Giriş Kayıt

Abel Ferrara'nın Willem Dafoe'lu Yeni Filmi Tommaso'dan Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 14 Kasım 2019 10:14

435 

resim

Willem Dafoe’nun başrolünü üstlendiği, Abel Ferrara imzalı Tommaso’dan fragman yayınlandı. Dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nde yapan film, Ferrara’nın hayatından izler taşıyor.

King of New York, Bad Lieutenant, The Addiction gibi akıllarda yer eden filmlere imza atan Abel Ferrara, bu yıl yeni filmi Tommaso ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nde yapan Tommaso, sonrasında Karlovy Vary, Melbourne ve Seville gibi festivalleri de ziyaret etti.

Senaryosunu da Ferrara’nın kaleme aldığı film, Avrupalı eşi ve üç yaşındaki kızı ile birlikte Roma’da yaşayan Amerikalı bir sanatçının hikâyesini anlatıyor. Filmde Amerikalı sanatçıya The Florida Project ve At Eternity’s Gate ile iki yıl üst üste Oscar adaylığı kazanan, bu yılsa The Lighthouse ile adından övgüyle söz ettiren Willem Dafoe hayat veriyor.

Abel Ferrara ve Willem Dafoe, bu filmle birlikte yıllardır süren iş birliklerine bir yenisini daha eklemiş oldu. İkili daha önce 4:44 Last Day on Earth, Pasolini, Go Go Tales ve New Rose Hotel’de de birlikte çalışmıştı. Ayrıca Ferrara’nın önümüzdeki yıl vizyona girecek yeni filmi Siberia’nın başrolünde de Willem Dafoe yer alıyor.

Tommaso’da Willem Dafoe’nun hayat verdiği karakter Abel Ferrara’dan önemli izler taşıyor. Bu karakter gibi Ferrara’da artık Amerika’da projelerine destek bulamadığı için Roma’ya taşınmıştı. Ayrıca karakterin bağımlılıkla mücadelesi, birçok kez evlenip boşanmış olması ve Budizme geçişi de yönetmenin hayatıyla paralellikler taşıyor. Bu da yetmezmiş gibi filmde karakteri kızı ve eşini Ferrara’nın gerçekten hayattaki eşi (Christina Ferrara) ve kızı (Anna Ferrara) canlandırıyor.

Abel Ferrara’nın birçok festivali ziyaret eden son filmi şimdilik pek çok ülkede dağıtımcı bulamamış durumda. Filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği de belirsizliğini koruyor.


Tommaso
2019
Tommaso
Dram115 dk

Yönetmen: Abel Ferrara
Tommaso’da Willem Dafoe’nun hayat verdiği karakter Abel Ferrara’dan önemli izler taşıyor. Bu karakter gibi Ferrara’da artık Amerika’da projelerine destek bulamadığı için Roma’ya taşınmıştı. Ayrıca karakterin bağımlılıkla mücadelesi, birçok...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film