Giriş Kayıt

Joaquin Phoenix ve Todd Phillips, Joker Filmini Etkileyen Yapımlar Hakkında Konuştu


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 01 Ekim 2019 17:36

454 

resim

Joaquin Phoenix ve Todd Phillips, Joker filminde etkisi hissedilen yapımlar hakkında konuştu. Phillips, sadece Taxi Driver ve The King of Comedy’nin değil, aynı dönemde çıkan Network ve Dog Day Afternoon gibi filmlerin de etkisinin olduğunu ifade etti.

DC çizgiromanlarının ikonik kötü karakterlerinin başında gelen Joker, bu yıl bireysel filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Joker’a Joaquin Phoenix‘in hayat verdiği film, dünya prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yaptı ve festivalden Altın Aslan ile dönerek çizgiroman uyarlamaları adında tarihi bir başarıya imza attı.

Venedik’ten gelen yorumlar Joker’ın sıradan bir çizgiroman uyarlamasından çok 1970 ve 80’lerdeki karakter incelemesine önem veren yapımlara yakın duracağı yönündeki beklentilerimizde haklı olduğumuzu gösterdi. Todd Phillips‘in yazıp yönettiği film birçok eleştirmen ve sinemasever tarafından The King of Comedy ve Taxi Driver gibi Martin Scorsese filmlerine benzetildi. Ancak aslında Joker’a ilham kaynağı olan filmler Scorsese yapımlarından ibaret değil.

Geçtiğimiz günlerde IMDb’nin On the Scene programına konuk olan Todd Phillips ve Joaquin Phoenix, Joker filmi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Her ne kadar belirli bir çizgiromandan uyarlanmamış olsa da filmin çizgiroman dünyasıyla bağı olmasına özen gösterdiklerini söyleyen Phillips, bu bağlamda filmde çizgiromanlara bazı referanslar olduğunu ifade etti.

Phoenix ve Phillips, filmin izleyenler tarafından Scorsese filmlerine benzetilmesi konusunda da görüşlerini paylaştılar. Filmin özellikle Taxi Driver ve The King of Comedy gibi yapımlara benzetildiği hatırlatılan Phoenix, filmi çekerken özellikle bu filmlerden söz etmediklerini, o dönemdeki birçok filmin karmaşık karakterlere odaklanan ve seyircilerin karakterler hakkındaki hislerini sorgulamasını sağlayan yapımlar olduğunu ifade etti.

Özellikle The King of Comedy’nin başrolünde yer alan Robert De Niro’nun bu filmde benzer bir rolle izleyicilerin karşısına çıkması, Joker’ın Scorsese filmlerinin evreninde geçtiği yönünde bir algı oluşmasına neden oldu. Scorsese filmlerinin Joker üzerindeki etkisinin yadsınamaz olduğunu kabul eden Phillips, bununla birlikte filmin 1973-1981 yılları arasında çıkan birçok filmden ve aslında tüm o dönemden etkilendiğini ifade etti. Phillips’in açıklamasına göre Joker filmini etkileyen yapımlar arasında Network, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Taxi Driver, The King of Comedy, Dog Day Afternoon gibi o döneme damga vurmuş filmler yer alıyor. Joker’ın sadece Scorsese’den değil tüm o dönemden etkilendiğini vurgulayan Phillips, 1979 yapımı bir film çekmek istediklerini ifade etti. Phillips 1979 yılında bir çizgiroman filmi çekilmiş olsa ortaya çıkan sonucun buna yakın olacağını düşünüyor.

Heyecanla beklediğimiz Joker filmi Türkiye’de 4 Ekim’de vizyona girecek.

Joker
2019
Joker
Suç / Dram / Gerilim122 dk

Yönetmen: Todd Phillips
Kalabalık içinde bile her an yalnız Arthur Fleck, bağ kurma arayışındadır. Yine de, Gotham şehrinin isli sokaklarında yürürken; bölünme ve hoşnutsuzluğun düşmanca bir yer hâline getirdiği şehrin, üzeri grafitilerle dolu toplu taşıtlarına binerken,...
8.4 (1,507,079 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

kralvenom 01 Ekim 2019 20:51
Bu filmin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum.Tamam PR çalışması baya yüksek çıtalarda tutuluyor anladık ama Jack Nicholson , Heath Ledger gibi adamların joker oynadığı ve kanımca başka hiçbir aktörün bu oyunculuk seviyelerinin üzerine çıkamayacağı bir dünyada, yok filmin gösterimine maskeyle gelinmesi yasaklandı,yok film galasında saldırı planlanacağı bilgisi verildi gibi oyunculuk yada senaryo dışı komik tanıtımlarla filme iyice uyuz oluyor insan.Bıraksalar da seyirci filmi bir güzel izleyip kendi yorumunu yapsa keşke diyemeden geçemiyor insan ..

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film