Giriş Kayıt

Peaky Blinders Filminin Çekimleri 2023 Yılında Başlayacak


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 09 Ekim 2021 16:29

367 

resim

6. sezonuyla ekranlara veda edecek olan Peaky Blinders dizisinin hikâyesini devam ettirecek filmin çekimleri 2023 yılında başlayacak.

2013 yılında BBC’de yayınlanmaya başlayan, kısa sürede geniş izleyici kitlesine ulaşarak son yılların en beğenilen dizileri arasında yer alan, Steven Knight‘ın yaratıcısı olduğu Peaky Blinders dizisi, bilindiği üzere 6. sezonuyla final yapacak.

Son sezonda Birmingham’ın yeraltı dünyasını kontrol eden Shelby ailesinin yeni maceralarına tanık olurken; 1930’lu yıllarda geçen yeni sezonun, dönemin ruhuna uygun olarak faşizmin, milliyetçiliğin ve ırkçılığın yükselişine değinecek.

Sevilen dizide anlatılan hikâye, bir filmle devam edecek. Uzun süredir yapım aşamasında olan Peaky Blinders filminin çekimleri ise 2023 yılında başlayacak. Steven Knight, BFI London Film Festivali kapsamında katıldığı bir panelde film için gerekli hazırlıkların yapıldığı ve 2023 yılında çekim sürecine girileceğini belirtti.

Shelby ailesi ve çetesinin hikâyesi bu filmle devam edecek. Birmingham’da bir dönem yer altı dünyasını kontrol eden Peaky Blinders çetesi zamanla gücünü kaybetmiş ve yerini başka sokak çetelerine kaptırmış olsa da, şehirde bıraktığı iz sayesinde sonrasında gelen sokak çeteleri de bu isimle anıldı. Dolayısıyla bu durum, Peaky Blinders evrenini büyütmek açısından birçok yere kapı açıyor.

Bununla beraber Knight, Peaky Blinders evreni ile ilgili dizilerin olabileceğini de söyledi, ancak bu dizileri tam anlamıyla spin-off olarak adlandırmıyor. Filmden çıkacak olan başka televizyon dizilerin olabileceği ve bu dizilerin Shelby ailesiyle benzer hayatlar yaşayan ailelerin hikâyesini anlatmaya devam edeceğine dair sinyaller verdi.

Öte yandan dizinin final sezonu, 2022 yılının ilkbaharında izleyiciyle buluşacak. Steven Knight, 6. sezonun kurgusunda sona gelindiğini belirtirken; diziyi planlanan yayın tarihinde izleyiciyle buluşturmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Dizinin 6. sezonunda Cillian Murphy‘nin yanı sıra Paul Anderson, Sophie Rundle, Finn Cole, Kate Phillips, Natasha O’Keeffe ve Harry Kirton gibi isimler önceki sezonlardaki rolleriyle geri dönerken; yeni sezonda oyuncu kadrosuna dâhil olan isimlerin başında ise This Is England ve Boardwalk Empire gibi yapımlarla tanınan Stephen Graham geliyor.

Peaky Blinders
2013
Peaky Blinders
Suç / Dram60 dk

Yönetmen: Colm McCarthy, Tim Mielants, Otto Bathurst
Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir...
8.8 (659,649 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film