Giriş Kayıt

Black Mirror: Bandersnatch'te Sadece Belli Tercihlerle İzlenebilen Gizli Sahne Açıklandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 10 Ocak 2019 17:42

973 

resim

Kullanıcıların tercihlerine göre ilerleyen Black Mirror: Bandersnatch’te gizli bir sahne olduğu açıklandı. Netflix, bu sahneye nasıl ulaşılacağını da açıkladı.

Abonelerine daha interaktif deneyimler sunabilmek için yenilikçi projelere imza atan Netflix, son olarak da izleyici tercihleri ile ilerleyen Black Mirror: Bandersnatch‘i yayınlamıştı. İzleyicilere film boyunca çeşitli tercihler sunan ve hikâye akışı bu tercihlere göre ilerleyen Bandersnatch, Netflix kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılandı. 5 farklı son ve 1 trilyon alternatif hikâye akışına sahip filmin farklı versiyonlarını görmek isteyen Netflix aboneleri, filmi tekrar tekrar izledi.

Ancak Netflix’in bugün paylaştığı bilgiler, Bandersnatch’te henüz çoğu izleyicinin görme şansı yakalamadığı gizli bir sahne olduğunu ortaya çıkardı. Netflix’in Birleşik Krallık’taki resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda: “Bandersnatch’teki her şeyi gördüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Bir de aile fotoğrafını ikinci kez kaldırmayı deneyin” diyerek kullanıcıların henüz keşfetmediği gizli bir sahne daha olduğu açıklandı.


resim


***Yazının bundan sonraki bölümü Black Mirror: Bandersnatch ile ilgili keyif kaçırıcı detaylar (spoiler) içerebilir.***


Bandersnatch’in ortalarında bir sahnede izleyicilerin, filmin ana karakteri olan Stefan’ın masadan alacağı objeyle ilgili bir tercih yapması gerekiyor. Kitap ile aile fotosu arasında yapılan bu seçim iki defa sunuluyor ve her ikisinde de aile fotoğrafını seçen izleyiciler Netflix’in bugün açıkladığı gizli sahneye ulaşabiliyor.

resim

Bir rüya sekansı olan bu sahnede izleyicilerin karşısına Stefan’ın dizide geliştirdiği oyuna kaynaklık eden bilimkurgu kitabı Bandersnatch’in hayali yazarı olan Jerome F. Davies çıkıyor. Bu sahne hikâyenin akışında kayda değer bir etki yaratmasa da izleyicilere güzel bir sürpriz sunuyor.

Netflix’in Birleşik Krallık hesabı bu gizli sahneyi açıklamanın yanı sıra Bandersnatch hakkında ilginç detaylar da paylaştı. 35 günde çekilen film, Charlie Brooker’ın kaleme aldığı 157 sayfalık senaryo kullanılarak hazırlanmış. Netflix tarafından paylaşılan bilgilere göre ortalama bir Black Mirror bölümünün senaryosu 65 sayfa oluyormuş. Ayrıca film ekibinin bu interaktif hikâyeyi ekranlara yansıtabilmek için bir yıl hazırlık yaptığı belirtiliyor.


Black Mirror: Bandersnatch
2018
Black Mirror: Bandersnatch
Dram / Gizem / Bilim-Kurgu90 dk

Yönetmen: David Slade
Her bir bölümde başka bir hikayeyi ele alan Black Mirror dizisinin interaktif bir film uyarlaması olan Black Mirror: Bandersnatch, 1980’li yıllarda geçiyor ve genç bir programcının maceralarını konu ediyor. Genç adam, kapsamlı bir fantastik romanı video oyunu...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film