Giriş Kayıt

Denis Villeneuve, Dune Serisini Üçleme Olarak Çekmek İstediğini Açıkladı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 23 Ağustos 2021 18:12

2358 

resim

Denis Villeneuve, verdiği bir demeçte merakla beklenen Dune serisini bir üçleme olarak çekmek istediğini açıkladı.

Dennis Villeneuve‘ün Frank Herbert imzalı efsanevi seriyi bir filme yalnızca ilk kitabın yarısını sığdırma şartıyla beyazperdeye uyarladığı Dune, son zamanların en çok merak edilen filmlerinden biri. Doğal olarak filmle ilgili çıkan her yeni haber, heyecanımıza heyecan kattığı gibi yönetmenin Dune evrenine getirmek istediği vizyonu ortaya koyan önemli ipuçları içeriyor.

Villeneuve’ün senaryosunu Eric Roth ve Jon Spaihts ile birlikte kaleme aldığı Dune filmi, uyarlandığı efsanevi romanın ilk yarısını perdeye taşıyacak. Romanın ikinci kısmı ise devam filmine konu olacak. Ön hazırlık sürecinin şimdiden başladığı Dune’un devam filmi, Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacak.

Daha ilk filmi izlememiş olsak da bu iki filmle ilgili yapılan açıklamalar, hem Dennis Villeneuve’ün hem de Warner Bros’un, Dune’ü büyük bir seriye dönüştürmek istediklerini açıkça gözler önüne seriyor. Warner Bros’un, hem devam filmi hem de HBO Max’te yayınlanacak bir spin-off dizisi üzerinde çalışması da bu durumu destekler nitelikte.

Dennis Villeneuve’ün ise seriyle ilgili daha büyük planları, anlatacak daha çok Dune hikâyesi var gibi görünüyor. Yönetmen, kısa bir süre önce verdiği bir röportaj sırasında Dune serisini bir üçleme olarak çekmek istediğini açıkladı. Hatta Villeneuve, çekmek istediği bu üçleme kapsamında Dune’un devam romanı Dune Messiah‘ı da beyazperdeye aktarmak istiyor. Yönetmen, “Dune’un olağanüstü bir filmini çekebileceğimiz devam kitabı ‘The Messiah of Dune’ var. Her zaman bir üçlemenin çekilebileceğini ön gördüm; olup olmayacağını bundan sonra hep birlikte göreceğiz. Bu yıllarca süren bir çalışma, bundan daha ileri gitmeyi düşünemiyorum.” cümleleriyle seriye karşı beslediği heyecanı sinemaseverlere aktarıyor.

resim

Bununla beraber Dennis Villeneuve, Baron Vladimir Harkonnen’in (Stellan Skarsgård) yeğeni Feyd-Rathua Harkonnen’in ilk filmde yer almayacağı gerçeği gibi, seride yapılması gereken bazı değişikliklerden de bahsetti. Kitapların farklı kültürler hakkında pek çok fantastik detay içerdiğini belirten yönetmen, bunu ekrana aktarmak adına yeterli zamana sahip olmak için önemli seçimler yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Warner Bros.’un projenin arkasında olduğunu da şu sözlerle dile getirdi:

“Geçtiğimiz on yıllık periyotlar içerisinde bu kitabı uyarlamanın mümkün olmadığını ve bunun imkansız bir görev olduğunu duyduk. Bence stüdyonun aklının bir köşesinde hâlâ aynı şey var. İlk şey, var olabilecek güzel ve popüler bir filmin olduğunu kanıtlamaktı ve sanırım bunu kanıtladım – Warner Bros. ve Legendary’deki herkes, projenin tam anlamıyla arkasındalar. Bir ‘Dune: Part Two’ olmaması için gişede gerçekten kötü bir sonucun elde edilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Filmi seviyorlar, filmle gurur duyuyorlar, bu yüzden filmin ilerlemesini, devam etmesini istiyorlar ve yarısını yaptılar. Ben çok iyimserim bu konuda.”

Öte yandan oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya, Charlotte Rampling gibi önemli isimlerin yer aldığı Dune filmi, dünya prömiyerini 3 Eylül’de 78. Venedik Film Festivali’nde yapacak. Sonrasında Toronto Film Festivali’ni de ziyaret edecek olan film, ABD’de 22 Ekim’de vizyona girecek, aynı gün HBO Max’te de yayınlanacak. Dune’un Türkiye vizyon tarihi ise son olarak 15 Ekim olarak belirlendi.

Dune: Part One
2021
Dune: Part One
Aksiyon / Macera / Dram155 dk

Yönetmen: Denis Villeneuve
Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi...
8.0 (883,487 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film