Giriş Kayıt

Godzilla vs. Kong, Vizyona Girmeden Netflix veya HBO Max'te Yayınlanabilir


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 26 Kasım 2020 15:59

692 

resim

Godzilla vs Kong, vizyona girmeden Netflix veya HBO Max’te yayınlanabilir. Netflix’in film için 200 milyon doların üzerinde bir teklif yaptığı, WarnerMedia’nın ise Legendary ile birlikte finanse ettiği filmi kendi dijital platformu HBO Max’e almak istediği konuşuluyor.

Legendary‘nin Godzilla ve King Kong gibi sinema tarihinde önemli yere sahip yaratıkları bir araya getirerek yarattığı MonsterVerse adlı sinematik evrenin merakla beklenen yeni filmi Godzilla vs. Kong‘un 13 Mart 2020’de vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak prodüksiyonda yaşanan sorunlar nedeniyle, vizyona girmesine dört ay kala film ertelendi ve yeni vizyon tarihi 20 Kasım 2020 olarak belirlendi. Ancak bu kez de koronavirüs salgını ortaya çıktı ve filmin kasım ayında da vizyona giremeyeceği anlaşıldı. Filmin ortak yapımcısı ve dağıtımcısı olan Warner Bros., bu kez de filmi 21 Mayıs 2021‘e erteledi.

Ancak geldiğimiz bu noktada mayıs ayına geldiğimizde de Godzilla vs. Kong gibi büyüt bütçeli filmlerin gişede istedikleri sonucu elde edemeyeceği büyük ölçüde netleşmiş durumda. Bu da Legendary ve Warner Bros. için zor bir seçimin kapıda olduğunu gösteriyor. İki stüdyonun filmi bir kez daha ileri bir tarihe erteleyip filmi finanse etmek için aldıkları kredilerin faizlerinden doğacak milyonlarca dolarlık kaybı göze alması, ya da filmi bir an önce izleyici ile buluşturmak için alternatif yayın kanallarına yönelmesi gerekiyor. Son dönemde yaşananlar –Wonder Woman 1984‘un vizyona girdiği gün HBO Max’te de yayınlanması ve Soul‘un Disney+’a geçmesi gibi-, ikinci seçeneğin stüdyolar için gitgide daha cazip bir seçenek hâline geldiğini gösteriyor. Bu bağlamda Legendary ve Warner Bros. da Godzilla vs. Kong’u dijital bir platformda izleyici ile buluşturma ihtimali üzerinde duruyor.

resim

İlk olarak The Hollywood Reporter tarafından paylaşılan, daha sonra Deadline tarafından da doğrulanan habere göre, Legendary ve Warner Bros. filmin dijital bir platforma satılması için Netflix ve HBO Max ile görüşüyor. Netflix’in filmin haklarını almak için 200 milyon doların üzerinde bir teklif yaptığı, ancak filmi kendi dijital platformu HBO Max için almak isteyen WarnerMedia’nın bu teklifin önünü kestiği belirtiliyor. Her ne kadar filmin dağıtımcısı Warner Bros. olsa da yapım aşamasında aslan payı Legendary’de bulunuyor. Filmin finansmanının yüzde 75’ini Legendary, yüzde 25’ini ise Warner Bros. karşılıyor. Bu yüzden Warner Bros.’un sahibi olan WarnerMedia’nın filmi HBO Max’e almak için Legendary ile anlaşması gerekiyor.

Filmin haklarını HBO Max’in alması hâlinde Wonder Woman 1984’dakine benzer bir yayın stratejisinin tercih edilebileceği konuşuluyor. Bu da filmin HBO Max’in olduğu ülkelerde planlandığı gibi 21 Mayıs 2021’de vizyona girmesi, ancak aynı gün HBO Max’te de yayınlanması, HBO Max’in olmadığı ülkelerde ise 21 Mayıs’a yakın uygun bir tarihte vizyona girmesi anlamına geliyor.

Godzilla vs. Kong konusunda nasıl bir yayın stratejisi izleneceğini görmek için görüşmelerin sonuçlanmasını beklememiz gerekiyor. Ancak son günlerde yaşanan tüm bu gelişmeler, önümüzdeki dönemde normalde sinemalarda göreceğimiz pek çok filmin dijital platformlara kayacağının habercisi.

The Guest ve You’re Next gibi sevilen korku-gerilim filmlerinin yönetmeni olan Adam Wingard‘ın yönetmen koltuğuna oturduğu Godzilla vs. Kong, adından da anlaşılacağı üzere bu iki ikonik canavarı karşı karşıya getiriyor.

Millie Bobby Brown, Kyle Chandler ve Ziyi Zhang‘in Godzilla: King of the Monsters’taki rolleriyle geri döneceği Godzilla vs. Kong’un oyuncu kadrosunda Rebecca Hall, Eiza González, Alexander Skarsgård, Demián Bechir, Bryan Tyree Henry ve Lance Reddick gibi isimler yer alıyor.

Godzilla vs. Kong
2021
Godzilla vs. Kong
Aksiyon / Bilim-Kurgu / Gerilim113 dk

Yönetmen: Adam Wingard
King Kong ve koruyucuları, gerçek evini bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar ve onlarla birlikte eşsiz ve güçlü bir bağ kurduğu genç yetim kız Jia da vardır. Ancak kendilerini beklenmedik bir şekilde öfkeli Godzilla’nın yolunda bulurlar ve dünya...
6.3 (245,979 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film