Giriş Kayıt

74. Cannes Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 19 Temmuz 2021 13:41

345 

resim

74. Cannes Film Festivali ödülleri bu akşam düzenlenen seremoni ile sahiplerini buldu. Bu yıl Altın Palmiye’yi Julia Ducournau imzalı Titane kazandı.

Bu yıl 6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 74. Cannes Film Festivali, bugün gerçekleşen bir seremoniyle sona ererken, bu yılın ödül kazanan isimleri de belli oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi dönemi koşullarının olumsuz etkileri sebebiyle iptal edilmek durumunda kaldıktan sonra bu yıl güçlü bir seçki ile geri dönen festivalin Ana Yarışma bölümünde yer alan birbirinden iddialı yapımların arasında, Asghar Farhadi’nin yeni filmi A Hero, Paul Verhoeven imzalı Benedetta, Leos Carax imzalı Annette, Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch, François Ozon’un Tout s’est bien passé filmi de vardı.

Dikkat çekici filmlerin Altın Palmiye için yarıştığı Ana Yarışma bölümünün Spike Lee başkanlığındaki jürisinde Lee’ye Mati Diop, Maggie Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Jessica Hausner, Mylène Farmer, Tahar Rahim, Kleber Mendonça Filho ve Song Kang-Ho eşlik etti.

Bu yıl Altın Palmiye’yi Julia Ducournau’nun yönettiği Titane filmi kazandı ve böylece Ducournau, festivalin 74 yıllık tarihi boyunca bu ödülün 1993 yılında kazanan Jane Campion’dan sonra sahibi olan ikinci kadın sinemacı oldu. Spike Lee, ödül töreni esnasında kazananları açıklarken Altın Palmiye ödülünün sahibini sırasından önce anons etti.


Altın Palmiye: Titane – Julia Ducournau

Grand Prix: A Hero – Asghar Farhadi & Compartment No.6 – Juho Kuosmanen

En İyi Yönetmen: Leos Carax — Annette

En İyi Erkek Oyuncu: Caleb Landry Jones – Nitram

En İyi Kadın Oyuncu: Renate Reinsve – The Worst Person in the World (Verdens verste menneske)

Jüri Özel Ödülü: Memoria – Apichatpong Weerasethakul & Ahed’s Knee – Nadav Lapid

En İyi Senaryo: Drive My Car – Ryûsuke Hamaguchi

Diğer Ödüller

Altın Kamera Ödülü: Murina – Antoneta Alamat Kusijanovic

Kısa Film Dalında Altın Palmiye: All the Crows in the World – Tang Yi

Kısa Film Özel Mansiyon: August Sky (Ceu de Agosto) – Jasmin Tenucci

FIPRESCI

Ana Yarışma: Drive My Car – Ryûsuke Hamaguchi

Belirli Bir Bakış: Playground (Un monde) – Laura Wandel

Yönetmenlerin 15 Günü: Feathers – Omar El Zohairy


Titane
2021
Titane
Dram / Korku / Bilim-Kurgu

Yönetmen: Julia Ducournau
İlk filmi Raw ile en sarsıcı büyüme hikâyelerinden birine imza atan Julia Ducournau, alışıldık tüm sinema kalıplarını yıkan; şiddet, cinsiyet, aile, beden algılarının tümünü zorlayan, tarifi neredeyse imkânsız bir filmle beyazperdeye döndü ve Cannes...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

motion112233 19 Temmuz 2021 19:18
Altın Palmiye Ödülü alan Titane yakında MUBI'de gösterime girecekmiş.
smirni35 20 Temmuz 2021 17:17
Türkçealtyazı sitesini uzun bir süredir izliyorum ve bu sayede birçok film hakkında bilgi sahibi olup seyretme imkanına sahip oluyorum. Ancak son zamanlarda Cannes, Berlin gibi önemli film festivallerinde ödül kazanan filmlere yeterince ilgi gösterilmediğini, bu tür filmlere ait altyazı dosyalarının hazırlanması konusunda bir yönlendirme, bir özendirme çabasının olmadığını görüyor ve üzülüyorum. Daha kaliteli, ödül almış, IMDB notu yüksek filmlere ait altyazı dosyalarının hazırlanması konusuna önem ve öncelik verilmesi dileğiyle...

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film