Giriş Kayıt

The Lord of the Rings Dizisinin İlk Sezon Bütçesinin 465 Milyon Dolar Olduğu Açıklandı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 19 Nisan 2021 11:39

469 

resim

Televizyon tarihinin en büyük bütçeli yapımı olan The Lord of the Rings dizisinin sadece ilk sezon bütçesinin 465 milyon dolar olduğu açıklandı.

Amazon tarafından hazırlanan ve şu sıralar Yeni Zelanda’da çekimleri devam eden The Lord of the Rings dizisi ilk duyurulduğunda, bunun televizyon tarihinin en büyük bütçeli dizisi olacağı ve Amazon’un diziye yaklaşık 1 milyar dolar ayırdığı konuşuluyordu. Çekimler sırasında gelen haberler de bu iddiaları destekler nitelikteydi. Zira prodüksiyonun büyüklüğünün The Lord of the Rings filmlerini bile geride bıraktığı, bugüne kadar Yeni Zelanda’da hayata geçirilen en büyük prodüksiyon olduğu belirtildi. Heyecanla beklenen diziye dair bu iddialar, resmi kaynaklarca doğrulandı. Yeni Zelanda’nın Ekonomik Gelişim ve Turizm bakanı Stuart Nash, Amazon’un dizinin sadece ilk sezonuna yaklaşık 465 milyon dolar harcadığını açıkladı. Bunun televizyon tarihinin en büyük dizisi olacağını vurguladı.

Stuart Nash’in bu açıklaması ortaya nasıl bir iş çıkacağı konusunda daha da meraklanmamızı sağlıyor. Zira bugüne kadar izlediğimiz en büyük prodüksiyonlu dizi olan Game of Thrones‘un ilk sezonları ortalama 100 milyon dolar bütçeye sahipti. Sonraki sezonlarda dizinin bütçesi biraz daha artmış olsa da, hiçbir zaman 465 milyon dolar bandına yaklaşmadı bile.

Öte yandan bu açıklamanın ardından The Hollywood Reporter tarafından paylaşılan bilgiler, Amazon’un Yeni Zelanda’da dizinin beş sezonunu çekeceğini gösteriyor. Bu da dizinin beş sezon süreceği yönündeki iddiaları doğruluyor. The Hollywood Reporter ayrıca henüz duyurulmayan bir spin-off dizisinin de gündemde olduğunu belirtiyor.

J.R.R. Tolkien’ın romanlarında ve film üçlemesinde anlatılan olayların binlerce yıl öncesinde geçecek olan dizi hakkında daha önce paylaşılan bilgiler, dizinin Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçeceğini ortaya çıkarmıştı. Dizinin resmi sinopsisi ise şöyle:

“Amazon Studios’un hazırlık aşamasındaki dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings’inin binlerce yıl öncesinde geçen bu epik drama, izleyicileri büyük güçlerin ortaya çıktığı, krallıkların yükseldiği ve çöktüğü, sürpriz kahramanların sınandığı, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien’ın kaleminden çıkan en büyük kötü karakterin tüm dünyayı karanlığa gömmekle tehdit ettiği bir döneme götürecek. Orta Dünya’nın büyük ölçüde barış içinde olduğu bir dönemde başlayan dizi, hem tanıdık hem de yeni yüzlerden oluşan bir grup karakterin uzun süredir dönmesinden korkulan bir kötülüğün yeniden yükselmesiyle yüzleşmesini anlatacak. Sisli Dağlar’ın karanlık derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon’ın görkemli ormanlarına, göz alıcı ada krallığı Númenor’dan haritanın en uç köşelerine, bu krallıklar ve karakterler, Orta Dünya’dan ayrıldıktan çok sonra da anlatılmaya devam edecek efsanelerini şekillendirecekler.”

Dizinin oyuncu kadrosunda Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Owain Arthur, Markella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Sir Lenny Henry, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew ve Benjamin Walker gibi isimler yer alıyor.

Star Trek Beyond’un senaristleri olarak tanınan Patrick McKay ve John D. Payne‘in senaryosunu kaleme aldığı dizinin ilk iki bölümünü Lo imposible, Penny Dreadful ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi yapımlarla tanınan J.A. Bayona yönetiyor. Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman da danışman olarak yer alıyor.

The Lord of the Rings dizisinin ne zaman izleyici ile buluşacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak dizinin bu yılın son çeyreğinde ya da 2022’nin ilk aylarında ekrana gelebileceği konuşuluyor.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Aksiyon / Macera / Dram60 dk

Yönetmen: J.A. Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström
Amazon Studios’un dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings’inin binlerce yıl öncesinde geçen bu epik drama, izleyicileri büyük...
7.0 (358,329 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

akboynuz 19 Nisan 2021 20:24
Kara para aklıyorlar iddaaları da ayyuka çıkmış durumda

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film