Giriş Kayıt

Taika Waititi'nin Reservation Dogs Dizisi, 9 Ağustos'ta İzleyici ile Buluşacak


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 04 Haziran 2021 13:08

384 

resim

Taika Waititi’nin yaratıcısı olduğu Reservation Dogs dizisi, 9 Ağustos’ta izleyici ile buluşacak. FX yapımı dizi, Oklahoma’da küçük suçlar işleyen dört Amerikan yerlisi genci takip ediyor.

Kariyerine senarist ve oyuncu olarak başlayıp, 2007 yılında çektiği Eagle vs Shark filmiyle yönetmenliğe adım atan, What We Do in the Shadows filmiyle izleyiciyi gülmekten kırıp geçiren, Boy ve Hunt for the Wilderpeople ile çocukların gözünden dünyaya bakmamızı sağlayan, Thor: Ragnarok‘la Marvel Sinematik Evreni’ne adını altın harflerle yazdıran Taika Waititi, şu sıralar kariyerinin en yoğun dönemini yaşıyor.

Thor: Ragnarok’tan sonra adını pek çok projeye yazdıran Waititi, Michael Fassbender ve Elisabeth Moss’lu Next Goal Wins’in ardından Thor: Love and Thunder’ın da çekimlerini tamamladı. İki yeni filmi izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan yönetmen, bu arada bir de diziye imza attı. Waititi’nin yaratıcıları arasında yer aldığı, aynı zamanda yürütücü yapımcısı olduğu Reservation Dogs adlı bu dizi, yaz aylarında Amerikan kablolu kanalı FX‘te izleyici ile buluşacak. Dün yeni dizilerinin yayın tarihlerini duyuran FX, Reservation Dogs’un yayın tarihini de açıkladı. Taika Waititi imzası taşımasıyla merak uyandıran dizi, 9 Ağustos’ta ekrana gelecek.

resim

Dizinin senaryosunu Waititi ile beraber Mekko, Barking Water, Four Sheets to the Wind gibi bağımsız filmlere ve belgesellere imza atan Sterlin Harjo kaleme alıyor. Sterlin Harjo, daha önce yer aldığı yapımlarda memleketi olan Oklahoma eyaletini mesken tutmuş ve Amerikan yerlileri ile ilgili hikâyelere odaklanmıştı. Buradan hareketle Reservation Dogs dizisi de, Oklahoma’da küçük suçlar işleyen dört Amerikan yerlisi gencin yaşamını mercek altına alacak.

Reservation Dogs
2021
Reservation Dogs
Komedi / Suç30 dk

Yönetmen: Sterlin Harjo, Sydney Freeland, Blackhorse Lowe
Reservation Dogs, Sterlin Harjo'nun yaşamından ilhamını alan yarı otobiyografik bir yapım olarak karşımıza çıkacak. Oklahoma'da yaşayan ergen yerlilerin yaşamını anlatan Reservation Dogs, ergenlerin Kaliforniya'ya gelebilmek için para biriktirme çabalarını...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film