Giriş Kayıt

Lars von Trier, Riget Dizisinin 3. Sezonunu Çekmeye Hazırlanıyor


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 18 Aralık 2020 13:18

436 

resim

Lars von Trier, The Kingdom adıyla dünyaya sunulan Riget dizisinin 3. sezonunu çekmeye hazırlanıyor. 2. sezonu 1997’de yayınlanan dizi, doğaüstü olayların yaşandığı bir hastanede geçiyor.

Son yıllarda ortaya koyduğu işlerden ziyade konu olduğu tartışmalarla gündemde gelen Danimarkalı yönetmen Lars von Trier, son olarak 2018 yapımı The House That Jack Built ile sinemalara konuk oldu. Büyük ölçüde olumsuz yorumlar alan The House That Jack Built’ten sonra nasıl bir işle geri döneceğini merak ettiğimiz von Trier, bir sonraki projesini belirlemiş gibi görünüyor.

Yönetmenin sıradaki projesi yeni bir film değil, bir dizi olacak. Üstelik yeni bir dizi de değil. Lars von Trier, 1994 ve 1997’de dörder bölümlük iki sezonu yayınlanan The Kingdom – Riget dizisinin yeni sezonunu çekmeye hazırlanıyor. Orijinal serinin de yaratıcısı ve yönetmeni olan von Trier, beş bölümden oluşacak üçüncü ve son sezonu önümüzdeki yıl çekmeyi planlıyor.

Daha sonra Stephen King imzalı bir Amerikan yapımı yeniden çevrimi de çekilen The Kingdom, Danimarka’nın teknolojik olarak en gelişmiş hastanesinde geçiyor. Ancak hastanede açıklanamayacak olayların yaşanmaya başlaması, personelin bilime olan inancını zayıflatmaya başlıyor. Her gece hayalet bir ambulans görünüp kayboluyor, asansör boşluğundan tuhaf sesler geliyor ve hamilenin bir doktorun bebeği normal olmayan bir hızda büyüyor.

resim

Lars von Trier’in orijinal seride olduğu gibi Niels Vørsel ile birlikte yazdığı ve tüm bölümlerini yöneteceği yeni sezonun 2022’de ekrana gelmesi bekleniyor. Yeni sezon The Kingdom Exodus adı altında hazırlanıyor.

Bazı ülkelerde beş saatlik bir film olarak yayınlanan ve zamanla kült statüsü kazanan Riget daha en başta üç sezonluk bir dizi olarak planlanmıştı. Ancak oyuncu kadrosunun önemli isimlerinden Ernst-Hugo Järegård ve Kirsten Rolffes’in ölümlerinin de etkisiyle üçüncü sezon çekilemedi. İkinci sezonun yayınlanmasının üzerinden 23 yıl geçtiği için de hiçbir zaman çekilmeyeceği düşünüldü. Ancak görünen o ki von Trier projeyi ilk başta planladığı gibi üç sezonda tamamlamaya kararlı.

Ön hazırlık aşamasında olan 3. sezon hakkında bilinenler kısıtlı olsa da, yeni sezonun orijinal serideki karakterlerle yeni karakterleri bir araya getirecek bir hikâye anlatacağı söyleniyor.

Riget
1994
Riget
Komedi / Dram / Fantastik561 dk

Yönetmen: Morten Arnfred, Lars von Trier
Kingdom gerçekten de 'kült' tanımını hakeden bir yapım. Gerek karakterleri, gerek konusu, gerek olay örgüsü, gerekse mizah anlayışı bakımından bu tanımı hakediyor. Efsaneye göre yönetmen Lars von Trier'i arkadaşları "Oğlum, sen entel dantel adamsın....
8.2 (20,452 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film