Giriş Kayıt

Akademi, En İyi Popüler Film Kategorisinin 91. Oscar Ödülleri’nde Verilmeyeceğini Açıkladı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 08 Eylül 2018 14:10

626 

resim

Akademi, geçtiğimiz ay duyurduğu En İyi Popüler Film Oscarı’nı şimdilik rafa kaldırdı. Yapılan açıklamada kategoriye ilişkin düzenlemelerden dolayı ödülün 91. Akademi Ödülleri’nde verilmeyeceği dile getirildi.

Hatırlayacak olursanız ağustos ayında Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Akademi), oldukça radikal bir kararla Oscar Ödülleri’ne ‘En İyi Popüler Film’ kategorisini dahil edeceklerini açıklamıştı. Sinema dünyasına damgasını vuran bu haber farklı yorumları da beraberinde getirdi. Kimileri, bu değişikliğin Avengers: Infinity War, Black Panther gibi gişe rekoru kıran filmlerin yarışma şansını artıracağını düşünürken; kimileri ise karara karşı çıkan bir yaklaşım sergileyerek Oscar’ın, MTV Film Ödülleri’ne dönüşüp prestijini kaybedeceğini düşündü.

Son yıllarda reytinglerinde hızlı bir düşüş yaşayan Oscar törenini canlandırmak için alındığını düşündüğümüz bu kararın, hangi kriterlerde şekilleneceğini merak ediyorduk. Ancak tepkilerin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü şu dönemde Akademi, kategorisiyle ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre 24 Şubat 2019‘da düzenlenecek 91. Oscar Ödülleri‘nde, ‘En İyi Popüler Film’ kategorisi dalında herhangi bir ödül verilmeyecek.


resim

Yapılan resmi açıklamada Akademi, dokuz ay boyunca herhangi bir yeni ödülü uygulamaya koymanın daha önce vizyona giren filmler için zorluklar yaratacağını belirtti. Akademi Yönetim Kurulu, tartışmalara aktif olarak katılmaya devam edip yeni kategoriye ilişkin ayrıntıları incelemek ve araştırmak adına kategoriyi hemen uygulamaya koymayacak. Akademi CEO’su Dawn Hudson, yeni bir ödülün verilmesine dair çok çeşitli tepkilerin olduğunu ve Akademi üyeleriyle daha fazla tartışma ihtiyacından dolayı böyle bir karar aldıklarını açıkladı. Bu yıl da dahil olmak üzere yıllar boyunca Oscar’larda değişiklikler yaptıklarını ve son 90 yılın mirasına saygı göstererek gelişmeye devam edeceklerini de söyledi.

Akademi’nin gelen olumsuz tepkilerden etkilendiği açıkça belli. Bu kategoriye ilişkin yeni düzenlemeleri belirlemeden herhangi bir girişimde bulunmak istenmiyor belli ki. Dolayısıyla Akademi, deyim yerindeyse eşeğini sağlam kazığa bağlıyor. Daha önce Akademi üyesi Albert Berger, En İyi Popüler Film dalındaki ödülün seyirciyle en fazla bağ kuran filmlere verileceğini söylemişti. Bu kriterin neye göre alındığını şu an için bilmiyoruz. Ayrıca bu yıl Akademi bünyesine katılan 928 kişinin de alınan bu karara hangi yönde etki edeceği büyük bir merak konusu.

Öte yandan ‘En İyi Popüler Film’ kategorisiyle beraber törende başka değişiklikler de yapıldı. Buna göre tören süresi üç saate düşürülecek ve bazı ödüller reklam aralarında verilecek. Diğer değişikliklerin, önümüzdeki Oscar Ödülleri’nde uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil. Emin olduğumuz tek şey, En İyi Popüler Film Ödülü’nün şu an için rafa kalktığı ve 2019 Oscar’larında dağıtılmayacağı.





Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film