Giriş Kayıt

Game of Thrones'un Final Bölümüyle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 03 Aralık 2019 14:57

1058 

resim

Game of Thrones’un 8. sezon DVD’sinde yer alan Duty is the Death of Love adlı belgesel, dizinin final bölümünün ardından gündeme gelen birçok soruyu cevapladı.

Tüm zamanların en çok izlenen dizileri arasında yer alan Game of Thrones, bu yıl 8. sezonuyla ekranlara veda etti. Dizinin heyecanla beklenen son sezonu izleyiciler tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da, final sezonu birçok izleyici için hayal kırıklığına dönüştü. Özellikle final bölümü eleştirilerin odağında yer alırken, son sezonun yarattığı bu hayal kırıklığı, belki de televizyon tarihinin gördüğü en başarılı yapım olan Game of Thrones’un hayal kırıklığı yaratan biri dizi olarak akıllarda yer etmesine neden oldu.

Final bölümünün yayınlanmasının ardından gündemi daha çok bu eleştiriler meşgul etmiş olsa da, final bölümünde tam olarak açıklanmayan bazı konular da merak konusu oldu. Dizinin yaratıcıları olan David Benioff ve D.B. Weiss gelen eleştiriler ışığında basından uzak durmuş ve bu soruları cevaplamamış olsa da Game of Thrones’un 8. sezon DVD’sinin çıkmasıyla birlikte bu soruların önemli bir bölümü cevap buldu.

Benioff ve Weiss, 8. sezonun DVD ve BluRay’inde yer alan Duty is the Death of Love adlı kamera arkası belgeselinde final bölümüyle ilgili akıllarda kalan birçok sorunun cevaplarını paylaşıyor. Bu belgeselle birlikte ortaya çıkan en dikkat çekici detaylar şunlar oldu:


***Yazının bundan sonraki bölümü Game of Thrones ile ilgili spoiler içerebilir.***


Jon Snow, taht odasına Daenerys’i öldürme niyetiyle gitmedi. Sevdiği kadını öldürmesi gerektiğine Daenerys’in konuşmasının ardından karar verdi. Kit Harrington’a göre Jon o konuşma sırasında Daenerys’in kimseyi dinlemeyeceğini fark ediyor ve bunun kardeşlerinin ölümüne neden olacağını anlıyor. Bu yüzden o anda ailesi ile Daenerys arasında seçim yapması gerekiyor.

Ölümünün ardından Daenerys’i alıp götüren Drogon, annesi olarak gördüğü Daenerys’i Game of Thrones boyunca duyduğumuz ama hiç görmediğimiz Volantis’e götürüyor. Burada Daenerys’i nasıl bir sonun beklediği bilinmiyor, ancak kesin olan bir şey var ki o da Drogon’un iddia edildiği gibi Daenerys’i yemediği. Bu konuyu gündeme taşıyan Emilia Clarke, bazı okurlardan ejderhaların efendilerini yediğini duyduğunu söylüyor. David Benioff ve D.B. Weiss’ın buna cevabı “Drogon seni yemeyecek. O bir kedi değil.” oluyor.

Daenerys’in ölümünün ardından Drogon’un Demir Taht’ı neden yaktığı tam olarak açıklanmıyor. Ancak Benioff bunun arkasında bir kasıt olabileceğini söylüyor “Eğer bu tahtta Dany oturmayacaksa başkası da oturmayacak.”

Son sezonda en çok konuşulan konulardan biri de Winterfell’de geçen bir sahne sırasında masada bir kahve bardağının unutulmasıydı. Öyle ki bu bardağın bir Starbucks virali olarak kasti olarak orada bırakılmış olma ihtimali bile gündeme taşındı. Ancak Benioff ve Weiss, bu bardağın aslında bir Starbucks bardağı bile olmadığını, Belfast’taki yerel bir kahveciye ait olduğunu belirtiyor.

Jaime’nin Brienne’i arkada bırakıp Kralın Şehri’ne doğru yol aldığı sahnede Jaime’ye hayat veren Nikolaj Coster-Waldau bu ayrılığın Brienne üzerindeki etkisini daha da kuvvetlendirmek için senaryoda olmayan bir replik eklemiş. Her ne kadar dizinin son hâlinde yer almasa da, Jaime ayrılmadan hemen önce Brienne’e “Seni sevmiyorum. Seni hiç kimse sevmiyor.” diyor. Dizinin ilk sezonlarında Jaime’den böyle bir şey duymak pek şaşırtıcı olmasa da karakterin geçirdiği değişim göz önüne alındığında, Benioff ve Weiss’ın bu repliği atma kararı yerinde bir hamle olmuş diyebiliriz.

Benioff ve Weiss, sonunda tahta Bran’in geçmesinin George R.R. Martin’in kitapları için hazırladığı son olduğunu açıladı. Bu konuya değinen Peter Dinklage, Bran’in çocuk sahibi olamamasının bu kararda oldukça etkili olduğunu belirtiyor. Çünkü Westeros tarihi ellerindeki gücü kötüyü kullanan krallar ve prenslerle dolu.

Emilia Clarke’ın yönelttiği soru üzerine David Benioff favori sezonlarının 4, 6 ve 8. sezonlar olduğunu söylerken, D.B. Weiss favori sezonunun 4. sezon olduğunu ifade ediyor.

Game of Thrones
2011
Game of Thrones
Aksiyon / Macera / Dram57 dk

Yönetmen: Alan Taylor, David Nutter, Alex Graves
Yedi Krallık diyarının kralı olan Robert Baratheon beklenmedik bir zamanda hayatını kaybederek Demir Taht'ı çocukluk arkadaşı olan Eddard Stark'a bıraktığını vasiyet eder. Eddard etrafındaki sinsilik ve kokuşmuşluktan dolayı kime güveneceğini bilemez....
9.2 (2,307,210 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film