Giriş Kayıt

Jonathan Nolan, İptal Edilen Westworld Dizisini Tamamlamak İstiyor


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 06 Nisan 2024 13:26

358 

resim

Westworld'ün ortak yaratıcısı Jonathan Nolan, HBO'nun diziyi iptal etmesinden önce planladığı hikayeyi bitirmek niyetinde.

Diziyi eşi Lisa Joy ile birlikte yaratan Nolan, The Hollywood Reporter'a verdiği demeçte, dördüncü sezon finali "Que Será, Será "nın, HBO'nun kısa bir süre sonra dizinin fişini çekmesiyle serinin son bölümü olmasının ardından, Westworld'e hayranları tatmin edecek uygun bir final yaratmaya "yüzde 100" kararlı olduğunu söyledi.

Westworld'ün devam etme olasılığı üzerine bir soru yöneltilince Nolan şunları paylaştı:

"Biz tamamlayıcıyız. Interstellar'ı yapmak sekiz yılımı ve bir de yönetmen değişikliğine mâl oldu. Başladığımız hikayeyi bitirmek istiyoruz. Yaptığımız şeyle çok gurur duyuyorum. Olağanüstü bir deneyimdi. Geriye dönüp baktığımda, sadece nasıl bittiğine dair bir pişmanlık duymak hata olur. Ama yine de bitirmek için içimde büyük bir arzu var."

HBO Kasım 2022'de, ikinci ve üçüncü sezonlar arasında izlenme oranlarının düşmesi sebebi ile Westworld'ün beşinci sezonunun gelmeyeceğini duyurmuştu. Bu karar, dördüncü sezon finalinin dizinin sonu olduğu ve insan neslinin kaderini havada bırakacağı demekti.

Westworld'de Dolores (ve aynı zamanda 4. Sezonda Christina) olarak bilinen Evan Rachel Wood da dizinin nasıl sona ereceğini asla öğrenemediğini çünkü yaratıcıların bu detayları gizlediğini belirtmişti.

Wood, daha önce The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda şunları söylemişti:

"İptal edildikten sonra yaratıcılara 'Lütfen bana nasıl biteceğini söyler misiniz?' diye sordum. Bana söylemediler. Sanırım, bilmiyorum, belki bir şekilde, bir şekilde bir formda diziyi yamamlayacağız ama hala bilmiyorum. Sorunun cevabını halen çok merak ediyorum."

Westworld dizisi prömiyerini 2016'da yaptı ve Vahşi Batı temalı bir eğlence parkında, park müdavimlerinin etkileşime girebileceği ve rol yapabileceği robotların hikayesi ile yola çıktı. İlerleyen sezonlarda robotların bilinç kazandığı ve kendilerini parktan kurtarıp insanların dünyasına girdiği ve iki taraf arasında büyük bir çatışma yaşandığına tanık olduk.

FOX tarafından iptal edildikten sonra Netflix'te üç sezon yayınlanan Lucifer, uzun metrajlı bir final yapan Sense8 ve bir film üçlemesi olarak geri dönen Warrior Nun gibi bazı iptal edilmiş diziler ise yoğun talep üzerine geri geldi.

Westworld'ün finali için yeni bir yol arayışına giren Nolan ve Joy, Prime Video'nun Fallout uyarlamasında ortak yaratıcı olarak başka bir bilimkurgu dünyasına adım attı. Fallout dizisinin ilk sezonu tüm bölümleri ile 11 Nisan'da Amazon Prime Video'da olacak.

Westworld
2016
Westworld
Dram / Gizem / Bilim-Kurgu62 dk

Yönetmen: Jonathan Nolan, Frederick E.O. Toye, Richard J. Lewis
İki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında Vahşi Batı macerasına çıkar. Parktaki insanlar robottur ve park Roma, Vahşi Batı ve Ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır. Merkezi bilgisayar...
8.5 (535,821 Oy)

Kaynak: IGN Türkiye


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film