Giriş Kayıt

Clint Eastwood'un Yeni Filmi Richard Jewell, Bu Yıl Ödül Sezonunda Vizyona Girecek


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 28 Eylül 2019 15:28

1009 

resim

Clint Eastwood’un Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde ve Jon Hamm’li yeni filmi Richard Jewell, hızlıca tamamlanıp aralık ayında vizyona sokularak bu yılki Oscar yarışına dâhil olacak.

Venedik ve Toronto film festivallerinin de geride kalması ve The Irishman, Little Women gibi filmlerin vizyon tarihlerinin belirlenmesi ile birlikte bu yılki Oscar yarışında adını duyacağımız filmlerin netlik kazandığı düşünülüyordu. Ancak usta yönetmen Clint Eastwood bir kez daha sinema dünyasını şaşırtmayı başardı.

Clint Eastwood’un prodüksiyonuna sadece dört ay önce başlanan yeni filmi Richard Jewell‘ın 2020’den önce sinemaseverlerin karşısına çıkması beklenmiyordu. Ancak filmlerini kısa sürede çekip, post-prodüksiyon sürecini de kısa sürede tamamlaması ile tanınan Eastwood, yeni filmini de beklenenden çok daha kısa sürede tamamladı. Warner Bros., Eastwood’un yeni filminin ABD’de 13 Aralık’ta vizyona gireceğini açıkladı. Richard Jewell -eski adıyla The Ballad of Richard Jewell- için belirlenen bu tarih, filmin bu yılki Oscar yarışına dâhil olacağını gösterdi. Million Dollar Baby, Changeling, American Sniper gibi filmlerle Oscar yarışında etkili olan Eastwood, son birkaç filmiyle aynı etkiyi yaratamamış olsa da Akademi’nin Eastwood filmlerine ne kadar sıcak yaklaştığı göz önüne alındığında yönetmenin yeni filminin de bu yarışta söz sahibi olabileceğini göz önüne almamız gerekiyor.

Shattered Glass, Breach ve Captain Phillips gibi filmlerin Oscar adayı senaristi Billy Ray‘in senaryosunu kaleme aldığı Richard Jewell, bir güvenlik görevlisi olan Richard Jewell’ın hakkında yayınlanan asılsız bir haber yüzünden 1996 Yaz Olimpiyatları’ndaki terör saldırısının suçlusu olarak görülmeye başlamasıyla yaşadıklarını konu alıyor. Yerel bir kahramanken bir anda Amerika’nın en nefret edilen insanına dönüşen Jewell’ın hikâyesi, sorumsuzca yapılmış bir haberin ne kadar tehlikeli olabileceği göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

Filmde Jewell’ı I, Tonya ve BlacKkKlansman gibi filmlerle dikkatleri üzerine çeken Paul Walter Hauser canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Hauser’a Sam Rockwell, Olivia Wilde, Jon Hamm, Kathy Bates ve Nina Arianda gibi isimler eşlik ediyor.

Daha önce filmde rol alacakları konuşulan Leonardo DiCaprio ve Jonah Hill’in de yapımcıları arasında yer aldığı filmin Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Oscar yarışında etkili olması tahmin edilen diğer filmler gibi Richard Jewell’ın da 2020’nin ilk çeyreğinde Türkiye’de sinemaseverlerle buluşması bekleniyor.

Richard Jewell
2019
Richard Jewell
Biyografi / Suç / Dram131 dk

Yönetmen: Clint Eastwood
Richard Jewell, 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda Centennial Olympic Parkı’nda yaşananlara odaklanıyor. 1996 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları sırasında Centennial Olympic Parkı’nda bombalı saldırı düzenlenmiştir. Yaşanan olayların suçlusu ise Richard...
7.5 (98,586 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

kralvenom 01 Ekim 2019 21:07
Eastwood baba şu yaşına rağmen bir western filmi daha çekse izlerim ama olsun,bunu da takip edeceğim ..

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film