Giriş Kayıt

72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye İçin Yarışacak Bacurau’dan İlk Fragman


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 13 Mayıs 2019 15:17

625 

resim

Aquarius ile övgü toplayan Brezilyalı yönetmen Kleber Mendonça Filho’nun Juliano Dornelles ile birlikte yazıp yönettiği, 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak Bacurau’dan ilk fragman yayınlandı.

Kariyerine film eleştirmeni olarak başladıktan sonra, 2013 yılında Neighboring Sounds ile yönetmen olarak da oldukça iddialı olduğunu gösteren Kleber Mendonça Filho, bu yıl yeni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. 2016 yılında yazıp yönettiği Aquarius ile Cannes Film Festivali’nde adından söz ettirmeyi başaran Brezilyalı yönetmen, üç yıl sonra yeni filmiyle festivale geri dönüyor. Mendonça Filho’nun daha önce filmlerinde sanat yönetmeni olarak çalışan Juliano Dornelles ile birlikte yazıp yönettiği Bacurau, bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak.

Bilimkurgu, macera ve western türlerini harmanlayan Bacurau, belgesel projesi için Brezilya’da ücra bir köye giden sinemacının yaşadığı tuhaf olayları anlatıyor. Yönetmen günler geçtikçe köy halkının aslında göründükleri gibi olmadıklarını ve hepsinin karanlık sırlar sakladığını fark edecek.

Shadow of the Vampire, Melancholia ve Dogville gibi yapımlarla tanınan Udo Kier‘in başrolünü üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sônia Braga, Jonny Mars, Karine Teles, Chris Doubek ve Antonio Saboia gibi isimler yer alıyor.



Bacurau
2019
Bacurau
Aksiyon / Macera / Gizem / Bilim-Kurgu / Gerilim / Western131 dk

Yönetmen: Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
Anaerkil bir köy, bir cenaze ve köyün haritalardan silinmesine yol açan bir komplo… Yakın bir gelecekte, Brezilya kırsalında geçen gizemli ve gerilimli Bacurau türler arasında geziniyor. Yönetmenler, dışarıdakilerin küçümsediği, “yabancılar”ın tehdidi...
7.3 (30,911 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film