Giriş Kayıt

Disney ve Sony, Spider-Man Filmlerini Birlikte Hazırlamaya Devam Edecek


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 28 Eylül 2019 15:41

342 

resim

Spider-Man Marvel Sinematik Evreni’nde kalmaya devam edecek. Aralarındaki anlaşmazlıkları çözen Disney ve Sony, bir sonraki Spider-Man filmini de beraber hazırlayacaklarını açıkladı. Bu anlaşma kapsamında sevilen kahraman Marvel Sinematik Evreni’ndeki yeni bir filmde de yer alacak.

Marvel çizgiromanlarının belki de en sevilen kahramanı olan Spider-Man, film hakları Sony’nin elinde olduğu için uzun yıllar Marvel Sinematik Evreni‘nden uzak kalmış, ancak 2015 yılında Sony ile Disney arasında imzalanan anlaşma ile geç de olsa bu evrene katılmıştı. Bu anlaşma ile Disney sevilen kahramanı Marvel Sinematik Evreni’ne dâhil etme şansı yakalarken, Sony de Kevin Feige ve Marvel Studios tarafından hazırlanan yeni Spider-Man filmleri ile gişede büyük bir başarıya imza attı. Bu anlaşma kapsamında hazırlanan son film olan Spider-Man: Far From Home, dünya genelinde 1.13 milyar dolar gişe hasılatına ulaşarak Sony’nin bugüne kadar en yüksek hasılata ulaşan filmi oldu.

Sony ve Disney arasındaki bu anlaşma her iki taraf için de iyi sonuç vermiş olsa da iki şirketin finansal konularda bir türlü anlaşamaması bu ortaklığı bitirme noktasına getirmişti. Nitekim geçtiğimiz ay yapılan açıklamayla bu ortaklığın devam etmeyeceği ve bundan sonra Spider-Man filmlerini Marvel Studios’un değil Sony’nin hazırlayacağı açıklandı. Spesifik olarak belirtilmemiş olsa da Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’ndeki yolculuğu da de fakto olarak sona ermişti. Ancak o dönemde sinema kulislerinde yapılan bu açıklamalara rağmen iki şirketin uzlaşıya varmasının hâlâ mümkün olduğu ve iki taraf için de iyi sonuç veren bu anlaşmanın yenilenmesinin imkânsız olmadığı konuşuluyordu. Bugün Disney ve Sony tarafından yapılan ortak açıklama, bu beklentilerin boşuna olmadığını gösterdi.

Aradan geçen bir aylık sürede ortaklıklarını devam ettirmek için orta yolu bulan Disney ve Sony, bugün yayınladıkları açıklamayla yeni Spider-Man filmini de Marvel Studios’un hazırlayacağını açıkladı. Spider-Man: Homecoming ile başlayıp Spider-Man: Far From Home ile devam eden yeni Spider-Man serisinin ilk iki filminin arkasındaki isim olan Kevin Feige‘nin serinin üçüncü filminde de yapımcı olarak yer alması bekleniyor.

Buna karşılık olarak Tom Holland tarafından canlandırılan Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni’nde yer almaya devam edecek. Henüz hangi film olacağı açıklanmamış olsa da sevilen kahramanın bir Marvel Sinematik Evreni filminde daha sinemaseverlerin karşısına çıkacağı açıklandı.

Marvel Studios ve Sony ortaklığında hazırlanacak üçüncü Spider-Man filmi 16 Temmuz 2021’de vizyona girecek.












Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film