığını gösteriyor. Filmin gerçek hayatta şiddet olaylarına neden olabileceği yönündeki endişelere ABD’de birkaç sinemada gösterimlerin iptal edilmesine neden olsa da, genel tabloya baktığımızda bu durum filmin gişedeki performansını pek etkilememiş gibi görünüyor.

Son olarak, vizyona girmesinin ardından izleyicilerin de görüşlerini paylaşmaya başlaması ile birlikte filmin izleyici tarafından nasıl karşılandığı da netlik kazandı. Venedik Film Festival’inde Altın Aslan kazanmasına rağmen bazı eleştirmenler tarafından pek beğenilmeyen, bazıları tarafından da tehlikeli bulunan film, izleyicilerden ise çok daha olumlu tepkiler alıyor. An itibarıyla IMDb’deki En İyi 250 Film listesinin 9 numarasında oturan Joker, adından övgüyle söz ettiriyor. Filmde unutulmayacak bir performansa imza atan Joaquin Phoenix sinemaseverlerden hak ettiği takdiri görürken; Todd Phillips’in yönetmenliği, filmin müzikleri ve görüntü yönetimi de övgü topluyor.

Joker
2019
Joker
Suç / Dram / Gerilim122 dk

Yönetmen: Todd Phillips
Kalabalık içinde bile her an yalnız Arthur Fleck, bağ kurma arayışındadır. Yine de, Gotham şehrinin isli sokaklarında yürürken; bölünme ve hoşnutsuzluğun düşmanca bir yer hâline getirdiği şehrin, üzeri grafitilerle dolu toplu taşıtlarına binerken,...
8.4 (1,506,753 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film