Giriş Kayıt

Chris Morris'in Yeni Filmi The Day Shall Come'dan Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 09 Ağustos 2019 16:19

382 

resim

Four Lions’ın yönetmeni Chris Morris’in dünya prömiyerini 2019 SXSW Film Festivali’nde yapan, yeni filmi The Day Shall Come’dan fragman yayınlandı.

İlk uzun metrajına imza atan Chris Morris‘in yönettiği 2010 yapımı Four Lions, Londra’da tüm İslam alemini bir araya getirmeyi amaçlayıp sansasyonel bir eylem gerçekleştirmeyi planlayan beş Müslüman arkadaşın hikâyesini konu alıyordu. Ele aldığı konuya cesur ve eleştirel bir şekilde yaklaşan ve İngiliz mizahının nimetlerinden yararlanan film; batı dünyasının göçmenlere karşı bakış açısına ve Müslüman göçmenlerin yaşadığı kimlik bunalımına dair önemli sözler söylemiş, terör sorununa da ironik bir tavırla yaklaşmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Filme aktarmak açısından zorlu bir görev üstlenen yönetmen Chris Morris, bu işin altından başarıyla kalkmış, 2011’de kazandığı BAFTA ödülüyle gelecek vaat eden yönetmenler listesine üst sıralardan giriş yapmıştı. Four Lions’tan sonra Veep dizisinin bazı bölümlerini yöneten Chris Morris, 9 yıl aradan sonra yeni filmi The Day Shall Come‘la sinema dünyasına geri dönüyor.

The Day Shall Come’da Chris Morris, tıpkı Four Lions’ta olduğu gibi ele aldığı konuya hiciv yönüyle yaklaşıyor. Yönetmen, bu kez kamerasını İngiltere’den Amerika’ya çeviriyor ve FBI’ın yozlaşmış yapısını mercek altına alıyor. ABD’deki kanun uygulayıcı güçlerin statülerini kötüye kullanmasını gösteren film, ailesinin evden tahliye edilmesini önlemek için karşısına çıkan teklifi kabul eden bir vaizin yaşadıklarını konu alıyor. İçinde bulunduğu durum karşısında ne yapacağını bilemeyen bu vaiz, onu bir suçluya dönüştürmeyi planlayan FBI için çalıştığını bilmiyor.

Filmde vaize ilk kez bir sinema filminde rol alan Marchánt Davis hayat veriyor. FBI ajanlarını da Anna Kendrick, Dennis O’Hare, Adam David Thompson, Jim Gaffigan canlandırıyor. 2019 SXSW Film Festivali’nde prömiyerini yapan filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil. Vizyonda ya da bir festivalde görmeyi umduğumuz filmden yayınlanan fragmanı buradan izleyebilirsiniz.



The Day Shall Come
2019
The Day Shall Come
Komedi / Suç87 dk

Yönetmen: Christopher Morris
Bir Miami projesinde çalışan bir din görevlisi olan Moses, maddi olarak zor bir süreçten geçmektedir. Durumu gittikçe daha kötüye giden adam, bir yandan da evden tahliye edilmek üzere olan ailesine yardım etmeye çalışır. Ailesinin evden tahliye edilmesini...
5.9 (4,191 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film